Skocz do zawartości

GOTY 2019 - głosowanie

Square

GOTY 2019  

163 użytkowników zagłosowało

1. 1. GOTY 2019:

• Apex Legends
    • Astral Chain
    • Borderlands 3
    • Call Of Duty Modern Warfare
    • Crash Team Racing Nitro Fueled
      0
    • Concrete Genie
      0
    • Control
    • Days Gone
    • Death Stranding
    • Devil May Cry 5
    • Disco Elysium
    • Fire Emblem: Three Houses
    • Gears of War 5
    • Luigi's Mansion 3
    • MediEvil
      0
    • Metro Exodus
    • Mortal Kombat 11
    • Pokemon Sword/Shield
    • Resident Evil 2
    • Sekiro: Shadows Die Twice
    • Star Wars Jedi: Fallen Order
    • Super Mario Maker 2
    • The Division 2
      0
    • The Legend of Zelda: Link's Awakening
    • The Outer Worlds
    • The Surge 2
    • Total War: Three Kingdoms
      0
    • żadne z powyższych/nie mam GOTY w tym roku
  2. 2. Najlepszy Indyk:

• A Plague Tale: Innocence
    • Baba is you
    • Blasphemous
    • Bloodstained: Ritual of the Night
    • Children of Morta
    • Creature in the Well
    • Fell Seal: Arbiter's Mark
      0
    • Katana Zero
    • My Friend Pedro
    • Outer Wilds
    • Return of the Obra Dinn
    • Steamworld Quest
      0
    • Untitled Goose Game
    • Valfaris
    • Wargroove
    • żadne z powyższych/nie gram w Indyki
  3. 3. Najlepsze DLC:

• Commander Lilith and the Fight for Sanctuary (Borderlands Handsome Collection)
    • Gathering Storm (Civilization VI)
    • Iceborn (Monster Hunter: World)
    • Moxxi's Heist of the Handsome Jackpot (Borderlands 3)
    • Seed of Evil (Mutant Year Zero)
    • Shadowkeep (Destiny 2)
    • Shores of Gold (Sea of Thieves)
    • Showdown i King of Cards (Shovel Knight)
    • żadne z powyższych/nie gram w DLC
  4. 4. Najlepszy Remake/Remaster:

• Age of Empires II: Definitive Edition
    • Borderlands GOTY Remastered
    • Crash Team Racing Nitro Fueled
    • MediEvil
    • Resident Evil 2
    • żadne z powyższych/nie gram w remake'i/remastery
  5. 5. Największe rozczarowanie:

• Anthem
    • Bard's Tale IV: Director's Cut
      0
    • Borderlands 3
    • Crackdown 3
    • Days Gone
    • Death Stranding
    • Far Cry New Dawn
    • Gears of War 5
    • Metro: Exodus
    • Pokemon Sword/Shield
    • Rage 2
    • Sekiro: Shadows Die Twice
    • Shenmue 3
    • The Division 2
    • The Outer Worlds
    • The Sinking City
    • nic mnie nie zawiodło w tym roku
  6. 6. Najbardziej oczekiwany tytuł 2020:

• Baldur's Gate III
    • Cyberpunk 2077
    • Doom Eternal
    • Dying Light 2
    • Elden Ring
    • Final Fantasy 7 Remake
    • Ghost of Tsushima
    • Half-Life: Alyx
    • Halo Infinite
    • Microsoft Flight Simulator
    • Nioh 2
    • Ori and the Will of the Wisps
    • Spelunky 2
    • System Shock Remastered
    • The Last of Us Part 2
    • Vampire Masquerade
      0
    • Wasteland 3
    • Xenoblade Chronicles DE
    • na nic nie czekam w 2020
    • Resident Evil 3
  7. 7. Na jaką konsolę nowej generacji czekasz?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 12.01.2020 o 22:59

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Square

Wywal może ten wynik "nie gram w DLC" ; "nic mnie nie zawiodło w tym roku" oraz "nie gram w Indyki" i wstaw po prostu kolejne miejsce z zestawienia procentowego w każdym top3, bo myślę, że ta opcja była tylko po to by móc zaznaczyć cokolwiek żeby ankieta przeszła ( a nie grało się np. w żadne DLC lub indory).

Opublikowano

Dokładne wyniki masz w ankiecie. Ta opcja była właśnie po to aby osoby nie grające w takie rzeczy mogły zagłosować (i jak widać większość ankietowanych jednak nie grało), a nie oddawać głos z dupy jak np twój na Sekiro :P

• Plusik 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Square napisał:

Dokładne wyniki masz w ankiecie. Ta opcja była właśnie po to aby osoby nie grające w takie rzeczy mogły zagłosować (i jak widać większość ankietowanych jednak nie grało), a nie oddawać głos z dupy jak np twój na Sekiro :P

Nie był z doopy, ale Rozi z Pupciem uskuteczniają propagande :notsure: 

No i DS w ogólnym rozrachunku zostało daleko w tyle jeśli chodzi o goty :problem:

Edytowane przez oFi
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Square napisał:

Grałeś? Bo jakoś nie widzę twojego GOTY na twoim profilu PS.

Musze odpalić na swoim koncie, bo nikt nie wierzy :sapek:

Edytowane przez oFi
Opublikowano (edytowane)

Kilka słów nt. wyników

- exy MS i Nintendo słabiutko, słabiej niż się spodziewałem

- wygrała najbezpieczniejsza opcja, From zasłużyło za całokszałt, poprawili błędy z poprzednich gier

- Death Stranding podzielił użytkowników, ale większości się podoba, taka jest cena wielkości

-Days Gone zaskakująco dużo głosów, niewiele zabrakło do podium

Ogólnie, to był dość przeciętny rok w gamingowym światku.

Edytowane przez aph
Opublikowano

A jaki ma być inny wynik tych exów jak to jest mniejszość tego forum. Chociaż wyniki niektórych gier zaskakują. 

Sekiro to mój typ więc mnie cieszy jego wygrana ale szczerze kompletnie się nie spodziewałem bo gra mega specyficzna i trudna. Bardziej myślałem o RE2 bo był duży ruch związany z tym tytułem plus dobre promki pod koniec roku dla niezdecydowanych. DS wiedziałem ,że będzie wysoko bo taka specyfika tego forum plus medialny szum. Zobaczymy z czasem jak tytuł będzie wspominany i jak się przyjmie na PC. 

Trochę śmiecą to podsumowanie te opcję o których wspomniał oFi chociaż może dzięki temu za rok wylecą. Chociaż wątpię bo w tym roku większość była za pozbyciem się tej kategorii plus rok temu było marudzenie. No ale zobaczymy. 

Opublikowano

Jestem NIEMALZE usatysfakcjonowany.

Podium goty w sumie takie samo jak u mnie tylko w innej kolejnosci (chociaz nie skonczylem jedi wiec moze by sie cos zmienilo choc niekoniecznie)

Mega przyjemna korytarzowka jako goty indyk.

Kategorie Dlc wygralo nie gram w dlc wiec tez slusznie. 

Najbardziej oczekiwana gra rowniez mogla byc tylko jedna nie jakis polski deus ex.

Jednak na grach to sie dobrze znam. 

Ciekawe ile osob z glosujacych na sekiro ma trofik za ukonczenie gry. Chyba najlatwiejsza odslona z wszystkich gier from software ze taki odzew nowych fanow. To dobrze :)

Opublikowano (edytowane)

Szkoda ze ten poziom trudnosci jest sztucznie windowany dlugoscia pojedynku nie rzeczywistym skillem przeciwnikow za co w sumie ch im na leb i dla mnie to duza wada sekiro. 2 kropki, 3 kropki max ale 4 kropki na ostatniego bossa? Meh dla mnie gra daleko za genialnym bloobdborne. Nie wspominajac o old hunters

A tak nawiasem to byla ironia (bo gra przez to jest faktycznie chyba najciezsza od fs )do tego ze sporo glosow nie bylo za sekiro a przeciw death stranding ;)

Edytowane przez kanabis
Opublikowano
52 minuty temu, kanabis napisał:

A tak nawiasem to byla ironia (bo gra przez to jest faktycznie chyba najciezsza od fs )do tego ze sporo glosow nie bylo za sekiro a przeciw death stranding ;)

Dla mnie Sekiro było zdecydowanie łatwiejsze niż Bloodborne, zarówno walki z bossami jak i eksploracja mapy.

Opublikowano
25 minut temu, Il Brutto napisał:

To sie i tak rownowazy bo wiekszosc glosow nie byla za Death Stranding tylko za chinczykiem.

Beka z takiego stereotypu. Tak jakby kojima to byl jakis bog gamingowy. Od czasow mgs 1 nie zrobil zadnej wybitnej gry, chyba bardzie j wplyw na jego popularnosc maja jego hejterzy jak ty niz wierni fani.Bylem aktywny w temacie ds podczas premiery i osoby ktore czekaly na gre bo tworca byl kojima to mniejszosc. W sumie sam na nia nie czekalem a na kojime mam wyje,bane rownie dobrze moglo ja robic studio microsoftu  odbior dla mnie i dla wielu ktorym sie podobala nie zmienilby sie nawet o troche.

Opublikowano
57 minut temu, kanabis napisał:

do tego ze sporo glosow nie bylo za sekiro a przeciw death stranding ;)

Tak samo jak część głosów było za Death Stranding aby wygrała gra tylko na PS4 która w sumie i tak w tym roku wychodzi na PC.

59 minut temu, kanabis napisał:

Meh dla mnie gra daleko za genialnym bloobdborne. Nie wspominajac o old hunters

No BB mi się bardzo podobało, wolę takie klimaty niż samuraje i ninja. Jednak dark fantasy z DS to jest dla mnie król :banderas: Zagrałbym w BB w 60 klatkach. Zwłaszcza ,że Kosa nie pokonałem i już nie mam stanu gry więc chętnie przejdę jeszcze raz ;d Jednak Sekiro wprowadziło świetny system walki a nie dziwnie wyglądająca rolka. Oby rozwijali ten system w swoich kolejnych grach bo po raz pierwszy czułem ,że faktycznie z kimś walczę bronią białą. Byłby też potencjał wykorzystania tych wibracji ze Switcha no ale konsola za słaba żeby to fajnie chodziło i jednocześnie wyglądało. 

Godzinę temu, kanabis napisał:

Szkoda ze ten poziom trudnosci jest sztucznie windowany dlugoscia pojedynku nie rzeczywistym skillem przeciwnikow za co w sumie ch im na leb i dla mnie to duza wada sekiro. 2 kropki, 3 kropki max ale 4 kropki na ostatniego bossa?

A co by to zmieniało jakby zamiast tego był zwykły jeden pasek ale schodziło tyle samo. Kropki nie mają takiego znaczenia bo zmieniają tylko sposób walki przeciwnika. Znaczenie ma zbijanie postury czyli tak jakby zmęczenie przeciwnika. Na ostatnim bossie pierwsze dwie kropki można zbić poniżej 2 minut jak się średnio ogarnia system walki. Mi się to udało to i większości się uda bo nie mam wybitnej koordynacji ręka oko. Zabawa się zaczyna przy pozostałych zmianach ale da się to ogarnąć. Mi ostatnio boss zajął dużo mniej czasu niż pani motyl czy Genichiro. Jak ogarniesz system walki to pozostaje tylko nauka ruchów i lecisz przez grę. Dobrze to widać jak zaczynasz jeszcze raz, zero problemów. 

Opublikowano
Godzinę temu, kanabis napisał:

2 kropki, 3 kropki max ale 4 kropki na ostatniego bossa?

Długość pojedynków z bossem nawet na 3 kropkach nie jest dłuższa niż szefowie z BB przecież. No i w Sekiro jak dostaniesz pojedynczego strzała to jeszcze stoisz, a w BB hp na ogryzku i stagger.

Opublikowano (edytowane)

Zadnego bossa od ds123 poprzez bb z dodatkami nie lalem tyle czasu co ostatniego w sekiro a pokonalem wszystkich. Oczywiscie bez lamerskiego przyzywania pomagaczy. Dla mnie jest to sztuczne wydluzanie pojedynku , ciekaw jestem jaki by mial ten pasek zycia np ostatni boss gdyby nie te 4 kropeczki. W bb/ds z zadnym bossem nie bylo tak ze odbierasz mu niewidoczna ilosc energii chyba ze mialem fchu.j za niski level a obstawiam gdyby byl jeden pasek tak by bylo. Poza tym kropeczki wybijaja z rytmu walki. W bb/ds przejscie w nastepna faze ppjedynku jest duzo bardziej plynne.

Moze czas pojedynku tez zalezy od stylu gry, moj byl bardziej defensywny z wyczekiwaniem na pierwszy ruch przeciwnika przez to byly dosc dlugie. Szczegolnie ostatni. Ale da sie grac w sekiro inaczej niz defensywnie? No nie wiem.

Ale jesli chodzi o system walki to sie zgodze. Jest mega a obnizanie postury trafionym blokiem jest strasznie satysfakcjonujace. Walka z tym nozycorekim gdzie chyba inaczej nie dalo sie wygrac niz przez parowanie ciosow to imo jedna z lepszych i efektowniejszych walk w grach soulslike. 

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

No widzisz ukuki a ja genchiro przeszedlem bez straty energii. 

Oczywiscie mowimy o czasie walki od startu pojedynku do konca a nie czasie wszystkich prob tak.

Bo jak chodzi o czas prob to faktycznie troche nad sierota kosem posiedzialem troche, w sumie myslalem ze ostatnia faza jest niedoprzejscia (ta agresja :obama:)

Nad gejcziro tez posiedzialem ale znalem jego kazdy ruch po pierwszej klatce animacji :D

Opublikowano

7 minut temu, kanabis napisał:

. Walka z tym nozycorekim gdzie chyba inaczej nie dalo sie wygrac niz przez parowanie ciosow to imo jedna z lepszych i efektowniejszych walk w grach soulslike. 

No ja tego nie powiem bo mi się tego minibossa udało zabić za pierwszym razem i to strasznie szybko. Bardzo łatwo się posturę mu zbijało. Ogólnie ta gra ma bardzo dużo z gier muzycznych ;d jak złapiesz rytm przeciwnika to idzie szybko. Mam wrażenie ,że to okienko na idealny blok jest większe niż np. w DS1. 

No ja już byłem BB zmęczony bo przechodziłem za pierwszym razem już edycję kompletną i stwierdziłem ,że ostatniego bossa nie chce mi się już uczyć i kiedyś tam wrócę ;p. Niestety padł mi dysk i już nie mam jak. Jednak wrócę jeszcze do gry kiedyś tam. 

BB i ogólnie DS ma ten plus względem Sekiro ,że jak sobie nie dajesz rady to możesz podbić poziom, zdobyć lepsze bronie lub je podpakować. W Sekiro ten element jest praktycznie nieobecny. 

Gry tego studia są na tyle specyficzne ,że każdy ma problemy z różnymi bossami. Przykładowo w BB udało mi się tego bossa na dachu zabić za pierwszym razem a wiem ,że wiele osób miało z nim problemy. 

• Plusik 1
Opublikowano
15 minut temu, kanabis napisał:

Zadnego bossa od ds123 poprzez bb z dodatkami nie lalem tyle czasu co ostatniego w sekiro a pokonalem wszystkich.

Też zależy jak kto gra. Ja niewiele grindowałem w BB i później byłem na strzała dla zwykłych NPC, a walki z bossami albo wykonywałem perfekcyjnie, albo zgon.  Więcej farmiłem pod skille w Sekiro niż w BB.

No i w Sekiro zdecydowanie bardziej opłaca się być agresywnym, zwłaszcza walcząc z ludźmi. Dzięki temu walki są krótsze, mniej czekasz na okienka.

Opublikowano
32 minuty temu, blantman napisał:

Plague tale to indyk? Od kiedy? Ciekawie zdefiniowane macie Independent games xD

nie zaczynaj tego tematu blant xd 

• Plusik 1