Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.07.2022 o 14:02, ASX napisał:

niedługo przestanie mieć sens zostawianie konsoli w trybie instant on, przy tej prędkości uruchamiania i quick resume.

Szkoda, że Xbox tak długo łączy się z netem. Ja jeszcze po włączeniu czekam zawsze kilkanaście sekund, żeby Xbox podłączył się do internetu, a to trwa kilka razy dłużej niż samo włączenie konsoli (a mam połączenie po kablu). Więc wychodzi mi zawsze przynajmniej z pół minuty zanim coś zrobię. Przed graniem zawsze jeszcze obczajam listę znajomych.

EDIT. Sory jednak mi się coś pomyliło, mam połączenie bezprzewodowe.

Edytowane przez A_Bogush
8 godzin temu, ASX napisał:

też mam z tym problem. Konsola uruchamia się bardzo szybko, ale potem kilkanaście sekund muszę poczekać w dashu, aż konsola załapie połączenie z netem. Co jest trochę dziwne, bo na początku nie było tego problemu.

Trochę mniej momentami szanowałeś markę i są efekty :sonkassie:

https://www.vgchartz.com/article/45...ps5-in-north-america-for-3-quarters-in-a-row/

Cytat

Microsoft CEO Satya Nadella in an earnings call with investors has stated the Xbox Series X|S continues to be the fastest-selling Xbox generation as it is tracking ahead of the Xbox One, Xbox 360, and original Xbox.

He also revealed the Xbox Series X|S has been the market leader in the next-generation market in North America for three straight quarters.

"In Gaming, we’ve sold more consoles life-to-date than any previous generation of Xbox and have been the market leader in North America for 3 quarters in a row among next-gen consoles," said Nadella.

WgLmzaS.gif

jestę yeti

11 godzin temu, 20inchDT napisał:

W końcu. Kiedyś moje konto było na USA i chyba się zapisalem w tamtym czasie bo mam teraz 15000 pkt nawet nie wiem za co ;)

Chociaż coś zmienili, wczoraj miałem zdobytych 25 pkt, a dzisiaj mam 525, że 500 zdobyłem wcześniej. 

15000 pkt to jest bon 50 zł a Allegro, później dojdą giftcardy na MS Store, jak to zdobywanie pkt będzie takie łatwe, to będą spore profity dla każdego kto będzie regularnie korzystał.

1800 pkt miesięcznie można zdobyć za samo używanie Bing na telefonie.

Edytowane przez SnoD
W dniu 25.07.2022 o 14:02, ASX napisał:

niedługo przestanie mieć sens zostawianie konsoli w trybie instant on, przy tej prędkości uruchamiania i quick resume.

Wyłączyłem instant on po tym, jak na jakiś czas odłączyłem ją od prądu. Jak to się szybko odpala teraz, TV wolniej mi się bootuje od konsoli :obama:

Edytowane przez ProstyHeker

Dobra informacja dla posiadaczy Xboxa Series S, Microsoft zaktualizował swoje słynne narzędzia developerskie i udostępnił developerom kilkaset dodatkowej pamięci RAM do wykorzystania w grach, co powinno przełożyć się na lepszą wydajność w przyszłych tytułach. 

Dotychczas mała ilość pamięci (XSS posiada 10gb  gddr6) to było coś na co najczęściej narzekali devi optymalizując swoje gry pod XSS. Te kilkaset dodatkowych megabajtów do wykorzystania w grach na pewno nie rozwiąże tego problemu, ale na pewno ułatwi tworzenie gier na XSS.

4 minutes ago, ASX said:

Często na forum się powtarza przy okazji nieudanych premier jakie to GAASy nie są złe, ale ludzie rzadko zauważają te pozytywne przykłady, udanie rozwijanych gier, które dostają duże i rozbudowane dodatki oraz mają uczciwy model biznesowy.

Czy ja wiem, czy dodatki do Forzy są takie wypasione. Hot Wheels to trochę lipa no i nie jest to za darmo, season pass kosztuje i to nie mało.

Te pozytywne przykłady można liczyć na palcach obu dłoni, tych negatywnych jest niestety znacznie więcej i stąd uprzedzenie do tego stylu rozwoju gier. Plus to, co jest wałkowane za każdym razem, gdy rozmowa skręca na temat gier-zasług: nie wiadomo, które z nich pozostaną wydmuszkami jakimi często są na premierę, a które faktycznie dowiozą to, co obiecano. Halo Infinite podobno jest dobrym przykładem tej pierwszej grupy, ale nie wiem, nie grałem, opieram się na opiniach innych w tym konkretnym przypadku.

• Plusik 1