Ukukuki 6 887 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 6 minut temu, 20inchDT napisał: Fani nintendo prawdopodobnie wyjdą na plus, bo Spensi już mówił, że chciałby cod u nintendo. Jak to będzie poziom CoD z Vity to nie wiem czy go chcą Za to same porty Ori czy Cuphead to sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 7 minut temu, Ukukuki napisał: Jak to będzie poziom CoD z Vity to nie wiem czy go chcą Za to same porty Ori czy Cuphead to sztos. Raczej widziałbym wersję mobilną przeportowaną na switcha, niż pełnoprawny cod z równoczesną premiera na switchu i pc/ps/x Cytuj Odnośnik do komentarza
A_Bogush 387 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Na Switchu można dać porty starszych części, a nowe jako gra w chmurze tak jak to już kilka gier zostało wydanych. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 9 minut temu, creatinfreak napisał: Skoro Microsoft dalej będzie udostępniał marki acti na konsoli Sony co równa się haraczowi 30% dla Sony od każdej gry/dodatku/skina to jakie mają staracić zarobki? Proste, jeśli na jakiejś platformie będziesz miał zapewnione dodatkowe benefity w swojej ulubionej serii (a maniaków CoDa jest masa) to będziesz właśnie ją wybierał. Tym sposobem Sony od takiego klienta nie będzie miało 30% zarobku tylko 0 albo będą stratni bo zarobku z innych gier też nie zobaczą. Tu 'walka' nie toczy się o graczy którzy kończą po 10+ różnych gier rocznie tylko takich którzy nabijają tysiące godzin w jednej serii, wydają masę kasy na mikrotransakcje i są maniakami danej serii. A marek z poziomem zaangażowania na poziomie CoDa na konsolach jest dosłownie parę (Fifa, Fortnite, GTA). Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 No i Ci maniacy też są mega przywiązani do danej platformy bo mają ziomeczków do grania w swoją ulubioną grę. Dla wielu ludzi konsola do cod albo FIFA = się PlayStation. To raczej się nie zmieni. Owszem jest pewien odsetek ludzi, którzy myślą trzeźwo i zmienia platformę, ale wydaje mi się, że to może być 10-15% max. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Dostali propozycję na 10 lat i jak na razie olali. Nie dziwię się, że tak boli ich utrata marketingu. Pamiętam, że niedawno w temacie callisto ktoś był zdziwiony, że wychodzi na xboxa, bo było na show ps i sony kupiło ekskluzywne preordery, wiec eksik boży XDDD Jak tutaj ludzie nie mają pojęcia o takich rzeczach to co dopiero ludzie biorący info z youtuba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Nie znam się może ale zawsze mi się wydawało, że jak strzelanki to zdecydowanie bardziej pod tym względem był preferowany Xbox i jego pady od Pleja. Gdyby nie ta akcja nawet bym nie przypuszczał, że COD jest tak ważny dla sonki, no ale w sumie oni już nie robią exów fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 961 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 11 minut temu, creatinfreak napisał: No i Ci maniacy też są mega przywiązani do danej platformy bo mają ziomeczków do grania w swoją ulubioną grę. Dla wielu ludzi konsola do cod albo FIFA = się PlayStation. To raczej się nie zmieni. Owszem jest pewien odsetek ludzi, którzy myślą trzeźwo i zmienia platformę, ale wydaje mi się, że to może być 10-15% max. Jak by dali CoDa w GP + jakieś durne benefity takie jak teraz są na PS (tydzień wcześniej beta czy jakiś exp boost) to pewnie z 50% maniaków by przeszła bez mrugnięcia okiem. Jak Sony podpisało umowę marketingową w czasach PS4 to też pewnie masa osób zmieniło platformę mimo że CoD na X360 był mega popularny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że to Sony w sumie na swoim cycu wyniosło CoDa na szczyt w czasach PS4 promując go gdzie się da xD W czasach Xboxa był to FPS jeden z wielu popularnych. Tutaj na pewno nie chodzi o samego CoDa jako grę, Sony może za dużo zainwestowało w tę markę i zwyczajnie robi pod górkę konkurencji. Co jest normalne w korpo świecie, tutaj chodzi tylko i wyłącznie o hajs. Dla samego MS nie jest ważny CoD a bardziej dział mobilny acti. Jakieś dziwne plany z mobilnym sklepem? Akurat jak ten deal dojdzie do skutku to dopiero zaczną się jazdy z Google i Apple. Dlatego też między innymi Microsoft wspierał Epic w konflikcie z Apple i Google. Acti ma ogromne wpływy z działu mobilnego, nie wiem jak teraz wygląda sytuacja ale Candy i Hearthstone to były kiedyś najbardziej dochodowe mobilne gry na świecie a tam od każdej transakcji musza oddawać kasę do Apple i Google. Rynek gier mobilnych obecnie jest wartych więcej niż cały rynek konsolowy + PC a trzymają nad nim pieczę dwie firmy Google i Apple kosząc prowizję od każdej transakcji. Microsoft tutaj ma apetyt na osiągnięcie sukcesu traktując ten zakup jako trampolinę na ten rynek. https://www.gram.pl/news/microsoft-stworzy-wlasny-sklep-z-grami-mobilnymi-konkurencja-google-apple-xbox-mobile-platform Jak chcą zmusić Apple i Google do tego nie wiem ale będzie to całkiem ciekawe widowisko po zamknięciu transakcji zakupu Acti. Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Najlepsze w tym wszystkim jest to ,że to Sony w sumie na swoim cycu wyniosło CoDa na szczyt w czasach PS4 promując go gdzie się da xD W czasach Xboxa był to FPS jeden z wielu popularnych. Że jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 To podczas panowania najswietszego xboxa 360 cod stał się popularny Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 598 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 No ale wyszedł CoD4 i pozamiatał, hype na MW2 już był mocny. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 493 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Gdzie nie wbijesz w komentarze na socialach wspominane sa lobby xbox live z mw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 A ja napisałem gdzieś ,że nie był? Tylko na X360 to był tytuł jeden z wielu tytułów do multi. Halo czy GoW były popularniejsze na tej konsoli w multi. Do tego BF wtedy też był mocny. CoD dzisiaj jest o wiele popularniejszy niż w czasach PS3/X360. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Też wam Microsoft sam zrobil refunda za te forzy z pricebuga ? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Pamiętam cotygodniowe rankingi, które publikował Major Nelson, Call of Duty 4 było pierwszą grą z serii która zdetronizowała Halo 3 pod względem popularności w multi. Ale wtedy był to jeszcze dosyć wyrównany pojedynek. Potem hegemonia CoDa rosła z każdą kolejną częścią, w czym pomagało również to, że co roku wychodziła nowa odsłona. A popularność Halo po trzeciej części to już nieprzerwany zjazd w dół. 13 minut temu, maciucha napisał: Też wam Microsoft sam zrobil refunda za te forzy z pricebuga ? wczoraj jeszcze grałem normalnie, na mailu też nie widzę żadnej o zwrocie. Z jaką datą masz tę informacje? EDIT: dobra widzę, zrobili mi zwrot 6 godzin temu, to się nagrałem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Mi tez, skurczybyki. Mozna cos z tym zrobic? Przeciez nie ubiegalem sie o refund, sa chyba jakies przepisy nawet na to ze nie moga tak zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Na forum mamy prawników od przejęć to może i na tym się znają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Ciekawe co z savem bo zapisałem już ta VIP chatę i kilka aut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Na jaki adres email do nich napisac i ile czasu czeka sie na odpowiedz? Czy lepiej pogadac z nimi na czacie? Teraz sie wkurwilem, moja kochana Forzunia. Jak sie robi taki blad to sie za niego placi a nie naprawia w taki sposob 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Chamsko, wujek Spencer jednak nie taki dobry. Sprzedali za ustaloną cenę, ja kupiłem legalnie. Taki zwrot nie powinien mieć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Najlepsze typy z discorda co kupiły wiecej kluczy, zeby zarobic, ciekawe czy juz sprzedali 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Myślę, że jakby ktoś się postarał to mógłby walczyć w tej sprawie. Nie wydaje mi się, że takie zabranie sprzedanej rzeczy i zwrot są uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Wlasnie i tym pisze, na jakis adres e-mail do nich napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 243 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 26 minut temu, Sven Froost napisał: Mi tez, skurczybyki. Mozna cos z tym zrobic? Przeciez nie ubiegalem sie o refund, sa chyba jakies przepisy nawet na to ze nie moga tak zrobic Jak to bywa w takich sytuacjach na pepperze, polecam pozew zbiorowy Przepisy są takie, że moga zrobic refund, bo to błąd, a nie żadna promocja. Pewnie poszło tego bardzo dużo, że zwracają pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi