Figaro 8 197 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 na pewno coś zyebałeś hehe pozdrawiam cieplutko z całą rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Wszystko po kolei surowe próbowałem teraz. Jebany imbir jaki gorzki xD No to dwa słoiki do kosza siup. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tynio 1 020 Opublikowano 5 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Wszystkie potrzebne składniki wróciły do sklepu więc 2 tygodnie temu robiłem znowu Kimchi Tyle wyszło A tu zbliżenie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 W Żabce jest sok z kiszonych pomidorów. W smaku ok, ale jak on śmierdzi. Ciężko potem się pozbyć smrodu z japy po nim i odbija się niemiłosiernie. No z buraka o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
andre1 1 Opublikowano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 (edytowane) sok pomidorowy raczej musi byc zwykly, nie kiszony a najlepszy zakwas buraczany na razie piłem z Kiszonych Specjałów z dodatkiem chrzanu i śliwki wędzonej Edytowane 22 Marca 2022 przez andre1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 1 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Nowa dawka kimchi zrobiona. I tak pewnie zostanie zjedzone w tydzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 11 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Zamówienie z Zakwasowni, będzie testowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 13 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Chodzi mi po głowie ukiszenie papryczek chili. Ciekawe jak proces fermentacji wpłynie na poczucie ostrości. Cytuj Odnośnik do komentarza
andre1 1 Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 u mnie zakwasy z buraka już zabutelkowane, dolałem troche zakwasu z ogórków około 30% do całości i fajny smak wyszedl, lekko słodszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Nikt już nic nie kisi? U mnie buraczki pięknie przestały produkować białą piankę i niedługo przelewam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 A do czego tego przeważnie używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 do różnego typu obiadów albo po prostu odkręcam i wpierdalam widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Myślałem, że masz jakiś fajny patent. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Jadłem Kimchi pierwszy raz w zyciu w ten weekend i jest sztos. Musze wygooglac jakis mega prosty przepis i zrobic samemu kilka słoików bo w lidlu nie widuje tego az tak duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Po co googlać, jak Figaro ma swoje patenty i tanio sprzeda U mnie w całym domu pachnie czosnkiem, bo nastawiłem kolejne słoje zakwasu buraczkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 W dniu 12.06.2022 o 19:39, Figaro napisał: ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi Z pekińskiej jako "wypełniacz - podstawa"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 nie wiem czy rozumiem pytanie, ale tak, kimchi robię z pekińskiej kapuchy Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Kolejny buraczany zakwasik świeżutko zlany do pięknych butli. W tle warzywka na kimchi, jutro będzie rozpierdol w kuchni czuję. Ten zakwas leżakował w lochu 8 dni. Mógł jeszcze trochę co prawda, ale jest tak gęsty i smaczny, że postanowiłem go już nie męczyć. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Dalbys rade, praktycznie sprowadza sie w sumie tylko do pokrojenia burakow w plastry. Jakis podcast i lecisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 A to nie, buraki za bardzo brudzą kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 2 godziny temu, krupek napisał: Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit. Ten kupiony, to raczej pasteryzowany, więc sporo tracisz. Umówmy się, że raz jeden jedyny zmobilizujesz się i zrobisz sam. A później napiszesz tu na forumku, co o tym myślisz. Jak by był problem techniczny, to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 197 Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Kupiłem w ostatni weekend słoiczek kimchi za 12 zł z azjatyckiej restauracji. 150g za 12 zł. A kimchi? Pasteryzowane, co oznacza zabicie wszystkich probiotycznych właściwości. I to samo w marketach. Tak jakby zabija to połowię sensu jedzenia tej bożej potrawy. Więc uznałem, że październik rozpocznę od pokiszonkowania. Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.