Sven Froost 486 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 Ta konsola ma taki design zeby o wiele lepiej odprowadzac cieplo i mniej sie grzac co przelozy sie na o wiele lepsza wydajnosc? Co do wymiarow - Xbox One jest wiekszy od Koksa i o wiele od niego slabszy. Xbox SX jest wiekszy od Koksa i to o duzo a nie wydaje mi sie zeby z takim designiem niepotrzebnie go powiekszali. Dobrze wszystko rozumiem czy z czyms sie myle? Sony dzisiaj ma chyba stan wyjatkowy w swoich siedzibach, nie wiedza w jakich problemach sa i mozliwe ze jedyne co ich moze ocalic to haslo PS5, to samo co Xbox SX tylko lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 gracze xD sprzęt za 3k to i szafę z ikeły sobie wymienicie za 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 3 godziny temu, Moldar napisał: Przymiarki pod cegłę Jak tu wymienić pięknego białego x, na takie grube paskudztwo Kurła mam taki sam układ jak ty tyle że u mnie jest 14,5 cm więc nie wejdzie a nawet jak wejdzie to szkoda go smazyc. Pójdzie na górę szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 Podobał mi się Gamecube, bo był inny i to też mi się podoba. Płaskie i leżące, to jest oklepane od lat 80. Bardzo fajnie wygląda, minimalistycznie, bez zbędnych udziwnień, żeberek, ukosów i innych bazarowych wstawek. Day one. Jeszcze cena i czy do nas trafi też pod koniec 2020 czy będzie trzeba do Berlina cisnąć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
da$io 110 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 Nazwa wybitnie nijaka. Ponadto konstrukcja wskazuje, że tylko w pionie będzie się to ładnie prezentować. Czy taki Hellblade 2 wygląda porywająco? Tak ,średnio bym powiedział. Jak na nową generację to mocno średnio. Mimo wszystko MS mocno zaskoczył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 13 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2019 (edytowane) Wstępnie wygląda na to, że GPU xbox będzie minimalnie mocniejszy od PS5 (tak, której specyfikacji nie znamy). Mi tam design się podoba akurat. Jakby to Wezyr powiedział - dla mnie się podoba. Tylko nazwa wciąż nijaka, taka nieokreślona Edytowane 13 grudnia 2019 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 14 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Elegancki render porównawczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Ja nie wiem jak mozna bylo tak zyebac z ta nazwa. Sytuacja jak z wii i wii u - do dzisiaj ludzie nie wiedza ze to dwie rozne platformy. Przeciez dla zwyklego zjadacza chleba to jest sytuacja jak z roznymi modelami laptopa z tej samej serii - nie wie czym sie to rozni od siebie, oprocz ceny. Do tego wizualnie prawie taki sam pad, mimo wszystko podobna konsola i mamy kolejna przegrana generacje. Well done. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Pad dostał drobne zmiany, bo niepotrzebne były jakieś większe. Przecież to bardzo dobry kontroler. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Ja to rozumiem, kontroler jest swietny, ale z marketingowego punktu widzenia to dramat. Teraz maja trudnej. PSX - szary kontroler PS2 - czarny kontroler PS3 - bezprzewodowy kontroler PS4 - zupelnie inny kontroler Oprocz tego konsole, ktore roznia sie od siebie wygladem, no i wiadomo ze PS4 jest nowsze od PS2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Czyli xbox dalej nieobecny w PerfectBlue, blanti smutałkę Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 No fakt, trochę to wygląda, jakby celowali tylko w fanów, a nie nowych klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Wyobrazcie sobie, ze osoba srednio zorientowana chce kupic na swojego xbox one x gre. A tam gry na xbox one, xbox one x enhanced i xbox one series x. No nie wiem co tak slabo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 14 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Odnośnie pada to kolejną drobną zmianą jest faktura nowych spustów Co do nazwy to nowy xbox nazywa sie po prostu: Xbox. Series X to po prostu jak sama nazwa wskazuje jeden z modeli nowej konsoli. Pewnie za kilka miesięcy MS zapowie kolejne. Wiemy już o istnieniu słabszsgo Lockharta bez napedu. Ale ciekawe czy ms planuje tez wypuszczenie przystawki do xclouda? Cos w stylu stadii tylko zrobionego dobrze. Fanowskie przeróbki ale mające dużo sensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tukan 1 917 Opublikowano 14 grudnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 @Dave Czezky ale co ty pier.dolisz nazewnictwo rzeczywiście może być lekko mylące ale tego kloca na pudle z konsolą to za chu.ja nie da się pomylić z xox/xos. Poza tym ty jako sprzedawca w sklepie jesteś po to by klientowi pomóc w wyborze aj? A co do gierek to przecież mówiono że jest w pełni wstecznie kompatybilne wstecz. Poza tym nie wiem w czym problem, przecie na xbossa nie ma gier. Ja nie rozumiem po co takie pierd.olenie, wystarczy poobserować growych randomów z pracy/otoczenia żeby wiedzieć że mają wyje/bane w xox czy ps4pro, chcą sobie zagrać z fifke i coda i tyle. Idą do sklepu i kupują konsolę na jaką ich stać byle by ta gierka była co chcą zagrać. A tutaj dalej średniowieczny mental i myślą że ludzie kupują ps4 bo def sranding XD Połowa znajomków z ps4 nawet nie wie co to za gra, ale codzik/fifka/fortnite lecie codziennie niezależnie od platformy. Lud/zie chcą się po prostu zrelaksować a nie toczyć wojenaki jak dałniarze tutaj. Myślą że zwykły marian liczy je/bane fps w gierce i na czym lepiej grać XD Osobiście wydaje mi się że M$ wie co robi z dwoma konsolami, jedna dla gejmingowych świrów a druga dla niedzielniaków. Klient wybiera portfelem i chyba Dave wiesz o tym dobrze. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 No ale Dave dobrze napisał PS3, PS4, PS5 ładnie zachowana kolejność, łatwo rozróżnić logo na pudełku gry. A przy xbox kolejne "X" w nazwie nayebali i taki szarak właśnie nie ogarnie sam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 14 grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 (edytowane) Powtórze się 23 godziny temu, ASX napisał: Tym którzy tak strasznie się martwią czy konsola nie spowoduje konsternacji u klientów, pragnę tylko przypomnieć że już teraz na rynku funkcjonują trzy konsole xboxa, Xbox One X i Xbox One S oraz SAD i jakoś nie słychać aby wzbudzało to jakieś problemy, ludzie nie oddają masowo omyłkowo kupionych xboxów do sklepu i świat się nie zawalił. Życie jest pełne trudnych wyborów. Telewizory, monitory, karty graficzne, lodówki, tostery, odkurzacze pełne sa przeróżnych, często bardzo dziwnych nazw A mimo to ludzie jakoś sobie radzą. No chyba że wierzycie że gracze są głupsi i nie bedą w stanie ogarnąc nowej nazwy konsoli Edytowane 14 grudnia 2019 przez ASX Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 274 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 1 godzinę temu, Dave Czezky napisał: Wyobrazcie sobie, ze osoba srednio zorientowana chce kupic na swojego xbox one x gre. A tam gry na xbox one, xbox one x enhanced i xbox one series x. No nie wiem co tak slabo. Osoba srednio zorientowana pójdzie do sklepu po Xboxa. X - mocniejszy droższy, S - tańszy ale słabszy. Ta konsola to Xbox X. Następna będzie Xbox X2 potem X3 itd Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 10 minut temu, Fanek napisał: No ale Dave dobrze napisał PS3, PS4, PS5 ładnie zachowana kolejność, łatwo rozróżnić logo na pudełku gry. A przy xbox kolejne "X" w nazwie nayebali i taki szarak właśnie nie ogarnie sam rozumiem że ty i twoi koledzy to są takie dauny że jakby nie cyferka na pudełku to byście nie wiedzieli którą generację kupujecie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 switch to nie wii 2 a poszło 40 mln kur.wa ciekawe skad wiedzieli ze to nowa konsola Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 298 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Wypowiem się jako zatwardziały fan produktów (wykluczając telefony) firmy SONY i ich konsol. Nigdy nie posiadacz żadnej z konsoli M$ (X-Boxa) To co mi teraz imponuje to fakt że ten napompowany GameCube będzie wstecznie kompatybilny wstecz ze wszystkimi konsolami M$. A to oznacza że taka osoba jak ja może kupić Xboxa Series X i ograć to co wyjdzie na obecnej (za rok) generacji oraz we wszystko co wyszło dawniej. Nawet gdybym chciał specjalnie kupić każdą konsolę oddzielnie to wyszło by mi drożej niż sam Series X. Dlatego to będzie moja pierwsza konsola M$ 14 minut temu, Fanek napisał: No ale Dave dobrze napisał PS3, PS4, PS5 ładnie zachowana kolejność, łatwo rozróżnić logo na pudełku gry. A przy xbox kolejne "X" w nazwie nayebali i taki szarak właśnie nie ogarnie sam Pudełka z grami Xboxa wyglądały zawsze lepiej stawiając je w rzędzie ładnie wyglądają zachowując jednolitość. Zielone pudełko, Logo Xboxa, Tytuł gry i wszystko na czarnym logo. Nie wydaje mi się żeby wchodząc do sklepu ktoś miał problem z kupieniem odpowiedniej gry. Raczej będziesz się starać nie kupić tego czego nie chcesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Dalej o nazwie widzę. Czy nazwa mi się podoba? Nie, w ogóle. Czy będzie problemem marketingowym? Nie, od tego będzie kampania marketingowa, żeby sprzedać produkt i wyjaśnić go. WiiU miało problem, bo w marketingu nie chciało się za bardzo odciąć od Wii, wystartowało pomiędzy generacjami i miało handhelda, z którym musiało rywalizować o fanów Nintendo. Xbox SX nie posiada takich problemów, core base jest mocny i skłania się ku hardcore'owym graczom, z anglojęzycznej sfery językowej, przyzwyczajonej do podobnego nazewnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 (edytowane) 20 minut temu, tukan napisał: rozumiem że ty i twoi koledzy to są takie dauny że jakby nie cyferka na pudełku to byście nie wiedzieli którą generację kupujecie tak? ty głupku ja pisze o przeciętnych szarakach konsumentach kowalskich, a nie ludziach z tego forum Edytowane 14 grudnia 2019 przez Fanek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 14 grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2019 Microsoft zapewne wydał grube hajsy na badania focusowe, badania preferencji grupy docelowej i inne takie zanim wybrał nazwę dla nowej konsoli, a tu takie coś. Nie poprosili o rade ekspertów z FPE. No nie wiem co tak słabo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi