SnoD 2 353 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 5 minut temu, Homelander napisał(a): A dla mnie to śmiech na sali. Jedyna gra z tej listy, którą można od biedy podpiąć pod AAA to Indiana Jones. Jak się przymknie oko, że wygląda gorzej niż Uncharted 4. No to faktycznie gracz z Ciebie pełną gębą XD Cytuj
Homelander 2 320 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 1 minute ago, KrYcHu_89 said: Nie ma sensu robić z Hellblade 2 kozła ofiarnego Microsoftu, ale na pewno trochę dziwne, że taką prostą grę-wizualizację akurat uwzględnili w momencie takiej posuchy na rynku, gdzie od wielu miesięcy nie wydali gier ani małych, ani dużych. Dokładnie o to mi chodzi. Just now, SnoD said: No to faktycznie gracz z Ciebie pełną gębą XD Co masz na myśli konkretnie? Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): Nie ma sensu robić z Hellblade 2 kozła ofiarnego Microsoftu, ale na pewno trochę dziwne, że taką prostą grę-wizualizację akurat uwzględnili w momencie takiej posuchy na rynku, gdzie od wielu miesięcy nie wydali gier ani małych, ani dużych. Acha, czyli mieli jej teraz nie wydawać bo nie ma innych gier w maju :p Jakie tu k* fikołki odchodzą to głową mała Gram ale się nie cieszę. Cytuj
Josh 4 934 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Czyli można powiedzieć, że zrobili z tego coś w stylu The Order 1886, w sensie: tylko udajesz, że grasz ale story i grafika na wysokim poziomie? Ktoś im powinien powiedzieć, że istnieje lepsze medium na takie zabawy i nazwywa się to "film". 1 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Teraz, SnoD napisał(a): Acha, czyli mieli jej teraz nie wydawać bo nie ma innych gier w maju :p Jakie tu k* fikołki odchodzą to głową mała Gram ale się nie cieszę. HB2 to jest robiony 7 lat semi-remake jedynki jako tytuł AAA, na 6 godzin, tak po przejsciu się nie cieszę. Człowiek wiedział, co to będzie, ale jednak po szczególnie pierwszych trailerach myślał raczej o rozwinięciu, albo przynajmniej kontynuacji fabuły, a jak przejdziesz, to zobaczysz, że ona niestety też jest be sensu xD. Grafika i muzyka piękna 10/10. Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Teraz, KrYcHu_89 napisał(a): HB2 to jest robiony 7 lat semi-remake jedynki jako tytuł AAA, na 6 godzin, tak po przejsciu się nie cieszę. Człowiek wiedział, co to będzie, ale jednak po szczególnie pierwszych trailerach myślał raczej o rozwinięciu, albo przynajmniej kontynuacji fabuły, a jak przejdziesz, to zobaczysz, że ona niestety też jest be sensu xD. Grafika i muzyka piękna 10/10. No to jeszcze raz się spytam, dlaczego mieliby tej gry teraz nie wydawać Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 (edytowane) 6 godzin temu, Josh napisał(a): Czyli można powiedzieć, że zrobili z tego coś w stylu The Order 1886, w sensie: tylko udajesz, że grasz ale story i grafika na wysokim poziomie? Ktoś im powinien powiedzieć, że istnieje lepsze medium na takie zabawy i nazwywa się to "film". "branża" weszła na nowy level, szczególnie gierek AAA, śmialiśmy się z Ordera i Ryse, a teraz nie dość, że są remaki gier 5-letnich (Tlou), to jeszcze nowe gry robione kilka lat jako nowa cześć (Senua), które też są w zasadzie tylko remakiem gry kilkuletniej, tylko z jeszcze gorszym gameplayem i jeszcze prostsze w założeniach, tak to jest po prostu smutne, tak jak cała historia Senui xD. Z przekąsem powiem, że może być Spoiler part 3 , ale nie wiem, czy ktoś naprawdę by to chciał, co mają 10 lat robić teraz 3cią Senuę? Czas pójść dalej. Edytowane 22 maja 2024 przez KrYcHu_89 Cytuj
ASX 14 738 Opublikowano 22 maja 2024 Autor Opublikowano 22 maja 2024 Jakby wydali w gorętszym okresie to byłoby że Microsoft skazuje Hellblade na pożarcie bo zginie wśród premier większych tytułów AAA, a gdy wydali ją w bardziej spokojnych okresie to okazuje się że też niedobrze. No akurat Krzyśkowi nie dogodzisz.. Najzabawniejsze że podobnie jak w przypadku Starfielda, na świeżo wystawił grze 8/10, potem poczytał komentarze fanboyów w necie, i chuj stwierdził że już mu się nie podoba 5/10. 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a): HB2 to jest robiony 7 lat semi-remake jedynki jako tytuł AAA, na 6 godzin, tak po przejsciu się nie cieszę. to nie jest gra AAA sami twórcy to mówili, robiło ją znacznie mniej osób, ani nie jest sprzedawana w cenie gry AAA. Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 3 minuty temu, SnoD napisał(a): Teraz HBII to remake jedynki? To jest gra o mental ilness, może źle zinterpretowałem zakończenie, ale jedynka lepiej spinała tą historię xD. Zresztą wiecie o co mi chodzi. 4 minuty temu, ASX napisał(a): Jakby wydali w gorętszym okresie to byłoby że Microsoft skazuje Hellblade na pożarcie bo zginie wśród premier większych tytułów AAA, a gdy wydali ją w bardziej spokojnych okresie to okazuje się że też niedobrze. No akurat Krzyśkowi nie dogodzisz.. Najzabawniejsze że podobnie jak w przypadku Starfielda, na świeżo wystawił grze 8/10, potem poczytał komentarze fanboyów w necie, i chuj stwierdził że już mu się nie podoba 5/10. to nie jest gra AAA sami twórcy to mówili, robiło ją znacznie mniej osób, ani nie jest sprzedawana w cenie gry AAA. nie no tutaj nie bedę wchodził w polemikę, ale fakt to nie jest gra AAA robiona 5-7 lat, tylko film animowany robiony 7 lat. Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Z tym 7 lat zbastujcie, bo to nieprawda, ale jebanie tego potworka mozna kontynuowac dalej. Ujawnili grę razem z konsolą sugerując, ze to bedzie system seller, a teraz asax przyłazi i opowiada, ze to tylko aa miało byc i "ambitny" projekt. śmiechu warte Cytuj
ASX 14 738 Opublikowano 22 maja 2024 Autor Opublikowano 22 maja 2024 mój post sprzed ponad 3 lat: Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 13 minut temu, Beelzeboss napisał(a): Z tym 7 lat zbastujcie, bo to nieprawda, ale jebanie tego potworka mozna kontynuowac dalej. Ujawnili grę razem z konsolą sugerując, ze to bedzie system seller, a teraz asax przyłazi i opowiada, ze to tylko aa miało byc i "ambitny" projekt. śmiechu warte 8 minut temu, ASX napisał(a): mój post sprzed ponad 3 lat: oboje macie rację Cytuj
Josh 4 934 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Eeee, a ten permadeath to nie była ściema? Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Teraz, Josh napisał(a): Eeee, a ten permadeath to nie była ściema? mind game Cytuj
Jukka Sarasti 442 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 24 minuty temu, Josh napisał(a): Eeee, a ten permadeath to nie była ściema? To była ściema. Cytuj
Josh 4 934 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 Tak mi się coś kojarzyło, dlatego dziwi mnie że dalej ciągną ten bullshit. Cytuj
Daddy 4 250 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 I to mi się podoba że wszyscy mówią o najpiękniejszej grze generacji która sama w sobie jest bardzo dobra, jednak co Xbox to Xbox 1 4 1 Cytuj
Beelzeboss 324 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 (edytowane) Edytowane 22 maja 2024 przez Beelzeboss Cytuj
GearsUp 319 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 (edytowane) Są już nowe pady z Senułki? edit: wreszcie małż musiałby oddać wyższość Edytowane 22 maja 2024 przez GearsUp Cytuj
drozdu7 2 915 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 W najnowszym podcaście Rysław i UV gadają też o Hellblade 2. Raczej pozytywny wydźwięk, nawet zaskakująco jak dla mnie Cytuj
ASX 14 738 Opublikowano 22 maja 2024 Autor Opublikowano 22 maja 2024 Ogólnie pozytywnych opinii jest całkiem sporo, ale z oczywistych względów takie symulatory chodzenia nie są dla każdego wiec jest również sporo tych eufemistycznie mówiąc mniej pozytywnych opinii, co też jest całkowicie zrozumiałe, I choć tego typu gry nie są moim konikiem, to IMO dobrze że jest jeszcze trochę miejsca w tej branży na tego typu nietypowe pozycję, gdy cała branża zmierza w stronę gaasów i bezpiecznych blockbusterów. Cytuj
SnoD 2 353 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 (edytowane) 88% opinii na Steam jest pozytywnych, więc "całkiem sporo" to pewne niedopowiedzenie. Na MS Store to samo. USA PL Edyta: Widzę, że grubas już sraczki dostał XD Edytowane 22 maja 2024 przez SnoD 1 Cytuj
Ukukuki 7 235 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 No gierka na pewno jest dobra, ale 200 zł za gierkę na 8 godzin bez kompletnego sensu przechodzenia jej drugi raz to bez sensu dla mnie. I nie jest problemem te 8 godzin tylko ,że to jest interaktywna opowieść a nie tytuł do którego będzie się wracać czy przechodzić drugi raz. Nie dziwię się małej sprzedaży tej gierki, jest kompletnie źle wyceniona. Gdyby cena oscylowała w okolicy 100-120 zł to był by hit sprzedażowy. A tak gierka wyląduje na listach życzeń i większość będzie czekała na promocje. Idealna gra do abonamentu, tragiczna żeby to komuś sprzedać. Ja czekam na przeceny 50% i chętnie zagram. Na razie brak ciśnienia. 3 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 424 Opublikowano 22 maja 2024 Opublikowano 22 maja 2024 6 godzin temu, ASX napisał(a): Jakby wydali w gorętszym okresie to byłoby że Microsoft skazuje Hellblade na pożarcie bo zginie wśród premier większych tytułów AAA, a gdy wydali ją w bardziej spokojnych okresie to okazuje się że też niedobrze. No akurat Krzyśkowi nie dogodzisz.. Najzabawniejsze że podobnie jak w przypadku Starfielda, na świeżo wystawił grze 8/10, potem poczytał komentarze fanboyów w necie, i chuj stwierdził że już mu się nie podoba 5/10. to nie jest gra AAA sami twórcy to mówili, robiło ją znacznie mniej osób, ani nie jest sprzedawana w cenie gry AAA. Może nie dogodzisz, ale akurat Starfield i HB2 to miały być sztosy generacji, a nie gry/ czy przeżycia wizualne 8/10 max. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi