Figaro 8 300 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 na pewno coś zyebałeś hehe pozdrawiam cieplutko z całą rodzinką Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Opublikowano 28 kwietnia 2021 Wszystko po kolei surowe próbowałem teraz. Jebany imbir jaki gorzki xD No to dwa słoiki do kosza siup. Cytuj
Tynio 1 021 Opublikowano 5 lipca 2021 Opublikowano 5 lipca 2021 Wszystkie potrzebne składniki wróciły do sklepu więc 2 tygodnie temu robiłem znowu Kimchi Tyle wyszło A tu zbliżenie 1 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 5 stycznia 2022 Opublikowano 5 stycznia 2022 W Żabce jest sok z kiszonych pomidorów. W smaku ok, ale jak on śmierdzi. Ciężko potem się pozbyć smrodu z japy po nim i odbija się niemiłosiernie. No z buraka o wiele lepszy. Cytuj
andre1 1 Opublikowano 14 stycznia 2022 Opublikowano 14 stycznia 2022 (edytowane) sok pomidorowy raczej musi byc zwykly, nie kiszony a najlepszy zakwas buraczany na razie piłem z Kiszonych Specjałów z dodatkiem chrzanu i śliwki wędzonej Edytowane 22 marca 2022 przez andre1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 1 lutego 2022 Opublikowano 1 lutego 2022 Nowa dawka kimchi zrobiona. I tak pewnie zostanie zjedzone w tydzień 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 11 lutego 2022 Opublikowano 11 lutego 2022 Zamówienie z Zakwasowni, będzie testowane. 1 Cytuj
Kontdrad 19 Opublikowano 13 lutego 2022 Opublikowano 13 lutego 2022 Chodzi mi po głowie ukiszenie papryczek chili. Ciekawe jak proces fermentacji wpłynie na poczucie ostrości. Cytuj
andre1 1 Opublikowano 22 marca 2022 Opublikowano 22 marca 2022 u mnie zakwasy z buraka już zabutelkowane, dolałem troche zakwasu z ogórków około 30% do całości i fajny smak wyszedl, lekko słodszy Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 Nikt już nic nie kisi? U mnie buraczki pięknie przestały produkować białą piankę i niedługo przelewam. Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 A do czego tego przeważnie używasz? Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 12 czerwca 2022 Opublikowano 12 czerwca 2022 do różnego typu obiadów albo po prostu odkręcam i wpierdalam widelcem Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 14 czerwca 2022 Opublikowano 14 czerwca 2022 Myślałem, że masz jakiś fajny patent. Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 20 czerwca 2022 Opublikowano 20 czerwca 2022 Jadłem Kimchi pierwszy raz w zyciu w ten weekend i jest sztos. Musze wygooglac jakis mega prosty przepis i zrobic samemu kilka słoików bo w lidlu nie widuje tego az tak duzo. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 20 czerwca 2022 Opublikowano 20 czerwca 2022 Po co googlać, jak Figaro ma swoje patenty i tanio sprzeda U mnie w całym domu pachnie czosnkiem, bo nastawiłem kolejne słoje zakwasu buraczkowego. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 20 czerwca 2022 Opublikowano 20 czerwca 2022 W dniu 12.06.2022 o 19:39, Figaro napisał: ja ostatnio przystopowałem i jedynie robię bez przerwy kimchi Z pekińskiej jako "wypełniacz - podstawa"? Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 20 czerwca 2022 Opublikowano 20 czerwca 2022 nie wiem czy rozumiem pytanie, ale tak, kimchi robię z pekińskiej kapuchy Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Kolejny buraczany zakwasik świeżutko zlany do pięknych butli. W tle warzywka na kimchi, jutro będzie rozpierdol w kuchni czuję. Ten zakwas leżakował w lochu 8 dni. Mógł jeszcze trochę co prawda, ale jest tak gęsty i smaczny, że postanowiłem go już nie męczyć. 3 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit. Cytuj
Mejm 15 363 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 Dalbys rade, praktycznie sprowadza sie w sumie tylko do pokrojenia burakow w plastry. Jakis podcast i lecisz. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 A to nie, buraki za bardzo brudzą kuchnię Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 22 czerwca 2022 Opublikowano 22 czerwca 2022 2 godziny temu, krupek napisał: Zazdro, mi się nie chce robić samemu zakwasu z buraków i kupuję, a tani nie jest. Niesamowicie działa na funkcjonowanie jelit. Ten kupiony, to raczej pasteryzowany, więc sporo tracisz. Umówmy się, że raz jeden jedyny zmobilizujesz się i zrobisz sam. A później napiszesz tu na forumku, co o tym myślisz. Jak by był problem techniczny, to 1 Cytuj
Figaro 8 300 Opublikowano 4 października 2022 Opublikowano 4 października 2022 Kupiłem w ostatni weekend słoiczek kimchi za 12 zł z azjatyckiej restauracji. 150g za 12 zł. A kimchi? Pasteryzowane, co oznacza zabicie wszystkich probiotycznych właściwości. I to samo w marketach. Tak jakby zabija to połowię sensu jedzenia tej bożej potrawy. Więc uznałem, że październik rozpocznę od pokiszonkowania. Ale będzie jedzone ze smażonym ryżem, kostkami boczku i sadzonym jajkiem na wierzchu. Łojezu. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.