grzybiarz 10 300 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 (edytowane) Marvel’s Spider-Man Gravity Rush Remastered Sleeping Dogs™ Definitive Edition Titan Quest The Lost Bear Virry VR: Wild Encounters Crash Team Racing Nitro-Fueled horizon zero dawn frozen wilds wow średnio jeden tytuł na miesiąc. i to same starocia z backlogu (poza crashem) a jeszcze się zastanawiam, czy nie kupić ni no kuni 2 i spyro na promocji... Edytowane 22 grudnia 2019 przez grzybiarz 2 Cytuj
REZOK 1 020 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 -Soma, 8/10 -Uncharted zaginione dziewictwo, 8/10 -the order 1886, 7/10 -resident evil 7, 8,5/10 -watch dogs 2, 8.5/10 -what remains of Edith finch, 6/10 -Detroit become humans, 9/10 -steam World dig 2, 8.5/10 -Undertale, 8/10 -Prey, 8.5/10 i ostatnia w tym roku to najprawdopodobniej -shenmue 3. Musiałem sobie przeglądać zdobyte trofea żeby sporządzić ta listę. Ale jak na to ile gram to nie jest źle. 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 23 minuty temu, suteq napisał: W jaki sposób ulatuje Rozi? Przechodzenie gier na wyścigi, żeby zaliczyć jak najwięcej w ciągu roku. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Nie odczułem po wpisach by ktokolwiek z tutaj obecnych uczestniczył w takim wyścigu. Takie porownanie jest bardziej trafne do osób co zbierają GS/Trofiki bo tam każda minuta to szansa na bycie wyżej w rankingu, a granie w crapy dla łatwych kompletów to mus. A tutaj? Ludzie sobie grają w gierki i po prostu robią przy okazji listę co skończyli. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 To, o czym wspominał w drugim poście @marcinwks, czyli wyzwanie 52 gry w 52 tygodnie siłą rzeczy pachnie trochę wyścigiem, ale reszta brzmi normalnie. Nic złego w tym, że ktoś lubi sobie takie rzeczy porządkować, dodać parę uwag od siebie czy krótko podsumować oceną wrażeń. Skoro ktoś robi sobie jakieś zestawienia, to raczej nie z przymusu, a dla własnej przyjemności i satysfakcji. Sam lubię sobie takie pier'doły usystematyzować nie tylko w przypadku gier, ale również filmów i książek. 1 Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 5 godzin temu, 20inchDT napisał: O (pipi)ens, tabelki w excelu z datą skończenia i oceną Chyba macie za dużo czasu i nudzi się wam. Tej, ale na mnie to akurat zrobiło wrażenie - podobało mi się to jego zestawienie, choć samemu by mi się nie chciało tak rzeźbić 52 minuty temu, Rozi napisał: Przechodzenie gier na wyścigi, żeby zaliczyć jak najwięcej w ciągu roku. A to chyba tylko blantman tak ma z tego, co pisał. 55 minut temu, REZOK napisał: Musiałem sobie przeglądać zdobyte trofea żeby sporządzić ta listę. Ale jak na to ile gram to nie jest źle. Mam podobnie - jak na ilość dostępnego czasu na granie, plus jeszcze uzależnienie od PUBGa, to i tak myślałem, że będzie gorzej - a tu widzę niektórzy po 3-5 tytułów zaledwie, więc jest spoko na ich tle Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 2 godziny temu, Rozi napisał: Przechodzenie gier na wyścigi, żeby zaliczyć jak najwięcej w ciągu roku. No jeden kolega sobie takie wyzwanie zrobił a reszta normalnie listę pisze. Ja w tym roku sporo grałem z tym ,że ja nigdy nie przeglądam listy osiągnięć więc sobie sztucznie czasu gry z tytułem nie wydłużam. Plus od jakiegoś czasu nie gram online bo mnie to znudziło. Więc i ilość tytułów spora. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 9 godzin temu, 20inchDT napisał: O (pipi)ens, tabelki w excelu z datą skończenia i oceną Chyba macie za dużo czasu i nudzi się wam. Zupełnie jak tobie pisząc na tym forum. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 (edytowane) Niczego nie przeszedłem bo grałem tylko w niekończące się gry uslugi a tak poważnie to spojrzałem na exophase i wychodzi na to że skończyłem około 20 gier, nie chce mi się kolejny raz o nich rozpisywać bo o większość z nich już się rozwodziłem, a o reszcie nie chce mi się pisać SteamWorld Dig 2 Halo 3: ODST Super Mario Odyssey Legend of Zelda: Breath of the WIld Call of Duty: Infinite Warfare Star Wars Jedi: Fallen Order Devil May Cry 5 Assassin's Creed: Origins Gears of War: Judgment Gears 5 Outer Worlds Sea of Thieves: Shores of Gold Celeste Metro Exodus Wolfestein II: New Collosus What Remains of Edith Finch Crackdown 3 Assassin's Creed: Odyssey Hellblade Shadow of the Tomb Raider Red Dead Redemption 2 Forza Motorsport 7 pewnie coś przeoczyłem lub o czymś zapomniałem Edytowane 23 grudnia 2019 przez ASX 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 Korwa, w zeszłym roku czułem się jak śmieć, że skończyłem tylko 4-5 gier (co niektórzy już zdążyli mi wielokrotnie wytknąć ), a widzę, że to dość standardowa liczba. U mnie te 12 tytułów to niezła średnia, a w następnym roku pewnie znacznie przedłużę mojego e-penisa nadrabiając masę zaległości (zwłaszcza w indorach) I wieńcząc to kupnem potężnego NEXTGENA Sony I/lub Microsoftu. Cytuj
ASX 14 660 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 Liczba skonczonych gier to tak naprawde nie jest miarodajna statystyka. A na pewno nie jest to powód do wywyższania czy krytykowania innych Bo w czym gracz ktory zagral tylko w 2 lub 3 gry, ale spędził w nich setki godzin jest gorszy od tego ktory skonczył kilkanaście gier na 10-20h? Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 W niczym, sam jeden rok przegrałem tylko w DOTA2 (1000h w jeden rok :/) a następny w Hearthstone poza tym ,że nie ogarnia się niektórych gier albo czym inni się jarają. Ja do dzisiaj się nie wygrzebałem z zaległości ale cisnę Tak czy siak idea tego tematu jest inna. Cytuj
Paolo de Vesir 9 130 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 22 minuty temu, ASX napisał: Bo w czym gracz ktory zagral tylko w 2 lub 3 gry, ale spędził w nich setki godzin jest gorszy od tego ktory skonczył kilkanaście gier na 10-20h? W niczym, ale wciąż bolą mnie te przytyki Roziego. Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 nie ma nic złego w niekończeniu gry, bo może się po prostu nie spodobać. Ja miałem nadzieje takie z NIOHem i nie wyszło. Odbiłem się, mimo, że gameplay ma solidny i umieranie mnie tak nie bolało. Chyba tam feudalna japonia jakoś mi nie leżała. Za to Bloodborne siadł jak najbardziej, mimo, że Lovecraft to nie moja bajka. Za to kreacja potworów była tak potężna, że ciekawość jednak była silniejsza i musiałem zabić JE wszystkie Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: W niczym, ale wciąż bolą mnie te przytyki Roziego. Nie martw się Paweł, nie będę już taki. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 1. Metro Exodus 2. Sekiro 3. A Plague Tale: Innocence 4. Mutant Year Zero 5. Detroit Become Human 6. Wolfenstein Youngblood 7. Borderlands Remastered 8. Borderlands 3 9. Blasphemous 10. Star Wars Jedi Fallen Order 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 (edytowane) 16 godzin temu, Wredny napisał: Tej, ale na mnie to akurat zrobiło wrażenie - podobało mi się to jego zestawienie, choć samemu by mi się nie chciało tak rzeźbić A to chyba tylko blantman tak ma z tego, co pisał. Mam podobnie - jak na ilość dostępnego czasu na granie, plus jeszcze uzależnienie od PUBGa, to i tak myślałem, że będzie gorzej - a tu widzę niektórzy po 3-5 tytułów zaledwie, więc jest spoko na ich tle Nie mam gram w coś jak mi się podoba duzo i bez przerwy do napisów końcowych (np re2, sekiro czy disco elysium w tym roku) jak mi nie podejdzie jak np rage 2 (czy nowe poki) wcale i po 30 minutach wyrzucam z dysku Nigdy nie grałem na wyścigi a to że dużo gier kończę to po prostu znaczy że duzo gram . Robicie ze mnie wyścigowca od lat nie wiem czemu tylko dlatego że nie platynuje i nie calakuje. Jak grę kończę widzę napisy końcowe to nie staram się na siłę szukać znajdziek i innych pierdół. Nie widze w tym sensu i uważam to za stratę czasu. Są gry gdzie wyciskam wszystkie soki bo tak za(pipi)isty jest w nich content (disco elysium lub bloodborne) a są gry jak asasyn czy control gdzie się bardzo dobrze bawię ale jak skończę fabułę nie szukam na siłę dalszych wyzwań nie jadę do każdego znacznika na mapie i nie robię wszystkich side questów. Każdy gra tak jak lubi więc od(pipi)ta się ode mnie. Pozdrawiam Świątecznie. P.s. Podziwiam tych z excelem. Mi się nigdy nie chce kiedyś jeszcze bawiłem się w exophase i oglądałem co i jak grywam teraz w sumie kompletnie mnie to nie interesuje. Wolę nie wiedzieć xD Z gier które zapadły mi w pamięci w tym roku a na pewno było ich znacznie więcej plus te których nie ukończyłem (drugie tyle xD) Fire Emblem Three Houses Total War Three Kingdoms Anno 1800 Disco Elysium Sekiro Re 2 Control Metro nowe Plague tale Sinking City Greedfall Zelda Links Awakening Luigi Mansion 3 Outer Worlds Jedi Fallen Order World End syndrome Raging Loop Pathfinder Gears 5 Yakuza Kiwami 2 Resident Evil 7 Shenmue 1 i 2 Slay the spire xxx godzin w fm 2019 xD Night Call Asura's Wrath Batman Arkham Asylum (ponownie po latach) Old Man Journey QUBE 2 Subnautica Evil Within Pillars of the Earth Black Mirror Banner Saga 1, 2 i 3 Shadow of the damned Council Kingdom Hearts 3 Ace Combat 7 Spyro 1 Mutant Year Zero Gardens between Kogo ja oszukuje zerknałem na exophase xD Nie wiem czy tam będa wszystkie bo ale raczej większość. Taki nudny dzień w pracy Do tego dochodzi w tym roku jeszcze AI na switcha które planuje ograć, Life is strange 2 i może coś jeszcze wpadnie. Edytowane 23 grudnia 2019 przez blantman 1 Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 2 godziny temu, blantman napisał: Nie mam gram w coś jak mi się podoba duzo i bez przerwy do napisów końcowych (np re2, sekiro czy disco elysium w tym roku) jak mi nie podejdzie jak np rage 2 (czy nowe poki) wcale i po 30 minutach wyrzucam z dysku Nigdy nie grałem na wyścigi a to że dużo gier kończę to po prostu znaczy że duzo gram . Robicie ze mnie wyścigowca od lat nie wiem czemu tylko dlatego że nie platynuje i nie calakuje. Jak grę kończę widzę napisy końcowe to nie staram się na siłę szukać znajdziek i innych pierdół. Nie widze w tym sensu i uważam to za stratę czasu. Są gry gdzie wyciskam wszystkie soki bo tak za(pipi)isty jest w nich content (disco elysium lub bloodborne) a są gry jak asasyn czy control gdzie się bardzo dobrze bawię ale jak skończę fabułę nie szukam na siłę dalszych wyzwań nie jadę do każdego znacznika na mapie i nie robię wszystkich side questów. Każdy gra tak jak lubi więc od(pipi)ta się ode mnie. Pozdrawiam Świątecznie. (...) Nie no. Tego jeszcze nie widziałem. Gość na forum o gierkach tłumaczy się innym, że przeszedł ileś tam gier w wątku o...ukończonych grach. To dodam od siebie, że wczoraj dorzuciłem 53 grę w tym roku. Elite Beat Agents. Teraz możecie napisać, że nolife ze mnie. Hłe hłe hłe. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 blantmana po prostu łatwo striggerować przez co potem się tłumaczy przez całą stronę. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 56 minut temu, suteq napisał: blantmana po prostu łatwo striggerować przez co potem się tłumaczy przez całą stronę. co zrobić tak mam Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 23 grudnia 2019 Opublikowano 23 grudnia 2019 Assassin Origin (moglem nie grac) Shadow of TR (jak wyzej) The Evil Within 2 (RE4 lepszy ale warto bylo) Sekiro (koniecznie zagrac) Doom (czysty fun z morodwania) RDR 2 (doceniam ale rozczarowanko, dla mnie cala gra moglaby byc jak epilog) Uncharted ZD (drugie przejscie dla platyny przez gierke wyzej) Bulletstorm (pomysl fajny ale strasznie mnie sterowanie meczylo) Crash Team Racing (singla skonczylem z bananem na ryjku) The Order (pozytywne zaskoczenie pod wzgedem klimatu) Snieper Elite (bez szalu ale mozna zagrac jak ktos lubi snajpic) Rudy Jedi (koniecznie zagrac nawet nie bedac fanem uniwersum) Pare gierek nie udalo mi sie skonczyc, jedna lezy na polce (patrz Days Gone) a tak to ciagle masa godzin w Titanfall 2 i ostatnio Destiny 2 (Forsaken) 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 24 grudnia 2019 Opublikowano 24 grudnia 2019 W dniu 23.12.2019 o 09:29, ASX napisał: o w czym gracz ktory zagral tylko w 2 lub 3 gry, ale spędził w nich setki godzin jest gorszy od tego ktory skonczył kilkanaście gier na 10-20h? Tu nie chodzi o gorszy/lepszy, bo to dziecinne, tylko o zachowanie jakiegoś poziomu "obycia" z branżą, dziedziną, o której się ktoś wypowiada czy wręcz, jak niektórzy na fpe, występuje w roli mędrca. Bo jak potem czyta się, że taki jeden z drugim analityk z CW zaliczył w danym roku 4 gry, to jak brać na poważnie jego mądrości (inb4 "kto bierze na poważnie CW"- to tylko przykład tematu). No chyba, że ktoś ma zerowy backlog i w danym roku faktycznie nie wyszło za wiele ciekawych tytułów, ale dobrze wiemy, że zazwyczaj nie o to się rozchodzi. Ja zaliczyłem jakieś 15 gier, co jak na mnie jest zadowalającym wynikiem, bo staram się utrzymać "standard" chociaż jednego tytułu miesięcznie (uśredniając, bo wiadomo, że jedną gierkę zaliczę w tydzień, inną w miesiąc, a przez jakiś okres w ogóle nie gram). Prawie wszystkie, to tytuły z poprzednich lat, z 2019 załapały się tylko nowe Gwiezdne Wojny. 4 Cytuj
michal 558 Opublikowano 24 grudnia 2019 Opublikowano 24 grudnia 2019 e, a co z ludzmi ktorych nie stac na kupowwanie nowosci za 250pln miesiecznie? Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 grudnia 2019 Opublikowano 24 grudnia 2019 To niech nie kupują na premierę? Problem solved. JA chyba nigdy nie dałem za grę powyżej 100. Cytuj
Ukukuki 7 011 Opublikowano 24 grudnia 2019 Opublikowano 24 grudnia 2019 Ja w roku to kupuję 1-3 gry na premierę a reszta to promki. Gry szybko tanieją. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi