mario10 511 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 11 godzin temu, SnoD napisał: No właśnie jak przejmą AB to koniec z wydawcami, tymi większymi. Ewentualnie wydawcy jak Paradox będą wchodzili w grę, a na co akurat bardzo liczę. Inne przejęcia to będą pojedyncze studia na tym też powinni się skupić. Właśnie to miałem na myśli. Jak przejmą AB to później będą kolejne studia przejmować bo finanse nie grają roli. Zobaczymy mam nadzieję, że z czasem przełoży się to na nowe, dobre gry, a nie tylko dokładanie gier danego wydawcy/studia/deva do GP. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Z przejęć takich studiów jak Double Fine, Obsidian, Playground Games, InXile i Tango Gameworks już wyszły nowe dobre gry, a w przyszłości ich coraz więcej.. To nie jest też tak że finanse nie grają roli, bo Xbox ma co prawda duże środki na inwestycje, ale nie jest to fundacja charytatywna i obowiązują ją te same zasady rynkowe co wszystkich na rynku. Nikt nie kupuje studia czy wydawcy dla samego kupowania, bo jak studio nie robi gier to na siebie nie zarabia. Jeśli jakieś studio, będzie nieudolnie zarządzane, to dojdzie do zwolnień i ludzie stracą pracę (tak jak w przypadku 343 Industires), albo skasowania gier lub zamknięcia studia. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Tak to akurat oczywiste mimo dużego potencjału finansowego MS to korporacja jak każda inny i kasa się musi zgadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Chyba najciekawszą rzeczą w tej całej telenoweli dotyczącej przejęcia Activision są te wszystkie prywatne maile, które pozwalają spojrzeć na branże zza kulis Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Hades musiał naprawdę zatrząść w swoim segmencie skoro SG znalazło się na liście. Ciekawe jak długa jest obecnie taka lista, bo jeśli AB nie przejdzie, to będą musieli bardzo szybko wydać 70 mld $. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Jeśli MS chce atakować KKW to do Xboxa pasuje właśnie Sega lub Capcom. Mam nadzieję że nie strzelił om do głowy pomysł kupna SE czy innego studia które specjalizuje się jRPG. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ten proces sądowy ujawnił już więcej gier niż niejedna konferencja na tegorocznym nie-E3 xd Kilka dni temu dowiedzieliśmy się że Indiana Jones wyjdzie tylko na Xboxa i PC. Dziś z oficjalnym dokumentów dowiedzieliśmy się że ta nowa grą IO Interactive Project Dragon też będzie konsolowym exem. - Poza tym wiemy że Microsoft zapłacił 119 milionów za przejęcie Ninja Theory - lista wydawców i developerów których przejęcie rozważali w przeszłości - Microsoft poświęcił częściowo sprzedaż XSX w celu rozwijania cloud gamingu (pisał o tym swego czasu Jeż Corden ale teraz mamy oficjalne maile Spencera na ten temat) Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 O tym Project Dragon to wiadomo że będzie exem od ponad roku, od pierwszych plot, dziwne żeby to była mulitplatforma jak robią grę dla MS. Wszystko fajnie kontrastuje z tym: Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 O rozmowach między IO Interactive i Xboxem w sprawie Project Dragon były informacje od 2021 r. ale były to tylko plotki. Potem gra została oficjalnie zapowiedziana, ale nigdzie nie było informacji, że gra powstaję we współpracy z Xboxem. Więc myślano że ostatecznie nie doszło do porozumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 https://files.cand.uscourts.gov/files/23-cv-02880_FTC_v_Microsoft/RX1141 REDACTED.pdf Generalnie ciekawy plik, z sporą ilością danych, jak ktoś chce się zagłębić do kawki w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 8 godzin temu, ASX napisał: Dziś z oficjalnym dokumentów dowiedzieliśmy się że ta nowa grą IO Interactive Project Dragon też będzie konsolowym exem. IO ujawniło to jako "Project Fantasy", bez informacji o platformach czy współpracy z XGS. Mogło się coś zmienić od kwietnia 2021, więc takich wniosków bym nie wyciągał. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 270 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 No ja chyba czytałem ostatnio, że chyba jednak nie robią tego z MS. Cytuj Odnośnik do komentarza
emu warzone 0 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 (edytowane) Siema Xbox series x Jak nagrywać klipy to wiem ale jak dodać do tego głos z gry i tak na wstępie powiem że mam tylko telefon nie mam komputera niewiem czy jest do tego potrzebny?.. Edytowane 27 Czerwca 2023 przez emu warzone Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Sama konsola niestety nie nagrywa głosów, więc nic nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
emu warzone 0 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 (edytowane) A więc co radzisz jakim sposobem najprościej z najmniejszym wydatkiem ? Widziałem USA poradniki że łączą się z apka i z apki głos ale na każdym filmiku iPhona mają a ja mam androida jakieś pomysły coś więcej zaradzisz ? Ps czyli mówisz że każdy kto ma Xbox x/s nagrywa streama lub wrzuca gameplaya to robi to z użyciem kompa ...? Edytowane 27 Czerwca 2023 przez emu warzone Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Pozostaje elgato albo stream przez twitch. Cytuj Odnośnik do komentarza
emu warzone 0 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Więc trzeba zainwestować w laptopa do streamów szkoda mi wydawać na kartę jakąś dobra dzięki ci wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 W dniu 26.06.2023 o 23:33, Daddy napisał: Mam nadzieję że nie strzelił om do głowy pomysł kupna SE czy innego studia które specjalizuje się jRPG. Tak mało brakowało do zmarnowania kilka mld$ na tych partaczy, tutaj o dziwo Sony uratowało MS przez to że załatwili sobie dwa exy u Bethesdy i starali się o to samo ze Starfieldem, MS dostępne środki przeznaczył dla nich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Też jestem z tego powodu zadowolony, gry Bethesdy, ID Software czy Machine Games bardziej trafiają w moje gusta niż jrpgi od Square Enix czy Tomb Raidery Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 015 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 23 minutes ago, ASX said: Też jestem z tego powodu zadowolony, gry Bethesdy, ID Software czy Machine Games bardziej trafiają w moje gusta niż jrpgi od Square Enix czy Tomb Raidery Tomb Raidery, które i tak już są sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 28 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 7 minut temu, Czoperrr napisał: Tomb Raidery, które i tak już są sprzedane Wtedy kiedy chcieli ich kupić czyli w 2019 r. Tomb Raidery należały do Square Enix. Gdyby Microsoft ich kupił to na pewno nie doszłoby do sprzedaży zachodnich studiów, tak jak zrobiło to Square. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 trzeba było rozprawy sądowej dotyczącej przejęcia Activision byśmy po raz pierwszy od wielu wielu dostali jakieś konkretne liczby na temat xboxa Z pierwszej grafiki wynika że w 2021 i 2022 r dostarczali do sklepów jakieś 10 milionów konsol rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 13 godzin temu, ASX napisał: Też jestem z tego powodu zadowolony, gry Bethesdy, ID Software czy Machine Games bardziej trafiają w moje gusta niż jrpgi od Square Enix czy Tomb Raidery Why not both? Dewersyfikacja gatunków (a nie RPG FPP i strzelanie FPP) by się jednak przydało Xboxu temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 W kwestii dywersyfikacji to akurat strzał jak kulą w płot. Ilości nie dowożą, to jest poza dyskusją. Ale od rts przez symulatory, platformówki do strzelanek rozstrzał jest duży i moim zdaniem znacznie większy niż u konkurencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 29 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2023 20 minut temu, Basior napisał: Why not both? Dewersyfikacja gatunków (a nie RPG FPP i strzelanie FPP) by się jednak przydało Xboxu temu. To samo można powiedzieć o Sony, bo u nich rządzą "TPP cinematic experience". Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi