20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Najbardziej mi się podobało jak w jednej firmie konsumencko wyciekły dane osobowe i bankowe uzytkowników. Good times. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 601 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 A jak mi raz 2 razy pobrało za jedną grę, a kapnalem się po 14 dniach to po 10 rozmowach na różnych infoliniach i chatach kazali mi się wypchać Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 To też tak nie do końca działa, że sobie napiszesz regulamin, ktoś kliknie, że się zgadza na wszystko i jest ok. Wyobraź sobie, że np. bukmacher sobie tworzy regulamin, gdzie ma zaznaczone, że każdą wygraną, która przekracza 50 000 zł może anulować bez podania przyczyn, a ty grając u niego zgadzasz się na te warunki. Wiem, bo miałem z czymś w tym stylu do czynienia osobiście, i to nie jest tak, że regulamin=umyte rączki, i nie możesz mieć żadnych roszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 13 minut temu, Rozi napisał: Dokładnie, Sony miało błąd, ale poprawiło na korzyść konsumentów: https://www.theverge.com/2022/5/25/23141904/sony-playstation-plus-subscription-discount-pricing-overcharge Firma firmie nierówna. myślę że są bardziej adekwatne przykłady, np gdy oddawali kasę za Black Opsa, którego w wyniku błędu cenowego można było kupić za 5 euro, zamiast 75. https://twistedvoxel.com/black-ops-cold-war-price-glitch-refunded/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Dwie obrzydliwe korporacje! Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Myslę, że sprawa jest rozwojowa i może MS się jakoś do tego odniesie bo znając graczy to pewnie jest grupa zapaleńców co będzie ich nękać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 339 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Myslę, że sprawa jest rozwojowa i może MS się jakoś do tego odniesie Nawet wiem jak Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Na twoim miejscu zszedłbym na ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 887 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Spoiler xD To był oczywisty błąd cenowy, zluzujcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 598 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Tak żem czuł, że zabiorą, nawet nie chciało mi się próbować. Ale z tego, co mi wiadomo, w regulaminie jest jakiś zapis zabezpieczający ich w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Nie poddawajcie się! p0ljakom nie sprzedali za 3zł? Tak nie może być. Teraz to powinni za darmo przypisać do konto, bo inaczej przestaniemy wklepywac gamepassa za 4zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Ciekawe kiedy będą wam zabierać gierki kupione w Argentynie. Pewnie na to też jest jakiś zapis w regulaminie! Dodatkowo tam używa się VPN, a tutaj elegancko zakupy w oficjalnym sklepie w obrębie EU. W takiej sytuacji wolę olać kupowanie gier w jakikolwiek sposób i trzymanie się gamepassa. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Najlepiej będzie wrócić do playstation i żonglować pudełkami jak szkoda ci zapłacić za pracę osób, które dostarczają ci rozrywki. 3 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 021 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Uważaj żeby ci biblioteki z argentyńskich gier nie wyczyścili bo chciałeś taniej Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 wyczyszczą to wyczyszczą, liczyłem się z tym kupując gry za 10 zł xd Cytuj Odnośnik do komentarza
tedi007 626 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Chyba wszyscy wiedzieli, że to pomyłka, ale skorzystali z okazji, więc musieli się liczyć z możliwości anulowania tego zakupu. Nawet polski kodeks cywilny ma zapisy, które chronią sprzedającego przed taką pomyłką. "Art.84 § 1 k.c. przewiduje, że w razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd w cenie towaru zauważyć." A tutaj przykładowy wyrok - sprawa dotyczyła maszyny do obróbki drewna gdzie przez pomyłkę zamiast ceny 77 tys. wpisano 7,7 tys. http://orzeczenia.rzeszow.so.gov.pl/content/$N/154010000003027_VI_Ga_000373_2015_Uz_2015-12-29_001 "Sąd Rejonowy w całości podzielił argumentację pozwanego, przekonującego o tym, iż po pierwsze doszło do oczywistego zaistnienia błędu i po drugie, błąd ten – w realiach tej konkretnej sprawy, musiał zostać spostrzeżony przez powoda. Na takowe okoliczności wskazują jego właściwości osobiste – wieloletnie prowadzenie działalności gospodarczej w branży związanej z obróbką drewna. Nawet powierzchowna lektura oferty musiała przywieść do przekonania o omyłkowym charakterze wpisanej w jej nagłówku żądanej ceny sprzedaży. W ocenie Sądu, błąd dotyczący ceny, należy kwalifikować jako błąd istotny, a zatem zaistniały przesłanki do uchylenia się od skutków oświadczenia woli. Takowe zaś uchylenie się od skutków prawnych oświadczenia woli zostało złożone stosownymi pismami w ustawowo przewidzianym terminie." Pewnie w Szwecji mają podobne przepisy. No nic trzepa czekać na kolejne okazje. Edytowane 23 Listopada 2022 przez tedi007 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Szanujcie ich prace, kupujcie polskie rap płyty, a w międzyczasie zakłada konto z adresem toitoia stojącego na brazylijskiej budowie w Sao Paulo. Schizofrenia, czy hipokryzja? Pewnie jedno i drugie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Tylko na playstation trzeba sie bawic w cinkciarze, zakładanie osobnych kont i podszywanie sie pod karalucha z turcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 598 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) Ja zawsze kupuję z oficjalnych źródłeł, bez żadnego kombinowania, dla świętego spokoju nie chcę ryzykować problemów z kontem. Mam satysfakcję wiedząc, że wszystko kupione bezpośrednio ze sklepu/od sprawdzonych dystrybutorów kluczy i nie rozumiem takiego lekkomyślnego podejścia z mieszaniem gier z różnych źródeł. Wolę zapłacić więcej żeby mieć pewność, że kupiłem jak bozia przykazała. Gdybym cebulił, to na pewno nie na swoim głównym koncie, gdzie zostawiłem kupę hajsu. Edytowane 23 Listopada 2022 przez krzysiek923 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 X-Kom kiedyś miał błąd cenowy, Mario 3D All Stars za 140 pln zamiast ponad 200. Zamówiłem i na pewniaka poszedłem po odbiór, pytam typa co z cena a on na to ze X-kom bierze to na klatę i mam zapłacić 145. Szkoda ze M$ to taka pazerna i bezduszna korporacja. Mogli by się dużo od xkomu nauczyć. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Jakby to była gra na Xboksa, to by Asax przyjechał ci do domu i ją zabrał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 2 minuty temu, LiŚciu napisał: Szkoda ze M$ to taka pazerna i bezduszna korporacja. Mogli by się dużo od xkomu nauczyć. Strzelam, że chodzi o skale, gdyby to były gry przypisane do konta, to pewnie by machneli reka, ale szprotki biznesu kupowały klucze hurtowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Rozi napisał: Jakby to była gra na Xboksa, to by Asax przyjechał ci do domu i ją zabrał. Wiem też kto by siedział na skuterze na czatach. Edytowane 23 Listopada 2022 przez LiŚciu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 595 Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 30 minut temu, Rozi napisał: Jakby to była gra na Xboksa, to by Asax przyjechał ci do domu i ją zabrał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 564 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Teraz dostałem maila, że rzeczy z mojej wishlisty są na wyprzedaży Dzięki Pan Microsoft ale wypierdalaj jak dla Polaka takie cyrki odstawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi