iluck85 2 913 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Godzinę temu, Lukas_AT napisał(a): No widzisz, a ja bym dał grze plusa za brak skilli i drzewka umiejętności. Do każdej gry teraz to jest upychane na siłę. Chcę po prostu normalną liniową grę, gdzie np. w połowie gry znajduje się nową broń. Dla mnie ogromny plus, jeśli nie ma drzewka umiejętności. Podbijam. Też tego nie trawię. w 99% przypadkach używam jednego i tego samego do końca gry i nie pamiętam nawet połowy z tego drzewka. @balon 1 Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Jestem jednym z hejterów jedynki, a dwójka póki co podoba mi się dużo bardziej. Co prawda nadal beka, że to w sumie gałka do przodu i od czasu do czasu wciśnij A (to wciąż ciut za mało, żeby nazwać to GRĄ jak dla mnie), ale historyjka jest na pewno bardziej interesująca niż w jedynce (tam miałem kompletnie wyjebane w te dramy z chłopakiem), graficznie i dźwiękowo jest mocno imponująco, a i lokacje są ciut bardziej rozbudowane i jest opcja gdzieś zajrzeć w kącik, żeby znajdźkę zaliczyć - tym u mnie punktuje, bo strasznie nie lubię korytarzykowości w gierkach i tutaj mam przynajmniej jakąś namiastkę eksploracji. Sama Senua też mnie nie wkurza swoją mimiką, tak jak w jedynce i jakaś ładniejsza tu się wydaje. Walka nie drażni, pewnie głównie dzięki animacjom i brutalności, a całość na razie daje radę (jestem w tym momencie ze zdjęcia poniżej). Nie wiem, czy przez lata zrzędzenia na zawód, jaki sprawiła mi część pierwsza, zdążyłem się oswoić z myślą, czego się spodziewać po dwójce, czy może wreszcie otworzyłem się na symulatory chodzenia (aż mam ochotę znowu odpalić jedynkę, żeby się przekonać, czy tym razem odbiorę ją inaczej - szkoda, że przegapiłem tę promkę za 12zł), ale póki co nie męczy mnie, nie irytuje i z zaciekawieniem śledzę kolejne wydarzenia. 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 9 godzin temu, Bzduras napisał(a): To: kontra to: 83 - średniak, 82 - skrzywdzona gra. Skriny zrobiłem dosłownie przed sekundą. Zaorane to niesamowite jak niebieska brygada eksplodowała na forum, od kilku lat te same akcje i te same osoby. Xbox gry 8-9? Xbox Umarł. Sony 7--8/10? Ukryte perełki. Za dużo nie ma co o tym pisać bo ładnie to wyjaśnili Mazzeo i Bzduras. Zajebiście że gra dowiozła, kilka osób tutaj prognozowało że będzie kolejny order czy ryse a po 120 recenzjach jest 81/100 Po 1,5h gry, oprawa AV i animacje wgniatają w fotel, nowa jakość, o czym piszą wszyscy ale te czarne pasy to jednak xD i jak ktoś odbił się od jedynki to mu nie podejdzie HB2 to dalej typowy cinematic który prowadzi za rączkę. Fabuła w obecnej chwili zdecydowanie ciekawsza niż w jedynce. Ciekawe co tam mistrzowie z Coalition pokażą na tym silniku 1 4 Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Recka NRGeeka "Gra oparta na UE5 wygląda... średnio" 7h (z lizaniem ścian) walking simulator z zerowym replayability robiony przez 7 lat 1 3 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Zaraz dojdziemy do 10 lat xD Co za dzbany. Na razie jak dla mnie to to samo co jedynka (czyli takie 8/10) tylko w przepięknej oprawie. Szkoda tylko, że rozdzielczość troszkę za niska by móc się w pełni zachwycać. Natomiast dźwięk na słuchawkach robi robotę. Raczej mus by wczuć się w ten obłęd bohaterki. 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 maja Autor Opublikowano 21 maja Jestem po pierwszym rozdziale, oprawa, udźwiękowienie, klimat, animacje top, . Ale cała "gra" do tej pory opierała się na trzymaniu gałki do przodu i naprawdę przeciętnej, ale świetnie animowanej walce. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 11 minut temu, ASX napisał(a): Zobaczymy co będzie dalej. Nadzieja umiera ostatnia Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Że potem będzie coś innego. Mi tytuł kompletnie umknął i ost pobrałem na PC w ramach GP jedynkę. Pół godziny kminiłem czy już gram czy oglądam jakiś wstęp Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 maja Autor Opublikowano 21 maja Nawet na nie liczę, grałem w jedynke i spodziewałem się jak będzie wyglądać i ta odsłona. Napisałem zobaczymy co będzie dalej, bo może się okazać że znudzi mnie ten schemat i filmowość po kilku godzinach. Cytuj
GearsUp 197 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Wasz ulubiony streamer Kiszak właśnie zaczyna ogrywać jak ktoś lubi przechodzić gierki na YT albo Twitchu. W sumie ta gra idealnie się do tego nadaje. 1 Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Granie w jedynkę i dwójkę po sobie to średnie imo combo, bo to generalnie ta sama gra. Nie chodzi nawet o to, że podobna, ale o uderzający wręcz brak rozwoju. W świetle zakończenia jedynki, naprawdę jest to wręcz dziwne, tuż po tym nagle wracać do tego jaka jedynka była na początku. To była jednak opowieść o dojściu z punktu A do B. Na początku dwójki jest nawet filmik przypominający jedynkę i... i tak ten filmik ma chuja wspólnego z tym co się dzieje po nim lol. Wczoraj to pisałem i gra faktycznie to potwierdza: dawno nie było sequela, którego istnienia tak nie czaiłem. Nie znaczy to że Hellblade 2 nie jest dobrze zrobiony, ale... mogli dobrze zrobić cokolwiek innego. P.S. Nie powiedziałbym, że jest to jeden z opisywanych "automatycznych calaków" bo tak samo jak w jedynce, z racji liniowości zaskakująco łatwo przegapić KTÓRĄŚ znajdźkę na amen. Tym razem jednak jest chyba od początku wybór rozdziałów i licznik, w którym przegapiliśmy, więc jak ktoś chce to też zrobi. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 40 minut temu, ASX napisał(a): Jestem po pierwszym rozdziale, oprawa, udźwiękowienie, klimat, animacje top, . Ale cała "gra" do tej pory opierała się na trzymaniu gałki do przodu i naprawdę przeciętnej, ale świetnie animowanej walce. Zobaczymy co będzie dalej. Ja już kończę, Spoiler to samo , ale spoko, takie doświadczenia są potrzebne :). Jeszcze karny kutas się komuś należy za tego Spoiler Giganta w statusach dzisiaj. Może ktoś nie pamiętał go z trailerów, a to najlepszy moment gry xD. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Pograłem więcej i czuje się zmęczony ciężkim klimatem. Udźwiękowienie mistrzostwo. Hmm co do grafiki. Nie jest oszalamiajaca. Masa filtrów pasy i 30fps psują dosyć. Gameplay ssie, ale ukończy się bo krótka. Takich gier też trzeba, ale wątpię czy więcej ich powstanie xd 1 Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 21 maja Autor Opublikowano 21 maja No i kto się bardziej zna Digital Foundry czy Donatello? Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 3 minuty temu, ASX napisał(a): No i kto się bardziej zna Digital Foundry czy Donatello? Wyrażam tylko swoje zdanie. Dla kogoś może byc top. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Wolę posłuchać typów którzy mają wiedzę i narzędzia do zmierzenia obiektywnie mierzalnych rzeczy i których robota przyczyniła się do poprawy niejednej gierki (tak, developerzy nie żyją na Marsie i nie dość, że oglądają te materiały to dodatkowo czasami dostają od nich gotowy sheet z problemami które zauważyli) aniżeli speców, co kłócą się o najmniejszą pierdołę czy dwa punkty na meta na forumku pół dnia. A na końcu i tak sam wyrabiam sobie swoją opinię po prostu grając i polecam taki styl życia. 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Ta jakość, jednak co Xbox to Xbox Nawet cutscenki są w czasie rzeczywistym i można je modyfikować Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja fajne screenshoty z filmikow z wlaczony photo mode asax, a moze cos z gameplayu? Donatello ma racje, wrażenia to nie robi. Scorn wygladało lepiej. 1 Cytuj
SnoD 2 319 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 3 minuty temu, Daddy napisał(a): Ta jakość, jednak co Xbox to Xbox Nawet cutscenki są w czasie rzeczywistym i można je modyfikować Zba ktoś namiary na jej dentystę? Cytuj
Beelzeboss 312 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał(a): Nieźle prowo. żadne prowo. W przeciwienstwie do clowna daddiego wrzucającego retusze i graficzne bugi z gier na playstation moje screenshoty pochodzą z najpotężniejszej konsoli series x. 1 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja (edytowane) Usuniecie między innymi pasów: Idź do C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Local\Hellblade2\Saved\Config\Windows Otwórz Engine.ini ,wklej na samym dole to co potrzebujesz. To są polecenia Unreal Engine więc nic nie zepsuje. Usunięcie blur, chormatic abberation, ziarna i pasów. [SystemSettings] r.SceneColorFringeQuality=0 r.Tonemapper.GrainQuantization=0 r.Tonemapper.Quality=0 r.NT.Lens.Distortion.Intensity=0 r.NT.Lens.Distortion.Stretch=0 r.NT.Lens.ChromaticAberration.Intensity=0 r.NT.DOF.RotationalBokeh=0 r.NT.DOF.NTBokehTransform=0 r.FilmGrain=0 r.NT.AllowAspectRatioHorizontalExtension=0 r.NT.EnableConstrainAspectRatio=0 Edytowane 21 maja przez PiPoLiNiO 3 1 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 21 maja Opublikowano 21 maja Recenzję zachwalają grafe, posiadacze RTX 4090 piszą ze czegoś takiego jeszcze nie wiedzieli, DF zachwycone. Jestem w stanie uwierzyć, że wybrałeś celowo najbrzydsze możliwe ujęcia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi