Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Po prostu o tych zmianach w XGS i tym, że od następnego roku/E3 to będzie już zaorane słyszy się od 2018. Chyba dosłownie każdy, niezależnie od strony, ma dość obiecanek i czeka na efekty, a że MS nie ma jakiś wielkich sukcesów na polu gier od prawie dekady to i oczekiwania są wieksze. Czyta się o tych projektach, zapowiedziach i współpracach, a na razie największym wydarzeniem na Xboxie jest kupno kolejnego wydawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 27 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Kurwa grajcie w multiplatformy bądź na innych konsolach skoro na xboxie tak źle. Typowe Polaczki tylko marudzą co chwilę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Ale w 2021 to było, co nie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 10 minut temu, creatinfreak napisał: Kurwa grajcie w multiplatformy bądź na innych konsolach skoro na xboxie tak źle. Typowe Polaczki tylko marudzą co chwilę. Na rynku z trzema wielkimi dobrze jak są gry od całej trójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 32 minuty temu, ASX napisał: A tak się starałem pisząc wtedy tamtego posta wyjaśniającego, kiedy jakie gry trafią na rynek. Jak kulą w płot. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 271 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Paolo przestań już stękać. Stworzenie dzisiaj wysokobudżetowej produkcji to bite 5 lat i to bez opóźnień związanych z Covid i to mając działającego już dewelopera. Te gry będą powoli wychodzić od 2023 r. i już są zapowiedziane przynajmniej 3 od wewnętrznych studiów MS na przyszły rok. I to o 3 więcej od Sony, bo na chwilę obecną chyba żadne studio Sony nie ma zaplanowanej premiery na przyszły rok, więc mają generalnie ten sam problem co MS. Stworzenie nowego studia w JP? Dobre sobie. W Europie i USA gdzie rynek jest bardziej płynny każdy większy deweloper ma obecnie od kilkunastu do kilkudziesięciu wolnych wakatów, które obsadzają miesiącami jak nie latami. Dzisiaj, realnie, stworzenie studia + realizacja dużego projektu, to jest kwestia 7-8 lat. Rynek pracy w gamingu wygląda zupełnie inaczej niż jeszcze 5 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 27 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 1 minutę temu, Bigby napisał: A tak się starałem pisząc wtedy tamtego posta wyjaśniającego, kiedy jakie gry trafią na rynek. Jak kulą w płot. ja mam wrażenie że Wezyr odczuwa po prostu satysfakcje z tego trollingu Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 (edytowane) Mówiłem że ten temat wraca jak bumerang co kilka tygodni. - Gdzie są gry? - Będą w 2023, niektóre jeszcze później, takie realia. - Gdzie są gry? - Będą w 2023, niektóre jeszcze później, takie realia. - No ale miały być gry, gdzie są? - 2023, większość jeszcze później. Tak nonstop. Potem człowiek wysmaruje posta, który dokładnie przedstawia sytuację poszczególnych studiów, jakie są potencjalne plany, dlaczego zakładania nowych studiów jest jeszcze trudniejsze niż kiedyś. Myślisz sobie, no teraz to zrozumieją. I jaka odpowiedź za tydzień/dwa/miesiąc, gdy sprawa trochę przycichnie? Że też wam się chce. Edytowane 27 Września 2022 przez Bigby 2 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Moldar napisał: Założyli the intiative i wyszło jak wyszło Tak to zawsze prawie wygląda i nie chodzi tu o the intiative, za duże ryzyko, nie opłaca się lepiej kupić już zbudowane studio bo dobre studio buduje się latami Edytowane 27 Września 2022 przez Soul Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 11 minut temu, Bigby napisał: - Gdzie są gry? - Będą w 2023, niektóre jeszcze później, takie realia. - Gdzie są gry? - Będą w 2023, niektóre jeszcze później, takie realia. - No ale miały być gry, gdzie są? - 2023, większość jeszcze później. Jakbym nie czytał tego od 2017 to pewnie bym uwierzył. Wiesz kiedy przestaniesz widzieć takie posty? Jak faktycznie MS zacznie dostarczać AAA raz na kwartał. tylko tyle i aż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 36 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Na rynku z trzema wielkimi dobrze jak są gry od całej trójki. Jak się w końcu worek wysypie i jeżeli te gry będą na zielono na meta to nie będzie czego zbierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Jakbym nie czytał tego od 2017 to pewnie bym uwierzył. Wiesz kiedy przestaniesz widzieć takie posty? Jak faktycznie MS zacznie dostarczać AAA raz na kwartał. tylko tyle i aż tyle I rozpisałem kiedy tego się mniej więcej spodziewać i jak trudne jest to zadanie w obecnych czasach. Teraz pytanie, czy jesteś w stanie dalej cierpliwie czekać czy wysiadasz z tego pociągu. Ja mam do ogrania tyle gier w tym roku i następnych latach, że szczerze mówiąc mi te exy koło roziego latają. Mogą się pojawić nawet za 5 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 355 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Słuchaj Paolo, nie rób przykrości innym okej? Nie pisz, że coś Ci się nie podoba. Przepraszam, czy to jest dział Soulslike i temat o dowolnej grze From? Bo vibe jakby znajomy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Pytanie co to za info „wypróbuj grę” przy kafelku Grounded i Prodeus? Wcześniej tego nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Teraz, balon napisał: Pytanie co to za info „wypróbuj grę” przy kafelku Grounded i Prodeus? Wcześniej tego nie widziałem. Pewnie zapomnieli zaktualizować. Wcześniej te gry były w programie Preview/Early Access i dlatego oznaczone jako "wypróbuj grę". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 891 Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Tak poza tematem, można jakoś ominąć ściąganie łatek przed odpaleniem gry? Tak jest na wszystkich pozostałych platformach a tutaj nie widzę takiej opcji. W mieszkaniu zostawiłem komputer a XSX mam teraz u rodziców i tam jest trochę wolniejszy net i średnio mi się chce dwie godziny czekać na pobranie kilkudziesięciu GB. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 8 godzin temu, Ukukuki napisał: Tak poza tematem, można jakoś ominąć ściąganie łatek przed odpaleniem gry? Tak jest na wszystkich pozostałych platformach a tutaj nie widzę takiej opcji. W mieszkaniu zostawiłem komputer a XSX mam teraz u rodziców i tam jest trochę wolniejszy net i średnio mi się chce dwie godziny czekać na pobranie kilkudziesięciu GB. Jedyna opcja to chyba przełączenie konsoli w tryb offline i potem uruchomienie gry. Też mnie to strasznie irytuje, na innych konsolach można normalnie grać bez ściągania patchy, tylko na xboxach jakieś chińskie kombinacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Paolo ma znów gorszy dzień. Spokojnie, jutro wróci narracja, że Xbox chadem jest i plan wydawniczy zniszczy konkurencje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Doktor Paolo i Mr Wezyr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 28 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Wezyr a prawda jest gdzieś pośrodku, nie jest ani tak źle jak Wezyr pisze w swoje w najbardziej negatywne dni, ani tak dobrze jak pisze Wezyr w swoje najbardziej optymistyczne dni. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Smutam, bo widziałem na co stać MS za czasów X360 i chcę tylko aby było chociaż równie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 022 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Myślę, że taka dyskusja zajęła w tym temacie około 432 stron, więc temat jest wyczerpany. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 599 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 FIFA 23 to gówno, ale nie o tym... Dlaczego na moim PC z GTX 1660Ti gra działa legancko na ultra w 1440p, a na XSS w 1080p? Żałosne to EA. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Bo 1660 Ti jest mocniejsze od tego co siedzi w Series S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi