Skocz do zawartości

Senua's Saga: Hellblade 2

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Co wy byście tam chcieli rozbudowywać? Dodać levelowanie i rozwój drzewka umiejętności? Dodać huby i syna Senui? 

Grałem kilkadziesiąt minut, może będzie lepiej, ale według recenzji to już wszystko co do gameplayu jeden typ walki i 1 typ zagadki. 

Mogli jakieś skille dać, czy drugą broń, albo cokolwiek, przecież można nawet takie coś urozmaicić.

Nawet w Ryse czy The Quarry xD były skille i jakiekolwiek unlocki, to jednak gra komputerowa.

Zresztą każdy ogra to zobaczy, walka jest od samego początku gry i już w 1wszej masz wszystko. 

Dalej są też niby bossowie, zobaczymy, czy tez ta samo, ale chyba tak z recenzji wynika. 

1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Z nowych gierek? Baldur 3. Zeldzie też wystawiają, chociaż ja bym nie dał. Ale to kwestia moich osobistych preferencji, a nie jakości gry. 

No czyli to jednostkowe przypadki. A napisałeś trochę tak jakby konkurencja strzelała takimi grami na prawo i lewo. 

Żeby nie było ja również wymagam od MS gier najwyższego sortu 

No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem (chociaż w pierwszym HB już w początkowych minutach było o wiele więcej gameplayu niż tutaj), ale jak ktoś tu szuka jakiegokolwiek "grania w grę" to niech lepiej nawet nie ściąga z GP.

Typowa audiowizualna uczta bardziej do "pochłaniania" niż do grania.

To jak wykonane i animowane są postacie to poezja. Ta pierwsza walka z "bossem" w czasie burzy miażdży czaszkę, czegoś takiego moje łoczy jeszcze nie widziały. Pod kątem technicznym widać tu już zupełnie inny level w stosunku do gier Sony z korzeniami na PS4, ale całość przez setting i masę nakładek na obraz już np. w drugim "levelu" nie robi aż takiego wrażenia, co nie zmienia faktu, że przepiękna to gierka. Czuć, że w końcu się gra w grę odpowiadającą jakością grafiki tym filmikom pokazowym UE. Kurwa, ta twarz Senuy jak wychyla się z tej wody to jak się to ogląda w photomode ciężko uwierzyć, że to gra.

@PiPoLiNiO jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps

• Plusik 1
  • beka z typa 2
2 minuty temu, tjery napisał(a):

No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem (chociaż w pierwszym HB już w początkowych minutach było o wiele więcej gameplayu niż tutaj), ale jak ktoś tu szuka jakiegokolwiek "grania w grę" to niech lepiej nawet nie ściąga z GP.

Typowa audiowizualna uczta bardziej do "pochłaniania" niż do grania.

To jak wykonane i animowane są postacie to poezja. Ta pierwsza walka z "bossem" w czasie burzy miażdży czaszkę, czegoś takiego moje łoczy jeszcze nie widziały. Pod kątem technicznym widać tu już zupełnie inny level w stosunku do gier Sony z korzeniami na PS4, ale całość przez setting i masę nakładek na obraz już np. w drugim "levelu" nie robi aż takiego wrażenia, co nie zmienia faktu, że przepiękna to gierka. Czuć, że w końcu się gra w grę odpowiadającą jakością grafiki tym filmikom pokazowym UE. Kurwa, ta twarz Senuy jak wychyla się z tej wody to jak się to ogląda w photomode ciężko uwierzyć, że to gra.

@PiPoLiNiO jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps

Jak chcesz dynamic scaling w TSR to jest tylko do 60, przynajmniej u mnie, może o to mu chodziło. 

9 minutes ago, drozdu7 said:

No czyli to jednostkowe przypadki. A napisałeś trochę tak jakby konkurencja strzelała takimi grami na prawo i lewo. 

Żeby nie było ja również wymagam od MS gier najwyższego sortu 

No ale to już Twoja interpretacja. Ja tego nigdzie nie napisałem

4 minuty temu, tjery napisał(a):

No tego się nie spodziewałem, tu już filmowość wchodzi na wyższy level, pierwsze kilkadziesiąt minut gry to dosłownie spacer w przód korytarzem, jedna zagadka i kilka walk. Until Dawn przy tym to gameplayowy moloch póki co. Mi tam to pasuje, bo taki już pomysł na tą grę i niczego innego się nie spodziewałem

Już nie będę edytował, ale widać, że po godzinie gry już rozdwojenie jaźni weszło

• Haha 2
29 minut temu, Rtooj napisał(a):

Choćby ciągłe szepty w słuchawkach, czy zagadki.

szepty były celowe i to właśnie miało męczyć :facepalm: dlatego gra jest tak krótka. Mam wrażenie, że wielu ludzi z góry wie, że to nie gra dla nich, ale trzeba sprawdzić bo hype i wszyscy gadają, więc będzie można wyrazić swoją edgy opinie, że gra słaba, bo nie lubię takich 

Edytowane przez number_nine
40 minut temu, tjery napisał(a):

jakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps

Wiem wiem. Zaje* się w akcji. Jest normalnie odblokowane. Tzn bez dlss i tak powyżej 60 nie wejdziesz w 4k więc wszystko nadal się zgadza. Ale z dlss lata 90-150 :)

Ja nie będę narzekał na pewno na to, że jest to samograj, bo wiedziałem czego się spodziewać i to dostałem, wręcz cieszę się, że takie gry też powstają, oczywiście szkoda, że nie jest dłuższa o te chociaż 3 godziny bo jak piszą w recenzjach starcza na ok 6h, walka może i prosta ale bardzo satysfakcjonująca, czuć oręż i to jak brutalne są ataki.

38 minut temu, tjery napisał(a):

@PiPoLiNiOjakie ograniczenie do 60 fps? gram 3840x1620, wszystko max z DLSS Quality i mam koło 90 fps

Też nie wiem o co chodzi, u mnie w tych samych ustawieniach między 60 a 70 klatek a z FG koło 100.

Gra wygląda jak CGI, parę lat temu jeszcze wydawało się, że to nieosiągalne.

7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Spływa co raz więcej recenzji oceniających też gameplay, już tylko 79% krytyków poleca grę. 

Ale już chyba wszystko zostało powiedziane i każdy Wie, czym gra stoi. 

image.png.3cdb0fad9e5ef65cc0bec00c9bc3a80a.png

szacunek, grasz, a jednocześnie na bieżąco monitorujesz sytuację na opencritic i zdajesz relacje 

• beka z typa 1
14 minut temu, ASX napisał(a):

szacunek, grasz, a jednocześnie na bieżąco monitorujesz sytuację na opencritic i zdajesz relacje 

Przecież pisałem, że grałem kilkadziesiąt minut, a resztą zostawiam na wieczór

Niestety clowny się skończyły w najgorszym momencie, ASX się odpala xD. 

Edytowane przez KrYcHu_89
1 minutę temu, Donatello1991 napisał(a):

A to co nie da się grać I na forum siedzieć jednocześnie? Za wysoki poziom dla asx.

Da się, wszystko się da, ale odświeżanie opencritic by wrzucić screena do CW i tematu gry, gdy tylko średnia spadnie o jeden punkt, nie jest chyba najciekawszym sposobem spędzania czasu. 

4 minuty temu, ASX napisał(a):

Da się, wszystko się da, ale odświeżanie opencritic by wrzucić screena do CW i tematu gry, gdy tylko średnia spadnie o jeden punkt, nie jest chyba najciekawszym sposobem spędzania czasu. 

Fakty, ale Ty akurat też siedzisz tu z nami kolego ;):flag_of_truce:

(ale wrażenia z gry też wrzuciliśmy, nie nazwałbym nas teoretykami :sonkassie:

Edytowane przez KrYcHu_89

Zagrajmy w grę:

Wstawię trzy średnie z OC i będziecie musieli zgadnąć co jest sztosem i GOTG i dla tej gry warto kupić konsolę, a co jest absolutną porażką twórców. Zaczynamy:

image.thumb.png.ac2803f0525e8a48a368f4decc83fdfa.png

image.thumb.png.fdf03e4597e46f5c9c5d1a678d167df5.png

image.thumb.png.719039e3a979954c0014dce2ee1372e6.png

Dla ułatwienia dodam, że te gry można określić jako tytuły na konsolową wyłączność. :)

• beka z typa 1
  • Minusik 1