Bzduras 12 361 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 I tu pada kolejne magiczne słowo: "monetyzacja", która jest silniej kojarzona z gaasami, niż z innymi modelami biznesowymi nawet jeśli często mija się to z prawdą. Osobiście nie lubię gaasów za generowanie sztucznego fomo, które czasami jest aż przesadnie wytłuszczone i atakuje od pierwszych chwil po włączeniu danej gierki (SUPER SKÓRKI UNIKAT TYLKO DWA DNI POTEM JUŻ NIE BĘDZIE, ZAGRAJ W TRYB KTÓREGO NIE LUBISZ 20 RAZY ŻEBY ZDOBYĆ), a to już zależy od umiejętności studia. IOI Interactive np. robi to dobrze w swoich Hitmanach i elementy gaasowe są tam świetnie zrealizowane w formie Elusive Targets (zabójstw, do których ma się jedno podejście). Świadomość "tylko jednej próby" generuje dodatkową adrenalinę i podkręca skupienie na maksa, przy okazji dając tonę frajdy przy stosunkowo niewielkiej modyfikacji bazowego gameplayu. Ostatnio wleciała też jakaś nowa darmowa mapa, studio ma pomysł na grę i rozwija ją w określonym kierunku komunikując to graczom bodajże z miesiąca na miesiąc - taka gra-zasługa to rzadko spotykana topka wsparcia,o której nie wspomina się zbyt często. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 23 minuty temu, ASX napisał: No Infinite to jak na razie porażka na całej linii jeśli chodzi o wsparcie, nową zawartość po premierze, czy monetyzacje, co jest dziwne bo to przecież gra od tego samego wydawcy co gry Rare i Playground Ale w Rare czy Playground nie siedzi Bonnie, która tam chyba tylko paznokcie maluje. Każdym studiem zarządza kto inny, jedni lepiej inni gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Może inaczej - pozytywny przykład gaasa to i tak rak w branży, więc najlepiej jakby ich nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Niekoniecznie, bo Hitmanki są fpytę ostro Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Chyba wystarczy gotowy produkt i kilka udanych DLC. Konkretnie, a nie łyżeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 A to dla mnie nie jest taki rasowy zasług, pod tym pojęciem raczej widzę gierki z jakimiś itemkami do zdobycia, mechanikami dorzucanymi z upływem czasu i tak naprawdę dopiero formującymi gliniany bloczek, którym jest gra na premierę. Może i to odbija od oficjalnych definicji, ale z tym mi się kojarzy ten magiczny skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Hitmany są spoko ale najlepiej smakują w pakiecie Hitman Trilogy, który dostępny jest w Gamepassie. Nie grałem w to wcześniej kiedy wychodziło w odcinkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 100x gadacie o tym samym. Gra albo jest wspierana dobrymi darmowymi dodatkami lub płatnymi wartymi swojej ceny albo nie. Jakie to ma znaczanie jak to nazwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 jak się robi speedrun wszystkich map to może i tak xd. Jak dla mnie rozdmuchana to była sprawa przy pierwszej czesci, bo zrobienie wszystkiego nawet na jednej mapie to kilka godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Fajna opcja dla tych którzy mają PC, będę musiał to przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Fajna sprawa, ale ciekawe jak z opóźnieniem. Ale chyba lepiej już podpiąć PC do telewizora. Szkoda w ogóle, że MS zrezygnował przy XSX ze streamingu z konsoli na PC, który był na Xbox One. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 3 godziny temu, A_Bogush napisał: Fajna sprawa, ale ciekawe jak z opóźnieniem. Ale chyba lepiej już podpiąć PC do telewizora. Szkoda w ogóle, że MS zrezygnował przy XSX ze streamingu z konsoli na PC, który był na Xbox One. A zrezygnował? Bo na telefon dalej można streamowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2022 Jakiś czas temu jak chciałem o zrobić to nie było żadnej oficjalnej drogi żeby streamować rozgrywkę. Ale teraz sprawdziłem w necie i chyba jednak już się da, poprzez apkę Xbox. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Tylko po co stremowac rozgrywkę jak ktos ma PC i konsole i grać z lagiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 myślę że jest to opcja dla tych leniwych którzy nie mają PC pod TV i nie chcę im się odłączać, przenosić, a potem znowu podłączać całej budy Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Ja tak sobie streamowałem giereczkę do mitycznego grania pod kołderką (bez kakałka w kubeczku) Cytuj Odnośnik do komentarza
knotek 211 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Przecież o to chodzi w koncepcji MS, żeby grać jak ci wygodnie, gdzie ci wygodnie, kiedy tylko chcesz. Przywiązanie do platformy w formie konsoli to teraz tylko jedna z wielu opcji dla gracza. I to jest bardzo dobre podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2022 6 godzin temu, ASX napisał: myślę że jest to opcja dla tych leniwych którzy nie mają PC pod TV i nie chcę im się odłączać, przenosić, a potem znowu podłączać całej budy obecnie i tak mnóstwo gier jest w XCloud, więc można bezpośrednio na apce w TV albo konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Jutro chyba Quake Con, ciekawe czy wyskoczą z remasterem 2 części i tym katalogiem starych gier na WinStore. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 25 minut temu, SnoD napisał: Jutro chyba Quake Con, ciekawe czy wyskoczą z remasterem 2 części Byłoby zajebiście, mam CIEPLUTKIE wspomnienia z Kłeniem 2 na konsoli i możliwość, że znów bym w niego zagrał na XSX powoduje znane i przyjemne uczucie swoistego mrowienia w mosznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Quake 2 spoko, ogrywałem na PSX, mam też na N64. Zupełnie odmienna od jedynki, ale tak samo zajebista z ELEGANCKĄ ścieżką dźwiękową Mój pierwszy kontakt z serią, ogrywaliśmy to z kolegą na czarnobiałym monitorze na zapleczu sklepu AGD jego babci Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Coś się w temacie dzieje bo pisano o aktualizacjach gry na Steam, przed remasterem jedynki było podobnie. A co do starych gier, to chyba insajderzy testują od jakiegoś czasu na WinStore. Mam nadzieję, że z osiągnięciami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Panowie, czy ktoś z was korzysta z atmos for Xbox? Podobno efekty są piorunujące jeśli chodzi o jakość audio, ale może ktoś podzieli się wrażeniami jak to faktycznie wygląda? powiem za wczasu - mam standardowe słuchawki stereo od Corsaira Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 jest darmowy trial to sprawdz sam, klucze na gamivo to tez groszowe sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 436 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 33 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Panowie, czy ktoś z was korzysta z atmos for Xbox? Podobno efekty są piorunujące jeśli chodzi o jakość audio, ale może ktoś podzieli się wrażeniami jak to faktycznie wygląda? powiem za wczasu - mam standardowe słuchawki stereo od Corsaira To po prostu spatial audio, w porównaniu do innych takich rozwiązań jest ok, ale imo z tymi piorunującymi efektami to bym nie przesadzał. Zwykłe kino domowe 5.1 zrobi lepsze wrażenie, ale jeśli mówimy tylko w kontekście słuchawek, to jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi