Bzduras 12 532 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Idź, idź, może po drodze zapytaj jakiegoś recenzenta, dlaczego nie zrobił recenzji Hi-Fi Rush tydzień przed premierą i nie daj się zwieść odpowiedzią, że to był shadowdrop i został wydany godzinę czy półtorej po oficjalnej zapowiedzi! Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 1 minutę temu, Bzduras napisał: Idź, idź, może po drodze zapytaj jakiegoś recenzenta, dlaczego nie zrobił recenzji Hi-Fi Rush tydzień przed premierą i nie daj się zwieść odpowiedzią, że to był shadowdrop i został wydany godzinę czy półtorej po oficjalnej zapowiedzi! Napisałem, że to logiczne. Fantastyczny pomysł, największy sukces Microsoftu tej dekady pod względem PRowym. Niedoceniony przez excele niestety, ale jednak, łechtało graczy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 9 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Smutne te twoje teksty o SE w każdym temacie. Nom, wyzywanie ludzi od debili i szukanie zaczepki w każdym temacie to z pewnością jest lepsza opcja. Prawie tak przykre, że niezadowolony jest nikt - ani Sony ani SE z tych wyników, a Ty robisz kampanię, że w sumie to nie jest tak jak mówią. XDDD Ochłoń chłopie, to nie CW. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Napisałem o braku recenzji przed premierą, co jest słabym, złym, antykonsumenckim pomysłem, a Wy niczym w temacie o Square Enix i Sony rzuciliście się jak reksio na szynkę, trochę słabe, pozdro. Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Widac po prostu, ze cie zezlomowalo strasznie i tego wynikiem jestes ty robiacy CW i burdel po tematach. Komentarze nie sa odpowiedzia na twoje zaczepki, sa stwierdzeniem ich przyczyny. A ze niektore gry dostaja recki w dniu premiery? Dosc powszechna praktyka. Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Serio ktoś kupuje dzisiaj na premierę tę gry po 350 zł? :p 7 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Napisałem o braku recenzji przed premierą, co jest słabym, złym, antykonsumenckim pomysłem, a Wy niczym w temacie o Square Enix i Sony rzuciliście się jak reksio na szynkę, trochę słabe, pozdro. Myślę, że jednak bardziej antykonsumenckie i złe jest jak tydzień przed premierą na YT latają spoilery z gier fabularnych beż żadnych ostrzeżeń :p Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja Niestety zagram dopiero czwartek/piątek z uwagi na wyjazd, ale podjarkę mam niezłą, weekend się spędzi w grze. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja (edytowane) 27 minut temu, SnoD napisał: Serio ktoś kupuje dzisiaj na premierę tę gry po 350 zł? :p Myślę, że jednak bardziej antykonsumenckie i złe jest jak tydzień przed premierą na YT latają spoilery z gier fabularnych beż żadnych ostrzeżeń :p Kupiłem Starfielda na premierę, tak za 499 zł na Steam (premium). No akurat w recenzjach zakończeń nie ma, te wypłyną jak mają i tak, bo recenzenci będą właśnie teraz szukać sensacji (a kody już mają od dzisiaj). Anyway ogram day1, ale jak zobaczę gdzieś, czy działa, nie takie kwiatki widzieliśmy już :). Edytowane 16 maja przez KrYcHu_89 Cytuj
Beelzeboss 314 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: Kupiłem Starfielda na premierę, tak za 499 zł na Steam (premium). Wtf dude, ile ty zarabiasz, zeby tak wywalac kase w błoto. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 6 minut temu, Beelzeboss napisał: Wtf dude, ile ty zarabiasz, zeby tak wywalac kase w błoto. Fakt, być może nie były to najlepiej zainwestowane pieniądze tej generacji . Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 16 maja Opublikowano 16 maja 7 godzin temu, KrYcHu_89 napisał: A jak ktoś jest przyzwyczajony do recenzji przedpremierowych i nie kupuje gamepassa, tylko chce kupić grę? To kupi/lub nie (jak recenzje są wyznaczeniem) yyyy max dzień później jak premiera? Cytuj
jimmy 1 274 Opublikowano 17 maja Opublikowano 17 maja Ja też co do zasady uważam brak recenzji przed premierą za zły znak. No ciekaw jestem, aż sobie kupiłem pudełko z jedyneczką żeby zobaczyć z czym to się je w ogóle. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 18 maja Opublikowano 18 maja Wiele z najlepiej ocenianych gier tego roku miało recenzje na premierę. Animal Well, Lorelei, Minishoot Adventures, Solium Infernum, Lil Guardsman, Balatro chyba dzień przed, Mullet Madjack, Unicorn Overlord, qomp 2, Crow Country, Dragon's Dogma dwa dni przed... Nie widzę wielkiej różnicy. Wiele z tych gier jest niskobudżetowych i te doskonałe recenzje to pewnie główne narzędzie ich promocji, ale widać mało kogo w branży to faktycznie w ten sposób obchodzi. Może nawet liczą właśnie na taki efekt "o, widzę recenzję mocną, podnieta, od razu klik i kupuję" zamiast "o widzę recenzję mocną, podnieta, gra jeszcze nie wyszła, dodaję do listy, gra dołącza do 250 gier na liście". Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Czekałem na Hellblade ale na ten moment nawet nie chce odnawiać Gamepassa bo nie mam za dużo czasu na granie (poza Steam Deckiem) więc Senua trochę sobie na mnie poczeka. Obstawiam oceny rzędu 7/8 jeśli recenzent jest kumaty i wie czego oczekiwać albo 5/6 jeśli pisarzyna jest zjebem oczekującym klona GoW Ragnarok. 1 2 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Miałem skończyć 1 przed premierą 2, nawet za 3$ była na Steamie ale jakoś totalnie nie mam ochoty Cytuj
Dalhi 178 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Oceny powinni dostać dobre, a nawet bardzo dobre. Wiadomo że to gra w stylu walking-sim z elementami walki i zagadkami logocznymi przez co to nie tytuł dla każdego. Jeżeli tylko nie skopali tego technicznie i nie ma za dużo krzaków powinni śmiało zebrać sporo lepsze oceny od jedynki a to było zdaje się 8+. Zobaczymy recenzje graczy na steam, choć tu jak zwykle wjedzie CW i zrobi burdel, ale mam wrażenie że to jednak pierwsze opinie od użytkowników mają coraz większe znaczenie dla odbioru gry i dalszej sprzedaży. Prasa branżowa jest delikatnie mówiąc mało wiarygodna. Pod względem audio-wizualnym materiały robią wrażenie, już pierwsza gra graficznie była imponująca w chwili premiery, a audio robi sieczkę z mózgu... Tylko rozgrywka była trochę "męcząca", trudno było się wkręcić w układanie puzli słuchając szeptów świdrujących uszy xd. Sam jedynkę długo przechodziłem, powiedziałbym nawet że z doskoku. Zobaczymy jak podejdzie mi nowa część, jak trochę poprawili rozgrywkę udało im się znaleźć interesujący pomysły żeby trochę urozmaicić schemat chodzenie-układanie puzli-walka to może złego słowa nie powiem. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Z ciekawostek, gra ma Spoiler 11 aczików, o 3 mniej niż w jedynce. Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja Pewnie jeden za znajdźki i reszta za rozdziały. Cytuj
Beelzeboss 314 Opublikowano 19 maja Opublikowano 19 maja jeden za włączenie photo mode i jeden za odpalenie chaptera z alternatywnym narratorem :p to bedzie szybki completion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi