Skocz do zawartości

Kiszenie


Masorz

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
2 godziny temu, krupek napisał:

Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit.

 

Ten kupiony, to raczej pasteryzowany, więc sporo tracisz. 

Umówmy się, że raz jeden jedyny zmobilizujesz się i zrobisz sam.

A później napiszesz tu na forumku, co o tym myślisz.

Jak by był problem techniczny, to :ogor:

  • Dzięki 1
Odnośnik do komentarza
  • 3 miesiące temu...

Kupiłem w ostatni weekend słoiczek kimchi za 12 zł z azjatyckiej restauracji. 150g za 12 zł. A kimchi? Pasteryzowane, co oznacza zabicie wszystkich probiotycznych właściwości. I to samo w marketach. Tak jakby zabija to połowię sensu jedzenia tej bożej potrawy. Więc uznałem, że październik rozpocznę od pokiszonkowania. Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu. 

 

310238747_473671481449373_40194753073455

  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...