pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 7 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Gry będą, oczywiście że tak. Pytanie czy nie pora zrezygnować z XGP aby te 23 studia nie miały z tyłu głowy, że budżet się nie spina. To zalezy, które studia. Ci od SoT, TES: Online, F76 czy teraz Grounded mają spokój i wyjebane bo przeciez moga klepać kolejne dodatki i o nic sie nie martwić. Eh gdybym tak bardzo nie gardził graniem online Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Niech m$ zablokuje chmure w uk i po krzyku XD ciekawe ile to w ogóle generuje hajsu, nie znam ani nie slyszałem o ludziach korzystających z tego na co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Ja też uważam, że gamepass to nie jest miejsce na nowe gry AAA. Szczególnie exy. GAASy tak, indyki tak, jakieś klasyki, czy "niedoceniane perełki" też. Ale exy AAA powinny być sprzedawane w pełnej cenie, bo inaczej jakość ich jest jaka jest. Czyli gówniana 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Mogliby pójść w ślady PS+ i mieć różne stopnie abo, z jedynie najdroższym tierem oferującym gry na start. Średnia wieku gracza to rzekomo coś ok. 35 lat, poniżej rozkład wieku graczy w USA. mają xgp i xgpu a od długiego czasu motyw przewodni GP to ''gry na premierę'' 1 godzinę temu, ASX napisał: Tylko CMA odrzuciło wszystkie argumenty odnośnie rynku konsolowego jakie podnosiło Sony czy Kamil. Zablokowali to z uwagi na rynek w chmurze i obawy że kiedyś tam w przyszłości za 10-15 lat, Microsoft posiadając Activision i Blizzarda, może zdominować rynek w chmurze. To bardziej Google i zamknięcie Stadii, która była jedynym dużym konkurentem na rynku chmury zaszkodziło Microsoftowi, niż Sony i ich argumenty. Dokładnie, te komisje mają gdzieś zarzuty Sony i kamilka, CODa a rozbija się o całość i chmurę. Ciężko będzie MS przeskoczyć CMA bo nie wiem co by mogli zaproponować, wszystkie gry AB na konkurencyjnych chmurach na 10lat? Bo chyba MS dogadał się tylko w sprawie CODa a jeśli ABK ma zostać całkowicie multiplatformowe chmura/konsola lub oba razem to MS odpuści bo i po co wywalać 68mld$ Może sobie odpuszczą chmurę lub gry ABK w UK xD IMO jak im nie pyknie ABK to będą mieli kasę na ciekawsze studia dla forumowiczów 3 minuty temu, number_nine napisał: Niech m$ zablokuje chmure w uk i po krzyku XD ciekawe ile to w ogóle generuje hajsu, nie znam ani nie slyszałem o ludziach korzystających z tego na co dzień Chmura to chyba 1/3 przychodów MS ale sam gierkowy xCloud to jeszcze raczkuje 18 minut temu, drozdu7 napisał: Może być tak, że oni nie mają żadnej dużej gry która mogłaby wyjść w ciągu 12 m-cy od konferencji. Fable, Perfect Dark, Awoved, Everwild, Hellblade 2, Indiana Jones. Żadna(!) nie miała pokazanego nawet gameplayu. Także powodzenia Do PD daleka droga, Fable też, EW uj wie czy żyje jeszcze, tej trójki nie zobaczymy 11 czerwca. 18 minut temu, messer88 napisał: Zawsze mogą zapowiedzieć update do Redfalla z 60fps E3 2024 was zayebie Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Chuj tam z grami. Nowe padziki!!! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Już zapowiedzieli, że się odwołają. Co ciekawe, to chmura, to obecnie nie jest chyba nawet 1% całego gamingu i na przestrzeni ostatnich lat udział w rynku właściwie nie rośnie w żaden istotny sposób, więc to wygląda tak jakby CMA chwytało się ostatniej deski ratunku. MS może zobowiązać się, że udostępni wszystkie swoje gry na konkurencyjnych platformach i tak naprawdę nic by ta tym nie stracił. Zobaczymy jak to pójdzie dalej, ja bym ich jeszcze nie skreślał. PS. Myślałem, że Nvidia ma większość rynku cloud. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez SnoD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rtooj 1 595 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 2 minuty temu, Homelander napisał: Chuj tam z grami. Nowe padziki!!! Ładne, tylko żeby łzy nie rozmyły. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Ten czerwony świetny do gry w REDFALL w edycji ODGRYŹ SIĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 288 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Spencer yebany wampir energetyczny wyssał wszystko z tych biednych developerów Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 I bardzo dobrze. Może w końcu wezmą się do roboty. Jak nie to spierdalać z rynku i tyle. Od początku pisałem, że mam wyjebane na ten deal bo gry ABK chuja mnie interesują. Jest milion lepszych sposobów na wydanie tych pieniędzy z korzyścią dla graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Przyznam, że nic tak nie łączy użytkowników forumka jak wspólna pogarda dla Xboxa. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 825 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Pupcio napisał: Xbox ostatnia prosta do grobu. Oby były mocne przeceny truposza to sobie kupie xa po taniości do rdrka :3 Oni wiedzieli: Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Akcje ABK spadły o 10% Akcje MS wzrosły o 7% Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 A te akcje MS to działają w 30 klatkach? Bo jak wzrosły to pograłbym w nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Nie spodziewałem się takiego obrotu spraw szczerze mówiąc. Niech jeszcze coś będzie nie tak ze Starfieldem i MS nie będzie miał jak się obronić przed poziomem beki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 37 minutes ago, Daddy said: Akcje ABK spadły o 10% Akcje MS wzrosły o 7% Akcje wzrosły głównie wczoraj po publikacji wyników finansowych. Gaming to mały kawałek w MS więc akcjonariusze mają to w dupie. Natomiast zaczynam już rozumieć dlaczego MS stawia teraz na AI i ChatGPT. To jedyna nadzieja na tworzenie nowych gier, sztuczna inteligencja powinna sobie poradzić lepiej niż tysiące przejętych developerów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Teraz, Czoperrr napisał: niż tysiące przejętych developerów przeciętnych* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Najbardziej mi się podoba jak kolega kapitan pirat nam wszystko racjonalizuje i tłumaczy, co mnie - końcowo jako gracza obchodzi ile czasu Microsoft robi grę AAA ? Widzę, że konkurencja duże tytuły w podobnym okresie czasu regularnie dostarcza więc nie chce mi się obierać punkt widzenia molocha, który osobą Phila Spencera non stop mydli oczy użytkownikom Xboxów. Cytuj Odnośnik do komentarza
aph 155 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 W dniu 18.01.2022 o 16:25, SnoD napisał: Szach i mat. Tyle można napisać. Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 20 minut temu, Czoperrr napisał: Akcje wzrosły głównie wczoraj po publikacji wyników finansowych. Gaming to mały kawałek w MS więc akcjonariusze mają to w dupie. Natomiast zaczynam już rozumieć dlaczego MS stawia teraz na AI i ChatGPT. To jedyna nadzieja na tworzenie nowych gier, sztuczna inteligencja powinna sobie poradzić lepiej niż tysiące przejętych developerów. AI czy ktoś tego chce czy nie będzie z roku na rok wygryzać pracowników w całej branży IT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 8 minut temu, Daddy napisał: AI czy ktoś tego chce czy nie będzie z roku na rok wygryzać pracowników w całej branży IT. Dobrze tak informatyczkom jebanym - 2h pracy na 2 tygodnie i 20K ba rękę. Z L O D Z I E J E Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 grubson przemówił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Wyrzucili QB ze sklepów, teraz dodali i cyk, można traktować jako nowego exa na 2023. 1 1 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Chcieliście w gamepassie exów AAA. No to jest. Nawet nie gaas, nie sandbox. Cinematic experience, single player. A boty marudzą, nie da się wam dogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego MS nie może na przykład wykupić ekskluzywności gier Activision albo ich premier w Gamepassie? Co stoi na przeszkodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi