Boomcio 4 159 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Przyłączam się z większym gabarytem sprzed dosłownie kilku dni. 1 Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Wyglada jak rekwizyt z pierwszej sceny morderstwa w 7. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 59 minut temu, Figaro napisał: pokiszonkowania. Po natężeniu czerwieni stwierdzam, że nie przesadzałeś z gochugaru :| U mnie już ustalona ilość ok 9-10 łyżek na pół wiadra. Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 27 minut temu, Crazy Horse napisał: z większym gabarytem kolego, na moje oko to mamy tutaj podobną ilość 3 minuty temu, Crazy Horse napisał: Po natężeniu czerwieni stwierdzam, że nie przesadzałeś z gochugaru :| U mnie już ustalona ilość ok 9-10 łyżek na pół wiadra. to zależy. A jakiej firmy masz? używałeś kleika? jak tak, to ciepłego czy zimnego? i kim Ty kur.wa w ogóle jesteś? weźcie nie zmieniajcie tych nicków Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Nwm ile ten Twój słój mieści. U mnie pół wiadra, to pół wiadra. Mąka ryżowa w formie kleik(u)a po przestudzeniu z cukrem, czosnkiem(10 sporych zębów), cebulą i imbirem. Booomer, miło mi Tylko oryginał. Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Jakie masz proporcje mąki ryżowej, cukru i wody jak robisz kleik? Mi coś ostatnio mało go wychodzi na trzy kapusty. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Pekińska robi się chuyowa po ukiszeniu, więc daję jedną, max dwie, ale w zamian leci jedna, dwie pak choi. Ona jest świetna w kimchi. Twarda i soczysta, a co najważniesze chrupiąca nawet po 2 mies w słoiku. Nast razem prawdopodobnie wyeliminuję pekińską całkowicie. 3łyżki mąki plus szklanka wody plus łużka cukru. Sos rybny 3 łyżki. Gongu ok 9 łyżek. Dobrze miąchaj w garze, to całkowicie oblepi warzywa. Możesz też śmiało kapnąć wody, lub niedokładnie odsączać kapuchę z solanki Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 4 minuty temu, Crazy Horse napisał: Pekińska robi się chuyowa po ukiszeniu 4 minuty temu, Crazy Horse napisał: 3łyżki mąki plus szklanka wody plus łużka cukru. Sos rybny 3 łyżki. Gongu ok 9 łyżek. czy my wróciliśmy do 1997 roku żeby przepisy pisać w łyżkach i łyżeczkach? ja tu o gramy się pytam, ale czego spodziewać się od BOOMERA 1 Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Godzinę temu, Crazy Horse napisał: Pekińska robi się chuyowa po ukiszeniu robilem z pekinska i robilem ze zwykłą i chyba wolę tę normalna kapuche xd Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 trzymcie mnie bo nie wytrzymje Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 8 godzin temu, 20inchDT napisał: robilem z pekinska i robilem ze zwykłą i chyba wolę tę normalna kapuche xd Jest możliwe Figaro, widzę jakiś problem psychiczny się pojawił; jak mi się odnowią punkty zdyscyplinuję cię mocno, bo jakiś spam napierdalasz. Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 8 godzin temu, Figaro napisał: trzymcie mnie bo nie wytrzymje Powiem więcej - jak ostatnio robiłem to przygotowałem wszystko, kleik ładnie zblendowany z gruchą, cebulą itd. i otwieram paczke gochugaro, a tam jakaby pleśn czy chuj. Wywaliłem do kosza i nie miałem wyboru i uzyłem ostrej papryki i wędzonej w proszku + jeszcze miałem suszoną ostrą w całości i ją pokroiłem w płatki i wyszło mi najlepsze kimchi ze wszystkich xd 1 Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 2 godziny temu, Crazy Horse napisał: Figaro, widzę jakiś problem psychiczny się pojawił; jak mi się odnowią punkty zdyscyplinuję cię mocno, bo jakiś spam napierdalasz. s-spokojnie, droczę się sobie dla ciebie. Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 Tak w ogóle, patrzcie co się dzieje, jak zostawicie kapustę pekińską na blacie i zbytnio odkładacie ukiszenie ich do kimchi. Rośnie na nich nowy ekosystem. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 Łoooo Jezusku jaki ty wychudzony. Jesz ty czasem jakieś mięsko czy tylko te kiszonki? Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 to akurat śmieszna sprawa, od 2010 roku ważę 70 kg (przy 182 cm wzrostu), niemniej nie obraziłbym się przytyć jakieś 3 kilo. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 W dniu 4.10.2022 o 19:40, Figaro napisał: Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu. Tak się jadą kimchi? Ja w sumie otwieram słoik i żrem na dwa razy. Ale nieraz się zastanawiałem czy istnieje jakiś inny sposób Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 5 października 2022 Opublikowano 5 października 2022 27 minut temu, grzybiarz napisał: Tak się jadą kimchi? Ja w sumie otwieram słoik i żrem na dwa razy. Ale nieraz się zastanawiałem czy istnieje jakiś inny sposób jest milion sposobów. Po prostu ten jest moim ulubionym (czasem ryż zamieniam na jakiś azjatki makaron). Na wigilię zaskoczę rodzinkę kimchi pierogami. Niech mnie jeszcze bardziej znienawidzą Cytuj
Harbuz 954 Opublikowano 6 października 2022 Opublikowano 6 października 2022 Ja na 1,3-kilogramową pekińską dawałem zawsze 1 szklankę gochugaru bo tak się nauczyłem na warsztatach, ale ostatnio zredukowałem do 1/2 szklanki, bo przy niektórych gochugaru nie dawało się tego jeść. Ale chyba jeszcze zmniejszę do 1/4 szklanki bo pikanteria za bardzo przyćmiewa resztę smaków. No i przyćmiewa smak solonych krewetek, które uwielbiam w kimchi. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Szybkie pytanko: czy przy kiszeniu warzyw od razunsłoiki zakręcacie, czy stoją kilka dni bez dokręcania? To ważne i pilne Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Zakręcam od razu. Zależy jakie słoiki masz. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Duże, ogromne. Bo przy zakwasie z buraków do końca procesu kiszenia były uchylone. Pozniej zlewałem zakwas sammdo butli i kapslowałem. A tu przy kiszonkach jedni tak, drudzy tak. Cytuj
Figaro 8 304 Opublikowano 22 października 2022 Opublikowano 22 października 2022 Niektórzy nie domykają jak używają sloikow nie przeznaczonych do kiszenia. Duże, ogromne nic mi nie mówi. Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 Była dzisiaj mowa o kiszonkach. Końcówka zapasów z zimy: pikantne cebulki kiszone plus słoiczki z selerem. Dwie dorobione w lutym łagodne cebulki, w tle słoiczki z adżiką: 2 1 Cytuj
Boomcio 4 159 Opublikowano 7 września 2023 Opublikowano 7 września 2023 W międzyczasie popełniłem kilka wiader kimchi, część rozdana, lub zaniesiona na imprezki z flaszką, bo komponują się te artykuły wybornie. Dzisiaj przy okazji robienia ogórów w słoikach po kozacku z musztardą francuską zrobiłem sb 3 słoiki kimchi ogórkowego. Pomysł wziął się z tego, że trzy tygodnie temu też słoikowałem ogórki (miód - cayenne) i robiłem kimchi, wtedy do kiszonki dorzuciłem z ciekawości plastry ogórów i wyszło super. Ale ładnie wyglądają No i widać, że już trochę wyżarłem. Już tak mam. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.