jar3czek 489 Opublikowano 18 marca 2023 Opublikowano 18 marca 2023 W dniu 16.03.2023 o 20:51, Soban napisał: co jest w sumie glupie bo to pass trough to powinno sie ustawiac przy configu xbox->belka->tv a nie oba paeryferia do oddzielnych hdmi. To nie działa do końca w ten sposób. W trybie passthrough TV robi tylko za "proxy" i przerzuca po prostu do eARC niezmieniony dźwięk ze źródła(w oryginalnym formacie). W trybie auto(lub inna nazwa zależnie od producenta i modelu) TV dodatkowo dekoduje dźwięk i przesyła go w formacie LPCM do eARC. W tym trybie opoźnienia w większości przypadków będą większe i jest on używany w case kiedy urządzenie podłączone do eARC nie jest w stanie zdekodować oryginalnego formatu. Przy setupie konsola->belka->tv to ustawienia nie ma znaczenia, bo dźwięk nie przechodzi wtedy przez TV. Cytuj
creatinfreak 3 830 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 16:50, Bielik napisał: Mam taki sam zestaw i jak mawia klasyk "mi działa". Soundbar po e arc a konsola podłączona do tv? I nie masz na atmos opóźnienia? How? Cytuj
Bielik 734 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Tak jak kolega wyżej napisał - passthrough z tym, że kiedyś nawet na tym ustawieniu miałem opóźnienie, a teraz cymesik. Cytuj
WisnieR 2 750 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 Przy pass through macie opóźnienie? Nie powinno być żadnego, chyba że belka daje dupy i dekoduje z opóźnieniem, w co wątpię. Przez ARC powinno się zawsze puszczać pass through. Samsungi maja z dupy procesory dźwięku niestety i nie są najszybsze. Teoretycznie najlepiej puszczać bezpośrednio przez belkę ale mamy 2023 rok i po to jest ARC, żeby się w to nie bawić, dlatego też belk mają max jedno wejście hdmi do podłączenia ARC z TV. Co innego amplituner, gdzie tych wejście jest tyle , że wystarczy dla każdego sprzętu oddzielnie. Cytuj
balon 5 355 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 W dniu 17.03.2023 o 18:03, MaZZeo napisał: To nie problem z konsola tylko problem z TV Samsunga które maja chujowy procesor do dekodowania dźwięku i dlatego jest ten lekki delay. U mnie na TV Sony to samo, ale też mi się wydaje że to wina ogólnie TV. Jakby byłoby coś z konsolą to chyba problemy byłby też przy połączeniu do belki? No a tak jest wsio dobrze. Tutaj patrząc po tym temacie to na Samsungu, Sony, LG to się dzieje. Cytuj
Soban 4 091 Opublikowano 19 marca 2023 Opublikowano 19 marca 2023 (edytowane) W dniu 19.03.2023 o 08:11, balon napisał: U mnie na TV Sony to samo, ale też mi się wydaje że to wina ogólnie TV. Jakby byłoby coś z konsolą to chyba problemy byłby też przy połączeniu do belki? No a tak jest wsio dobrze. Tutaj patrząc po tym temacie to na Samsungu, Sony, LG to się dzieje. Czyli w sumie na kazdym liczacym sie graczu segmentu tv. Poczytalem sporo reddita o tym i tam tez typy z oledami lg, samsungami, soniakami sie zalili, ze jest lag w atmos. Z zabawnych rzeczy to jak mam oba sprzety wpiete do oddzielnych portow w tv by miec 120hz to na xboxie nie ma dts dostepnego formatu a i soobwoofer milczy w 5.1 i 7.1. Wpinajac kloca do belki a belke do tv nagle sie DTS pojawia w konfigu konsoli i subwoofer tez zaczyna pierdziec w tescie 5.1 i 7.1 Problem chyba jednak jest po stronie klocka a nie tv "It is an Xbox problem, it’s been tested and well reported that this problem is exclusive to the Xbox and certain setups, as it doesn’t have this delay when using Atmos on other devices. Edytowane 20 marca 2023 przez Soban Cytuj
GearsUp 241 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Konsolowy exclusive od Rockstara, który działa we wstecznej na XSX znowu w promce, polecam (można taniej pewnie w innym regionie) Jeden z powodów dla którego warto trzymać tę konsolkę Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Jakby ktoś nie wiedział to posiadając zwykłą wersję tego Midnight Cluba na płytce xbox ze wstecznej zasysa wersję Complete. Więc jak ktoś chce w pudle to nie ma co przepłacać. 1 Cytuj
orion50 632 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Świetna gra, kto nie grał niech spróbuję Cytuj
devilbot 3 724 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Ze sklepu Microsoftu w kwietniu znika battlefield bad company 1 i 2 ze wstecznej. Najtaniej wychodzi na Węgrzech około 36zł za część. Cytuj
Daddy 4 230 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Tylko że EA chyba wyłącza serwery tych BFów Cytuj
Bzduras 12 673 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Tak, ale kampania będzie dostępna bez serwerów. Cytuj
Soban 4 091 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Te kampanie to jakieś wybitnie zapadające w pamięć nie były. Czy to oznacza, ze gierki wypadna tez z ea play? Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Nie no, w BC 2 byla super, jeszcze polski dubbing dawał rade Cytuj
ASX 14 683 Opublikowano 22 marca 2023 Autor Opublikowano 22 marca 2023 1 godzinę temu, Soban napisał: Te kampanie to jakieś wybitnie zapadające w pamięć nie były. Czy to oznacza, ze gierki wypadna tez z ea play? tak co do BC2 multi było naprawdę spoko, ale ten singiel to był dla mnie taki zwykły średniak Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 No wtedy na premierę skończyłem i było cudnie + ta destrukcja. Dla mnie było klasę wyżej od COD. Próbowałem kilka lat temu wrócić ale nie dałem rady nawet prologu zmęczyć. Dla mnie chyba te kampanie w modern military shooterach chyba się przejadły na dobre. BF chyba lepszej w żadnej innej odsłonie już nie miał. Cytuj
messer88 6 532 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Generalnie to mocno poszły w dodatki/samouczki do MP te kampanie i git że już nie robią singla na siłę. Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Granie w chmurze w Gamepass to świetna sprawa. Oczywiście nie samo granie jako przechodzenie, ale sprawdzenie gry bez ściągania. Mogłem sobie odpalić gierki, które chciałem zobaczyć, ale nie na tyle, żeby instalować, czekać, wywalać. Albo odpalenie coś dla dziecka, żeby chwilę pograło bez zaśmiecania potężnego dysku Series S. Wczoraj młody popykał w Minecraft Dungeons, Peppę i Ben10. Wszystko w chmurze. Super! 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Homelander napisał: Granie w chmurze w Gamepass to świetna sprawa. Oczywiście nie samo granie jako przechodzenie, ale sprawdzenie gry bez ściągania. Mogłem sobie odpalić gierki, które chciałem zobaczyć, ale nie na tyle, żeby instalować, czekać, wywalać. Albo odpalenie coś dla dziecka, żeby chwilę pograło bez zaśmiecania potężnego dysku Series S. Wczoraj młody popykał w Minecraft Dungeons, Peppę i Ben10. Wszystko w chmurze. Super! Granie w chmurze na series s ma więcej sensu niż granie natywne na tym ziemniaku. Dostajesz opcje 60 fps, RT w niektórych grach gdzie ziemniak nie wyrabia, często fullhd niż niższe wartości ziemniaka. Cloud działa na x series x co z pewnością jest plusem. Edytowane 24 marca 2023 przez PanKamil 1 Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Granie w chmurze na series s ma więcej sensu niż granie natywne na tym ziemniaku. Dostajesz opcje 60 fps, RT w niektórych grach gdzie ziemniak nie wyrabia, często fullhd niż niższe wartości ziemniaka. Cloud działa na x series x co z pewnością jest plusem.Xcloud odpala wersje gier z series s Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 2 minuty temu, wojtas011 napisał: 16 minut temu, PanKamil napisał: Granie w chmurze na series s ma więcej sensu niż granie natywne na tym ziemniaku. Dostajesz opcje 60 fps, RT w niektórych grach gdzie ziemniak nie wyrabia, często fullhd niż niższe wartości ziemniaka. Cloud działa na x series x co z pewnością jest plusem. Xcloud odpala wersje gier z series s Nie, xsx tylko, że w maksymalnej rozdziałce fullhd. https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Xbox-Cloud-Gaming-juz-w-pelni-na-sprzecie-Xbox-Series-X-Wkrotce-aplikacja-na-TV Ma to sporo zalet względem xss 1 1 Cytuj
Homelander 2 127 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 Widziałeś Series S w akcji na żywo? Ja na nim grałem w Flight Simulator i gra wygląda fantastycznie. Żaden z niego ziemniak Cytuj
wojtas011 546 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 44 minuty temu, PanKamil napisał: Nie, xsx tylko, że w maksymalnej rozdziałce fullhd. https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Xbox-Cloud-Gaming-juz-w-pelni-na-sprzecie-Xbox-Series-X-Wkrotce-aplikacja-na-TV Ma to sporo zalet względem xss Gadasz głupoty Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) 5 minut temu, wojtas011 napisał: Gadasz głupoty Tylko kto to jest, że coś takiego pisze? Ja tu daje oficjalne komunikaty od xboxa. Edytowane 24 marca 2023 przez PanKamil Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 marca 2023 Opublikowano 24 marca 2023 (edytowane) 36 minut temu, Homelander napisał: Widziałeś Series S w akcji na żywo? Ja na nim grałem w Flight Simulator i gra wygląda fantastycznie. Żaden z niego ziemniak Widziałem porównania w 4k na dużym 55 calowym tv (więc nikt nie może zarzucić, że streaming nie odda full hd i mniejszych wartości) i mleko raziło w oczy. Ja bym wybrał chmurę na tej konsoli. Edytowane 24 marca 2023 przez PanKamil 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi