ASX 14 662 Opublikowano 18 czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 czerwca 2020 teraz są dobre promocje ponieważ Microsoft chcę chyba masowo oczyścić magazyny z zaległych xboxów przed premierą konsol nowej generacji Cytuj
Czoperrr 5 135 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 4 minuty temu, Luqat napisał: Niewiele więcej? 1000 zł, to jednak jest pewna różnica. Ja kupiłem koxa kilka dni temu i jestem zadowolony. Mam w co grać, mam fajną i cichą konsolę, więc jak ktoś nie ma ciśnienia na nowe halo czy nie ma np tv 4k i hdr, to myślę, że można śmiało kupować. Tak jak obecnie jest okazja z wersją CP gdzie w zestawie dostaje się grę wartą 250 zł. Gdzie kupisz XOX za 1299zł? Najtaniej można było wyrwać limitkę Cyberpunk ale już się rozeszły. Nie interesuje mnie cena używki. Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 W oficjalnym sklepie MS było za 1399 w pakiecie z grą o wartości 250, więc chyba dobra cena. Jeśli czepiać się szczegółów, to dokładnie 900, a nie 1000 zł różnicy, no ale doliczając grę wychodzi korzystniej. Poza tym skąd wiadomo, że cena będzie 2299? Na razie to wszystko spekulacje. Cytuj
Czoperrr 5 135 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Spekulacje, zgadzam się. Dlatego myślę, że warto się jeszcze wstrzymać z zakupem XOX i poczekać na konkrety związane z premierą następcy. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 10 minut temu, Czoperrr napisał: Gdzie kupisz XOX za 1299zł? Najtaniej można było wyrwać limitkę Cyberpunk ale już się rozeszły. Nie interesuje mnie cena używki. Było w ostatnim czasie bardzo dużo promocji na Koxa. Sam kupiłem limitkę Gears 5 w tej białej, pięknej edycji za 1299 zł w Euro RTV AGD. Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) To zależy czy ktoś chce czekać czy grać i czy ma ciśnienie, żeby mieć sprzęt na premierę. Co do koxów, to chyba się jednak nie rozeszły, bo np. tutaj są https://m.euro.com.pl/konsole-xbox-one.bhtml Jest nawet biała wersja za 1399, więc spokojnie można kupić. Edytowane 18 czerwca 2020 przez Luqat Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Mając obecnie koksa i klasyczne PS4 nie przewiduję kupna nowej generacji wcześniej niż pół roku - rok po premierze. Wcześniej najprawdopodobniej nie będzie to miało sensu: sprzęt musi się pozbyć wad wieku dziecięcego, na rynku musi pojawić się konkretny wybór gier tylko na next geny. Nie mam powodu się spieszyć. Oczywiście nie jestem zabetonowany w swojej decyzji: np. zaskakująca wszystkich premiera Bloodborne 2 na premierę PS5 z pewnością przekonałby mnie do kupna konsoli Sony już i teraz. :) Cytuj
Czoperrr 5 135 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 5 minut temu, friedrich napisał: Mając obecnie koksa i klasyczne PS4 nie przewiduję kupna nowej generacji wcześniej niż pół roku - rok po premierze. Wcześniej najprawdopodobniej nie będzie to miało sensu: sprzęt musi się pozbyć wad wieku dziecięcego, na rynku musi pojawić się konkretny wybór gier tylko na next geny. Nie mam powodu się spieszyć. Oczywiście nie jestem zabetonowany w swojej decyzji: np. zaskakująca wszystkich premiera Bloodborne 2 na premierę PS5 z pewnością przekonałby mnie do kupna konsoli Sony już i teraz. Jeśli ktoś uż posiada obecną generacje to owszem, nie ma sensu rzucać się na premierę. Co innego jak ktoś zastanawia się dopiero nad kupnem konsoli - myslę, że warto poczekać na XSX. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) Godzinę temu, Czoperrr napisał: Jeśli ktoś uż posiada obecną generacje to owszem, nie ma sensu rzucać się na premierę. Co innego jak ktoś zastanawia się dopiero nad kupnem konsoli - myslę, że warto poczekać na XSX. 1200zł teraz za koksa vs orientacyjne 3000zł XSX za pół roku vs 800zł za XS teraz. (za XO można podmienić PS4). Hipotetycznie gdybym przymierzał się obecnie do kupna konsoli to teraz skorzystałbym z promocji i kupił XS lub PS4 lite po czym pod koniec 2021r. wszedłbym w nową generację. Pół roku oczekiwania to pół roku bez relaksu przy fajnych grach - trochę szkoda. Edytowane 18 czerwca 2020 przez friedrich Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Pół roku bez gier? Kto na forum konsolowym nie ma przynajmniej jednej konsoli obecnej generacji? Cytuj
Ludwes 1 682 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 ale przeczytałeś jego posta? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Teraz, Ludwes napisał: ale przeczytałeś jego posta? Tak, przeczytałem. Daj mi minusa i idź dalej. 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Shinobi pisze że w lipcowym pokazie raczej nic nie usłyszymy o cenie oni szczegółów dotyczących premiery Cytuj
chmura 16 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Odnosze wrazenie, ze nowa generacja jest niedoceniana. Jak dla mnie to beda pierwsze konsole ktore warto bedzie kupic na premiere, szczegolnie xboxa z gamepassem. Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Trudno doceniać coś czego jeszcze nie ma. 1 Cytuj
paweltpb 12 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, Czoperrr napisał: Jeśli ktoś uż posiada obecną generacje to owszem, nie ma sensu rzucać się na premierę. Co innego jak ktoś zastanawia się dopiero nad kupnem konsoli - myslę, że warto poczekać na XSX. Tyle, że nie wszyscy deweloperzy chcą już wydawać nowe gry na obecną generację. Patrz Resident VIII. Sony też kończy swoje exy na tą generację. W innym przypadku i ja bym się nie spieszył z zakupem. Edytowane 18 czerwca 2020 przez paweltpb Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 18 czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 czerwca 2020 58 minut temu, chmura napisał: Jak dla mnie to beda pierwsze konsole ktore warto bedzie kupic na premiere, szczegolnie xboxa z gamepassem. to prawda jeszcze nigdy w historii nie było konsoli która w dniu premiery dawała dostęp do tylu gier i to w śmiesznie niskiej cenie Niech ludzie porównują sobie tę sytuacje gdzie to tradycyjnego startu konsoli gdzie dostępne bylo często tylko kilka gier na start, każda z nich była droga, a do tego często większość z nich była zwyczajnie słaba. Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Premierowe PS3 oferowało dostęp do biblioteki PSXa i PS2. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Nie za 40zł + VAT. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 5 minut temu, ASX napisał: to prawda jeszcze nigdy w historii nie było konsoli która w dniu premiery dawała dostęp do tylu gier i to w śmiesznie niskiej cenie Niech ludzie porównują sobie tę sytuacje gdzie to tradycyjnego startu konsoli gdzie dostępne bylo często tylko kilka gier na start, każda z nich była droga, a do tego często większość z nich była zwyczajnie słaba. Ale wstrzymywać się z zakupem konsoli do czasu premiery XSX za kilka tysięcy zł po to by grać w passie w gry, które chodzą na XS za 800zł jakoś mi się mentalnie nie spina. Zresztą patrząc na ceny nowej generacji obecna nie straci szybko na wartości i za rok używany XS na gwarancji spokojnie da się sprzedać za 500zł albo i lepiej. Podobnie PS4. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Halo infinite na XSX i na one nie będzie wyglądać tak samo, więc to, że chodzą na tym antycznym sprzęcie to słaby argument. Gry z poprzednich generacji też dostaną boosta. Cytuj
ASX 14 662 Opublikowano 18 czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 czerwca 2020 no dokładnie, gamepass przecież to nie tylko stare gry. Halo Inifinite, Everwild, Hellblade 2 i wszystkie inne nowe gry też będą dostępnę w premiery w tanim abonamencie. Nie bylo wcześniej takiej konsoli. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 3 minuty temu, ASX napisał: no dokładnie, gamepass przecież to nie tylko stare gry. Halo Inifinite, Everwild, Hellblade 2 i wszystkie inne nowe gry też będą dostępnę w premiery w tanim abonamencie. Nie bylo wcześniej takiej konsoli. A będą? Obecnie na premierę do passa trafiają nieliczne gry z grupy AAA. Akurat może przeoczyłem jakiegoś newsa od MS. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 Eeee, gry ms trafiają do GP day one. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi