KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 9 minut temu, Czoperrr napisał(a): Co wy byście tam chcieli rozbudowywać? Dodać levelowanie i rozwój drzewka umiejętności? Dodać huby i syna Senui? Grałem kilkadziesiąt minut, może będzie lepiej, ale według recenzji to już wszystko co do gameplayu jeden typ walki i 1 typ zagadki. Mogli jakieś skille dać, czy drugą broń, albo cokolwiek, przecież można nawet takie coś urozmaicić. Nawet w Ryse czy The Quarry xD były skille i jakiekolwiek unlocki, to jednak gra komputerowa. Zresztą każdy ogra to zobaczy, walka jest od samego początku gry i już w 1wszej masz wszystko. Dalej są też niby bossowie, zobaczymy, czy tez ta samo, ale chyba tak z recenzji wynika. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 1 minutę temu, Homelander napisał(a): Z nowych gierek? Baldur 3. Zeldzie też wystawiają, chociaż ja bym nie dał. Ale to kwestia moich osobistych preferencji, a nie jakości gry. No czyli to jednostkowe przypadki. A napisałeś trochę tak jakby konkurencja strzelała takimi grami na prawo i lewo. Żeby nie było ja również wymagam od MS gier najwyższego sortu Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem (chociaż w pierwszym HB już w początkowych minutach było o wiele więcej gameplayu niż tutaj), ale jak ktoś tu szuka jakiegokolwiek "grania w grę" to niech lepiej nawet nie ściąga z GP. Typowa audiowizualna uczta bardziej do "pochłaniania" niż do grania. To jak wykonane i animowane są postacie to poezja. Ta pierwsza walka z "bossem" w czasie burzy miażdży czaszkę, czegoś takiego moje łoczy jeszcze nie widziały. Pod kątem technicznym widać tu już zupełnie inny level w stosunku do gier Sony z korzeniami na PS4, ale całość przez setting i masę nakładek na obraz już np. w drugim "levelu" nie robi aż takiego wrażenia, co nie zmienia faktu, że przepiękna to gierka. Czuć, że w końcu się gra w grę odpowiadającą jakością grafiki tym filmikom pokazowym UE. Kurwa, ta twarz Senuy jak wychyla się z tej wody to jak się to ogląda w photomode ciężko uwierzyć, że to gra. @PiPoLiNiO jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps 1 2 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 2 minuty temu, tjery napisał(a): No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem (chociaż w pierwszym HB już w początkowych minutach było o wiele więcej gameplayu niż tutaj), ale jak ktoś tu szuka jakiegokolwiek "grania w grę" to niech lepiej nawet nie ściąga z GP. Typowa audiowizualna uczta bardziej do "pochłaniania" niż do grania. To jak wykonane i animowane są postacie to poezja. Ta pierwsza walka z "bossem" w czasie burzy miażdży czaszkę, czegoś takiego moje łoczy jeszcze nie widziały. Pod kątem technicznym widać tu już zupełnie inny level w stosunku do gier Sony z korzeniami na PS4, ale całość przez setting i masę nakładek na obraz już np. w drugim "levelu" nie robi aż takiego wrażenia, co nie zmienia faktu, że przepiękna to gierka. Czuć, że w końcu się gra w grę odpowiadającą jakością grafiki tym filmikom pokazowym UE. Kurwa, ta twarz Senuy jak wychyla się z tej wody to jak się to ogląda w photomode ciężko uwierzyć, że to gra. @PiPoLiNiO jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps Jak chcesz dynamic scaling w TSR to jest tylko do 60, przynajmniej u mnie, może o to mu chodziło. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 9 minutes ago, drozdu7 said: No czyli to jednostkowe przypadki. A napisałeś trochę tak jakby konkurencja strzelała takimi grami na prawo i lewo. Żeby nie było ja również wymagam od MS gier najwyższego sortu No ale to już Twoja interpretacja. Ja tego nigdzie nie napisałem Cytuj
tjery 1 236 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 4 minuty temu, tjery napisał(a): No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem Już nie będę edytował, ale widać, że po godzinie gry już rozdwojenie jaźni weszło 2 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 1 minutę temu, tjery napisał(a): Już nie będę edytował, ale widać, że po godzinie gry już rozdwojenie jaźni weszło Nikt sie tak nie identyfikuje z Senua jak Tjery! Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Just now, pawelgr5 said: Nikt sie tak nie identyfikuje z Senua jak Tjery! I to w 8k z pathtracingiem Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Podsumowując pierwsze opinie kilku pececiarzy, to nie gra, to sztuka, to PCMR . Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja (edytowane) 29 minut temu, Rtooj napisał(a): Choćby ciągłe szepty w słuchawkach, czy zagadki. szepty były celowe i to właśnie miało męczyć dlatego gra jest tak krótka. Mam wrażenie, że wielu ludzi z góry wie, że to nie gra dla nich, ale trzeba sprawdzić bo hype i wszyscy gadają, więc będzie można wyrazić swoją edgy opinie, że gra słaba, bo nie lubię takich Edytowane 21 maja przez number_nine Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 52 minuty temu, Czoperrr napisał(a): Co wy byście tam chcieli rozbudowywać? Dodać levelowanie i rozwój drzewka umiejętności? Dodać huby i syna Senui? ja bym chciał system walki jak chociazby w ich dmc, ale chyba talent stracili w studiu. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Spływa co raz więcej recenzji oceniających też gameplay, już tylko 79% krytyków poleca grę. Ale już chyba wszystko zostało powiedziane i każdy Wie, czym gra stoi. 1 Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 2 minutes ago, Beelzeboss said: ja bym chciał system walki jak chociazby w ich dmc, ale chyba talent stracili w studiu. Dobrze, że nie jesteś designerem gier bo Senua wyprawiająca piruety z przeciwnikiem wyglądałaby co najmniej śmiesznie w grze z takim klimatem. Cytuj
Beelzeboss 313 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja nie musi skakac i robic piruetów. Dałoby się zrobić bardziej przyziemne animacje, ale z bardziej wciagajacym system walki. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 40 minut temu, tjery napisał(a): jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps Wiem wiem. Zaje* się w akcji. Jest normalnie odblokowane. Tzn bez dlss i tak powyżej 60 nie wejdziesz w 4k więc wszystko nadal się zgadza. Ale z dlss lata 90-150 Cytuj
Qbon 336 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Ja nie będę narzekał na pewno na to, że jest to samograj, bo wiedziałem czego się spodziewać i to dostałem, wręcz cieszę się, że takie gry też powstają, oczywiście szkoda, że nie jest dłuższa o te chociaż 3 godziny bo jak piszą w recenzjach starcza na ok 6h, walka może i prosta ale bardzo satysfakcjonująca, czuć oręż i to jak brutalne są ataki. 38 minut temu, tjery napisał(a): @PiPoLiNiOjakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps Też nie wiem o co chodzi, u mnie w tych samych ustawieniach między 60 a 70 klatek a z FG koło 100. Gra wygląda jak CGI, parę lat temu jeszcze wydawało się, że to nieosiągalne. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 maja Autor Opublikowano 21 maja 7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Spływa co raz więcej recenzji oceniających też gameplay, już tylko 79% krytyków poleca grę. Ale już chyba wszystko zostało powiedziane i każdy Wie, czym gra stoi. szacunek, grasz, a jednocześnie na bieżąco monitorujesz sytuację na opencritic i zdajesz relacje 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja (edytowane) 14 minut temu, ASX napisał(a): szacunek, grasz, a jednocześnie na bieżąco monitorujesz sytuację na opencritic i zdajesz relacje Przecież pisałem, że grałem kilkadziesiąt minut, a resztą zostawiam na wieczór. Niestety clowny się skończyły w najgorszym momencie, ASX się odpala xD. Edytowane 21 maja przez KrYcHu_89 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja A to co nie da się grać I na forum siedzieć jednocześnie? Za wysoki poziom dla asx. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 5 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Niestety clowny się skończyły w najgorszym momencie, ASX się odpala xD. a jeszcze ja się nie przyjebałem o granie w mroczną grę w słoneczny dzień XD Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Niestety skoro średnia spadła z 80% do 79% to należy zaniechać grę. Gdyby była ona w pudełku to już bym leciał do paczkomatu. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 maja Autor Opublikowano 21 maja 1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a): A to co nie da się grać I na forum siedzieć jednocześnie? Za wysoki poziom dla asx. Da się, wszystko się da, ale odświeżanie opencritic by wrzucić screena do CW i tematu gry, gdy tylko średnia spadnie o jeden punkt, nie jest chyba najciekawszym sposobem spędzania czasu. Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja (edytowane) 4 minuty temu, ASX napisał(a): Da się, wszystko się da, ale odświeżanie opencritic by wrzucić screena do CW i tematu gry, gdy tylko średnia spadnie o jeden punkt, nie jest chyba najciekawszym sposobem spędzania czasu. Fakty, ale Ty akurat też siedzisz tu z nami kolego . (ale wrażenia z gry też wrzuciliśmy, nie nazwałbym nas teoretykami ) Edytowane 21 maja przez KrYcHu_89 Cytuj
Paolo de Vesir 9 127 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Zagrajmy w grę: Wstawię trzy średnie z OC i będziecie musieli zgadnąć co jest sztosem i GOTG i dla tej gry warto kupić konsolę, a co jest absolutną porażką twórców. Zaczynamy: Dla ułatwienia dodam, że te gry można określić jako tytuły na konsolową wyłączność. 1 1 Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Greg dalej gra w gierki powyżej 89% bo tak zrecenzował typ po drugiej stronie globu? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi