Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Sony Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 10 minut temu, Czoperrr napisał: Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego MS nie może na przykład wykupić ekskluzywności gier Activision albo ich premier w Gamepassie? Co stoi na przeszkodzie? Za tomb raidera kilka lat temu jako rocznego exa musieli zapłacić 100mln a gdzie taki COD? Nie wiem 2-3mld$ jako ex z premierą w GP. A mowa tylko o jednej grze. W dodatku to inwestowania ogromnych pieniędzy w obce IP które lepiej mieć pod własnym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 014 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Tylko że nie będą mieć pod własnym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Daddy napisał: AI czy ktoś tego chce czy nie będzie z roku na rok wygryzać pracowników w całej branży IT. Chyba raczej z wszystkich innych branz niż IT... pierwsi pójdą księgowi, nauczyciele, marketing, analitycy itp. Ktoś to będzie musiał umieć obsługiwać, już w dużych korpo tworzą się zespoły pod samą obsługę AI do innych gałęzi biznesu. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, Czoperrr napisał: Niech mi ktoś wyjaśni dlaczego MS nie może na przykład wykupić ekskluzywności gier Activision albo ich premier w Gamepassie? Co stoi na przeszkodzie? Zwyczajnie jest to nierentowne. Myślę, że sony może już nie chcieć bliskiej współpracy z acti przy ich grach i promować ich ip więc może xbox załatwi sobie własne obrandowanie z codem i marketing. Zobaczymy. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 165 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Klascznie z Buffeta: Dopiero podczas odpływu okazuje się kto pływał nago I teraz okazuje się, że M$ pluskał się z pindolem na wierzchu i jest problem. Półmetek generacji, nie ma gier, nie ma dealu. Starfield musi być chyba 95+ na meta day one żeby uratować XSX (a to przecież Bethesda czyli mission impossible). Bez Acti game pass może być gwoździem do trumny, po tych wszystkich neflixach widać że content na abonament = gówno content. Czyżby stary wyga Jim Ryan wydymał zielonych exami za 3 i pół bomby? Okazuje się, że gracze za jakość dostarczaną regularnie są gotowi zapłacić. Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez jimmyyy8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 872 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 31 minut temu, KrYcHu_89 napisał: pierwsi pójdą księgowi Kolega nie ma pojęcia o tym zawodzie, pójdą ostatni Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 MS gwarantował konkurencji (mniejszej i większej) dostęp do gier AB w chmurze przez 10 lat. Jak nie przejmą AB, to ci będą sprzedawać prawa do takiej dystrybucji na zasadach rynkowych, czyli temu kto zapłaci najwięcej, przez co dostęp do tej formy dystrybucji zostanie tak naprawdę ograniczony względem tego co oferował MS, bo większości konkurencji nie będzie stać na to żeby zapewnić sobie dostęp do takiego CoDa w chmurze. Ta logika CMA, że wolą to pozostawić "dynamice rynku" jest więc dosyć pokrętna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Jakikolwiek plan by nie był - z perspektywy gracza największą niespodzianką która miała uratować wizerunek Xboxa był zakup ABK. Teraz musi się tam srogo palić pod dupą wiedząc, że najlepsze co pokaże ich showcase to gry z poprzedniego roku które wyjść miały wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 największy problem MSu to brak ekscytujących marek. MOŻE ten Avowed chwyci po tym dziesiątym reboocie, ale Fable? Perfect Dark? MS potrzebuje marki, które chwyci serca graczy, tak jak Sony ma Last of Usy i God of Wary. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Ja tam nie wiem jak można mieć tyle hajsu, najmocniejszą konsolę na rynku i mnóstwo różnych zespołów do robienia gier, a chwalić się kurwa usługą ze starociami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 014 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Niech już to zdechnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 5 minut temu, McDrive napisał: Ja tam nie wiem jak można mieć tyle hajsu, najmocniejszą konsolę na rynku i mnóstwo różnych zespołów do robienia gier, a chwalić się kurwa usługą ze starociami Gdyby ktoś inny przejął pałeczkę, produkował konsole i brał na siebie balast marketingowo PR-owy, to oni chętnie podjęliby z taką firmą współpracę i udostępniliby na tym sprzęcie tylko swoją abonamentową usługę jako partner. Tak to wygląda. Ale że Xbox wywodzi się z tradycyjnych konsol i przynajmniej obecnie muszą to jakoś pogodzić i zapewnić ciągłość, a takiego partnera nie ma, no to muszą dokładać do interesu. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 16 minut temu, krzysiek923 napisał: Gdyby ktoś inny przejął pałeczkę, produkował konsole i brał na siebie balast marketingowo PR-owy, to oni chętnie podjęliby z taką firmą współpracę i udostępniliby na tym sprzęcie tylko swoją abonamentową usługę jako partner. Tak to wygląda. Ale że Xbox wywodzi się z tradycyjnych konsol i przynajmniej obecnie muszą to jakoś pogodzić i zapewnić ciągłość, a takiego partnera nie ma, no to muszą dokładać do interesu. To niech zrobią na odwrót. AB bierze dział Xboxa i wszystkie studia. Promują usługę na CoD i mają profit Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 No nie powiem jestem lekko zawiedziony. Podejrzewam, że skoro cma się nie zgodzili to UE też może i będzie klops. Co do gier to w zasadzie czekam tylko na hellblade i coś od coalition (obojętnie czy gearsy6 czy ta druga gra co niby robią) tak więc śmiało mógłbym sprzedać konsole w pizdu. Ale jakoś mi tak szkoda (w zeszłej generacji ciągle żąglowałem konsolami i traciłem na tym) do tego mam ziomeczków na multi. Co by nie mówić jest chujnia gorzej niż przy one, dałem się omamić tą całą otoczką, że są gamers friendly, przyjęciem bethesdy i gamepassem, z którego tak na prawdę mało co korzystam. Zostawię konsolę i poczekam może w końcu jakieś gry wyjdą i zaskoczy, ale teraz jak mi się abo skończy to nie przedłużam, nie będę pchać spencerowi kasy skoro mnie nie szanuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Ja mam identyczne spojrzenie na tą sytuację. Konsolę zostawiam, wyjdą gry które mnie interesują to ogram. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 2 godziny temu, drozdu7 napisał: wyjdą gry które mnie interesują to ogram. I tyle. Po to się kupuje konsolę. Gram w gry który mnie interesują na platformie jaką posiadam. Zakupu AB nawet i całej sprawy nawet nie komentuje, szczam na CoD i cały ich sektor mobilny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 872 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Acti wywalone ale gry blizzarda chętnie bym zobaczył na steam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 014 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Nie no po co komu więcej bardzo dobrych gier w gamepassie, dobrze, że nie udało się przejąć Activision. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 377 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 W czerwcu po prostu MS musi zacząć iść już mocno w marketing z FM I Starfield. Postarać się, żeby ten drugi nie okazał się obiektem kpin. Potem po prostu robić I wydać to co zapowiedzieli. Walnąć nowymi Girsami nawet. Byle nie oprzeć następne miesiące na indyk show. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 014 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 10 minutes ago, Donatello1991 said: W czerwcu po prostu MS musi zacząć iść już mocno w marketing z FM I Starfield. Postarać się, żeby ten drugi nie okazał się obiektem kpin. Potem po prostu robić I wydać to co zapowiedzieli. Walnąć nowymi Girsami nawet. Byle nie oprzeć następne miesiące na indyk show. Kolejne obietnice bez pokrycia? Już lepsze indyki bo one wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 594 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 8 minut temu, Donatello1991 napisał: [...] Starfield. Postarać się, żeby ten drugi nie okazał się obiektem kpin. I każdy, każdy o tym wie, a i tak wyjdzie technicznie niedoróbka. I to jest żałosne, że wiedzą, jaka jest sytuacja, a nawet tego nie dopilnują poprzez - nie wiem - przerzucenie zasobów, ludzi, do dopracowania tego tytułu od strony technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Wciąż uważam, że faktyczne pierdolnięcie nastąpi na showcase 2024. W tym roku MS znów będzie udawał sierotkę, bo przecież trzeba odwołać się od wyroku CMA i pokazać, że tylko przejęcie ABK uratuje biednego Xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Tak, tak, a w 2024 będziemy mówić, że 2025 to już na pewno rok iksboksa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Nie no, to że zaczną wychodzić gry akurat mniej więcej w tym czasie to raczej prosta matematyka (chociaż z tymi partaczami nigdy nie wiadomo). Tylko co z tego jak to już będzie dawno za późno? Sony pokaże projekty swoich 1st party, Nintendo będzie promować nową konsolę, a MS łatać miesiącami gry pokazywane na PC udającym XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi