Skocz do zawartości

Senua's Saga: Hellblade 2

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, yaczes napisał(a):

ze exy na xboxa beda co najwyzej mediocre, poniewaz nie moga byc dobre.

Wybitne gry AAA nie moga byc na premiere w abonamencie, to sie po prostu nie spina.

tu nie chodzi nawet o abonament. Bez gamepassa tez mieli problemy ze zrobieniem wybitnych gier. Kultura pracy w ms zabija kreatywnosc, w szczegolnosci poleganie na ludziach pracujacych na 18msc kontraktach.

Edytowane przez Beelzeboss
  • This 1

Microsoft 

2 minuty temu, yaczes napisał(a):

Wybitne gry AAA nie moga byc na premiere w abonamencie, to sie po prostu nie spina.

No tak po prostu jest i nawet Starfield podzielił ten los, chociaż to nie był akurat problem Gamepassa, tylko jeszcze wcześniejsze błedy Bethesdy przy produkcji gry.

Natomiast nie sądzę, byś nie miał racji, nikt nie liczy na gry fabularne AAA 90+ od MS już. Ani Avowed, ani Indiana takie nie mogą być, solidne tytuły, nie o skali największych w branży (wcale nie mówię tylko o Sony, ale ogólnie). 

2 minuty temu, Beelzeboss napisał(a):

tu nie chodzi nawet o abonament. Bez gamepassa tez mieli problemy ze zrobieniem wybitnych gier. Kultura pracy w ms zabija kreatywnosc, w szczegolnosci poleganie na ludziach pracujacych na 18msc kontraktach.

+1 byczku, a jak dolozysz do tego, ze gra AAA musi kosztowac 70 dolcow na premiere, a nie jakies drobne i to jeszcze dzielone z 1000 innych gier, to mamy klimat jaki mamy.

2 minuty temu, yaczes napisał(a):

Wcześniej pisałeś że do GP nie będą trafiały gry AAA, teraz widzę przepowiednia się zmieniła, że nie będą trafiać dobre gry .

Ale nawet ta przepowiednia była już nieaktualna w momencie kiedy ją wypowiadałeś. Bo w GP w dniu premiery wyszła niejedna dobra gra "ekskluzywna" . 

7 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Może byś porównał do takiej grupy?

Uspokój się, bo ja tu nie wchodzę z mieczykiem i nie kłócę się o to, które eksy są lepsze czy gorsze. Po prostu w tym przypadku wygląda to dziwnie, że 83 uznaje się za średniaka i porażkę podczas gdy 82 to już mesjasz i 96 w skali forumkowej. Tylko o ten przypadek mi chodzi, ja mam w chuju te cyferki o czym pisałem już nie raz i nie dwa. Mam na myśli optykę, przez jaką się patrzy a nie "czy to jest mesjasz czy nie jest mesjasz". 83 i 82 to wysokie oceny, które sugerują po prostu grę bardzo dobrą, ciekawi mnie tylko co powoduje, że jedną uznaje się za sukces, a drugą nie.

Choć się domyślam dlaczego tak, a nie inaczej.

1 minutę temu, ASX napisał(a):

Wcześniej pisałeś że do GP nie będą trafiały gry AAA, teraz widzę przepowiednia się zmieniła, że nie będą trafiać dobre gry .

Ale nawet ta przepowiednia była już nieaktualna w momencie kiedy ją wypowiadałeś. Bo w GP w dniu premiery wyszła niejedna dobra gra "ekskluzywna" . 

przepowiednia dotyczy przyszlosci. Jak widac, dotychczasow model sie nie sprawdzil.

Xbox sie nie sprzedaje, studia sa zamykane, exy prawie w ogole nie wychodza. Konsole nie sa produkowane (nie wiem czy chwilowo czy juz skupiaja sie na smart tv xD).

Spokojnie Dave, od Ciebie i tak nikt by PL tej gry nie kupił nawet jakby była 99/100 ;)

Jak skończę 1 i zacznę 2 to wrócę poczytać co ludki piszecie jak ten burdel najbardziej "zainteresowanych" przeminie XD

@KrYcHu_89 będzie te 5 lat bo oni po drodze, po premierze jedynki jeszcze organizowali i przenosili całe studio do nowej siedziby.

Edytowane przez SnoD
  • This 1
1 minutę temu, Bzduras napisał(a):

Uspokój się, bo ja tu nie wchodzę z mieczykiem i nie kłócę się o to, które eksy są lepsze czy gorsze. Po prostu w tym przypadku wygląda to dziwnie, że 83 uznaje się za średniaka i porażkę podczas gdy 82 to już mesjasz i 96 w skali forumkowej. Tylko o ten przypadek mi chodzi, ja mam w chuju te cyferki o czym pisałem już nie raz i nie dwa. Mam na myśli optykę, przez jaką się patrzy a nie "czy to jest mesjasz czy nie jest mesjasz". 83 i 82 to wysokie oceny, które sugerują po prostu grę bardzo dobrą, ciekawi mnie tylko co powoduje, że jedną uznaje się za sukces, a drugą nie.

Choć się domyślam dlaczego.

Stellar to był mesjasz "forumowy", zobaczymy, czy takim będzie Hellblade, jak ogramy :D. 

30 minut temu, jimmy napisał(a):

No ale 7 lat developmentu to chyba jednak przeginka

kiedy pokazali pierwszy trailer na sam koniec 2019 to gra jeszcze w ogole nie istniała. Mieli same cgi. Ostatnio w jakims wywiadzie było takie info. Czyli gra powstała tak naprawde w ~4 lata.

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Widać, że gra budzi skrajne emocje, a po tym poznaje się gry wybitne. :)

Po prostu Stellar i Hellblade 2 to jedyne gry jakie ostatnio wyszły nie bedące jRPGami, albo indykami xD. 

Ale do muszyna w Japonii to jeszcze trochę brakuje :vegeta_smile2:

Edytowane przez KrYcHu_89
25 minut temu, ASX napisał(a):

Ja już kilka lat temu już pisałem że to będzie gierka o podobnej skali jak jedynka, bo robi ją stosunkowo niewielka liczba osób w porównaniu do studiów AAA. Nie była to żadna tajemnica, Ninja Theory dosyć otwarcie się o tym wypowiadało. 

Za to Cię lubię ASX, Ty wszystko wiesz na lata przed innymi i zawsze wychodzi na Twoje! Przewidzisz każdą ocenę, każde zamknięcie studia i przyszłość branży. Mam nadzieję, że żyjesz z tego i siedzisz na jakiejś tropikalnej wyspie popijając drineczki, bo to naprawdę niezwykły dar (albo mocno analityczny umysł).

Bez obrazy, ale naprawdę cieżko się czasem nie uśmiechnąć ;) 

• Plusik 2
13 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Stellar to był mesjasz "forumowy", zobaczymy, czy takim będzie Hellblade, jak ogramy :D. 

Wystarczy, że obie będą bardzo dobrymi gierkami i będę zadowolony. Stellar jest jak widać po opiniach (dla niektórych gra życia tego i tego życia po życiu nawet), Hellblade to się sprawdzi. Nie nastawiam się na nic więcej niż w jedynce plus dojebana graficzka i gitara.

Teraz, Bzduras napisał(a):

Wystarczy, że obie będą bardzo dobrymi gierkami i będę zadowolony. Stellar jest jak widać po opiniach (dla niektórych gra życia tego i tego życia po życiu nawet), Hellblade to się sprawdzi. Nie nastawiam się na nic więcej niż w jedynce plus dojebana graficzka i gitara.

I o to chodzi :). 

Teraz, Donatello1991 napisał(a):

Sprawdziłem. Graficzka sztosik, ale jednak będę grał w nocy w słuchawkach. Dla klimatu.

Ja też wieczorkiem, forum jest bardziej wciągające :D

2 minuty temu, jimmy napisał(a):

Za to Cię lubię ASX, Ty wszystko wiesz na lata przed innymi i zawsze wychodzi na Twoje! Przewidzisz każdą ocenę, każde zamknięcie studia i przyszłość branży. Mam nadzieję, że żyjesz z tego i siedzisz na jakiejś tropikalnej wyspie popijając drineczki, bo to naprawdę niezwykły dar (albo mocno analityczny umysł).

Bez obrazy, ale naprawdę cieżko się czasem nie uśmiechnąć ;) 

ASX i Dron Sterydo, takich zatwardziałych rycerzy marki już nie ma :(

A z tymi grami z Xboksa jest tak, że wystarczy się nie nastawiać na dobry tytuł i już się można przyjemnie bawić.

• beka z typa 1
  • Minusik 1