Overti 0 Opublikowano 16 stycznia 2020 Opublikowano 16 stycznia 2020 (edytowane) Witam , mam problem a mianowicie mam dziwny obraz na konsoli psx , jakieś dziwne paski na jaskrawych kolorach dodam tylko ze podłączyłem psxa pod tv lcd standardowym kablem av z przejściówka scart ,czy może to być problem z kabla czy raczej z konsola coś jest nie tak , konsola przerobiona . dodaje zdjęcie jak wygląda obraz . Proszę o pomoc zdjecie--> https://imgur.com/IU9opfZ Edytowane 16 stycznia 2020 przez Overti Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 stycznia 2020 Opublikowano 16 stycznia 2020 Chodzi o Eddyego? Że taki niewyraźny? A włączyłeś w tv tryb gry? Cytuj
Overti 0 Opublikowano 16 stycznia 2020 Autor Opublikowano 16 stycznia 2020 3 minuty temu, grzybiarz napisał: Chodzi o Eddyego? Że taki niewyraźny? A włączyłeś w tv tryb gry? tak sa takie paski na jaskrawych kolorach, nie ma w tv takiej opcji tryb gry Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 16 stycznia 2020 Opublikowano 16 stycznia 2020 (edytowane) Mi to wyglada na kijowy kabel. Kup sobie kabel rgb bez przejsciowki chyba, ze masz wejscie component w tv to wtedy taki kabel (5 wtyczek ma). Tylko przy RGB uwaga na tanie podrobki. Edytowane 16 stycznia 2020 przez Plugawy Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 16 stycznia 2020 Opublikowano 16 stycznia 2020 42 minuty temu, Plugawy napisał: Mi to wyglada na kijowy kabel. Kup sobie kabel rgb bez przejsciowki chyba, ze masz wejscie component w tv to wtedy taki kabel (5 wtyczek ma). Tylko przy RGB uwaga na tanie podrobki. Panie kolego, ale kabel component akurat nie działa z PSXem. Najlepsze wyjście to RGB. Cytuj
Overti 0 Opublikowano 16 stycznia 2020 Autor Opublikowano 16 stycznia 2020 a czy taki Konwerter zadziała na Psx ? może zastosować takie rozwiazanie ? https://allegro.pl/oferta/adapter-konwerter-ps2-do-hdmi-warszawa-7244187631 Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Na niektorych tv dziala,na niektorych nie dziala. Loteria. 9 godzin temu, Quake96 napisał: Panie kolego, ale kabel component akurat nie działa z PSXem. Najlepsze wyjście to RGB. A to cos mi sie poyebalo i myslalem,ze dziala i z psx i z ps2. Cytuj
Quake96 3 841 Opublikowano 17 stycznia 2020 Opublikowano 17 stycznia 2020 Godzinę temu, Plugawy napisał: Na niektorych tv dziala,na niektorych nie dziala. Loteria. A to cos mi sie poyebalo i myslalem,ze dziala i z psx i z ps2. Component tylko PS2/PS3. PSX nie obsługuje jego sygnału. 10 godzin temu, Overti napisał: a czy taki Konwerter zadziała na Psx ? może zastosować takie rozwiazanie ? https://allegro.pl/oferta/adapter-konwerter-ps2-do-hdmi-warszawa-7244187631 Nie zadziała. Ten konwerter też działa na zasadzie sygnału component i konwertuje go do HDMI. Zostaje ci tylko RGB albo ewentualnie specjalny kabel RGB HDMI, ale nie wiem czy ten jest już dostępny w Polsce. Na pewno w USA go mają, bo MJR go pokazywał na YouTube. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi