SnoD 2 275 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 361 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Uzupełnijmy: Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Panowie, czy ktoś z was korzysta z atmos for Xbox? Podobno efekty są piorunujące jeśli chodzi o jakość audio, ale może ktoś podzieli się wrażeniami jak to faktycznie wygląda? powiem za wczasu - mam standardowe słuchawki stereo od Corsaira Używam na ss arctis 7x i dupy nie urywa. Wiadomo jest bardziej przestrzennie i pozycjonowanie lepsze niż w stereo, ale konkurencja że swoim 3d audio imo wypada lepiej. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 047 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) 23 minuty temu, creatinfreak napisał: Używam na ss arctis 7x i dupy nie urywa. Wiadomo jest bardziej przestrzennie i pozycjonowanie lepsze niż w stereo, ale konkurencja że swoim 3d audio imo wypada lepiej. Wszystko chyba zależy od słuchawek. Ja mam oba sprzęty konkurencji i dla atmos lepiej działa. Ale to może też kwestia że sluchawki od X są wydogniejsze, lepiej tłumią dźwięki i mają mocniejszy bass. Tyle że z dźwiękiem to tak jak z gustem. W takich Grerasach 5, Metro czy Orim robiło różnice. Problem ze chyba mało gier wspiera tego atmosa tak naprawdę Najlepiej sprawdzić listę obsługiwanych gier. Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Szymek Cytuj Odnośnik do komentarza
Wooyek 1 130 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 No to ja na przykład po podłączeniu Nova Pro i ustawieniu Atmosa czułem, że czegoś brakuje, dźwięk był jakiś taki cichy, przytłumiony, nie robił szału kompletnie, i wtedy postanowiłem sprawdzić DTS Headphone:X, miałem jeszcze triala i to było to! Dźwięk czyściutki, przestrzenność dużo lepsza, nic nie przytłumione. Także kwestia słuchawek, bo na Arctis 9x Atmos dla słuchawek był okej. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 29 minut temu, Szymek napisał: Wszystko chyba zależy od słuchawek. Bardziej od gry. Zarówno na XSX jak i PS5 są gry, które mają kapitalnie brzmienie oraz efekty przestrzenne w słuchawkach np Gearsy 5 lub Returnal (tu chyba jak narazie największy efekt wow, np deszcz to masakryczny efekt) Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Ktoś ma SH Homecoming we wstecznej? Jest teraz promka i zastanawiam się nad kupnem. Tylko pytaniejak to dziala. Wiem ze SH COllectiontrzeba omijać ale Homecoming też podobno ma swoje problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Słuchawki i VSS to temat rzeka ale powiem tylko, że większość osób po prostu ma to źle ustawione i np. ma włączony VSS zarówno w konsoli jak i w samych słuchawkach, a to albo się włącza jedno albo drugie, nigdy w obu sprzętach na raz bo wtedy jest dwukrotnie dźwięk przetwarzany niepotrzebnie. Jak włączasz VSS w konsoli to słuchawki powinny być ustawione na zwykłe stereo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 15 hours ago, pawelgr5 said: Ktoś ma SH Homecoming we wstecznej? Jest teraz promka i zastanawiam się nad kupnem. Tylko pytaniejak to dziala. Wiem ze SH COllectiontrzeba omijać ale Homecoming też podobno ma swoje problemy. SH HD był gnojony bo skopano konwersje genialnych gier. Homecoming to po prostu średniak. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Czy jest jakaś stronka która obserwuje promocje na Xbox Store i gdzie można zrobić sobie wishlist razem z wysyłaniem notyfikacji o promocji? Niby sam Xbox Store ma taka opcje ale żadnych notyfikacji o promocji rzeczy która dodałem do listy nie dostaje ani na xboxie ani na aplikacji ani na emailu. Wam to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 499 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 7 minut temu, MaZZeo napisał: Czy jest jakaś stronka która obserwuje promocje na Xbox Store i gdzie można zrobić sobie wishlist razem z wysyłaniem notyfikacji o promocji? Niby sam Xbox Store ma taka opcje ale żadnych notyfikacji o promocji rzeczy która dodałem do listy nie dostaje ani na xboxie ani na aplikacji ani na emailu. Wam to działa? Może to będzie działać? https://www.trueachievements.com/n26546/full-xbox-store-integration-including-price-tracking-and-alerts 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 O dziękuję bardzo, o to chodziło. Aczkolwiek nadal jestem ciekaw dlaczego sam Xbox Store z poziomu konsoli nie wysyła mi notyfikacji mimo tego ze dalem wszystko na ON. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 510 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 https://xbdeals.net/pl-store też sobie sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 21 minut temu, MaZZeo napisał: O dziękuję bardzo, o to chodziło. Aczkolwiek nadal jestem ciekaw dlaczego sam Xbox Store z poziomu konsoli nie wysyła mi notyfikacji mimo tego ze dalej wszystko na ON. dekudeals.com psprices.com Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 P ho do Polski na zakupy. Kurła, nasze chłopaki z kasą będą w stanie zrobić bomby™ Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 czuję że portale gierkowe w tylu PPE.pl będa miały niezłą pożywkę z tego cytatu xd ale kto śledzi branże ten wie, że w sumie to oczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 20 minut temu, 20inchDT napisał: P ho do Polski na zakupy. Kurła, nasze chłopaki z kasą będą w stanie zrobić bomby™ A co u nas zostało do kupienia? Niektóre studia już trzymają sztamę z Tencentem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 068 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 2 godziny temu, ASX napisał: czuję że portale gierkowe w tylu PPE.pl będa miały niezłą pożywkę z tego cytatu xd ale kto śledzi branże ten wie, że w sumie to oczywistość. Device może, jeśli liczysz PC. Inaczej licząc - wątpię. Plus i tak dużo time ex. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 3 godziny temu, ASX napisał: czuję że portale gierkowe w tylu PPE.pl będa miały niezłą pożywkę z tego cytatu xd ale kto śledzi branże ten wie, że w sumie to oczywistość. Zarówno MS jak i Sony nie robią już gier ekskluzywnych dla jednej platformy. Tylko Nintendo 10 lat za murzynami. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 22 minuty temu, SnoD napisał: Zarówno MS jak i Sony nie robią już gier ekskluzywnych dla jednej platformy. Tylko Nintendo 10 lat za murzynami. Nintendo, to kurwa robi gry i je chowa do szuflady Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Chyba nie zrozumiałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Xbox jak i PlayStation wydają swoje gry na konsolach i pc. PlayStation co prawda z opóźnieniem, ale jednak. Nintendo tylko wydaje na swoją konsole, a szkoda bo to zawsze większą baza graczy. Konsolowcy i tak kupią konsolkę, a pececiarze mieliby wszystko w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 *cytat starha tylko o nintendo* Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Do innych japońskich firm powoli dochodzi, że odcinanie się od PC albo od posiadacza określonej platformy to idiotyzm i uniemożliwia rozwój często niszowych IP. Zrozumiało to Sony wydając gry na PC i zrozumiała to Sega/Atlus zaczynając wydawać swoje japońskie IP na PC I Xboksa. Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi