Skocz do zawartości

PS VR - Awaryjność

steven72

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy delikatnie poruszający się obraz w przód i w tył gdy siedzę nieruchomo jest normą, czy może jednak powinien utrzymywać stabilność i problem leży w mojej kamerce? Próbowałem kalibrować, przywracać ustawienia fabryczne itd. i wciąż to samo i już nie wiem, czy taka przypadłość kwalifikuje się na gwarancję. Jak to u was wygląda?

Edytowane przez steven72
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@steven72 No, raczej nie jest normą, bo ja ani przez moment użytkowania nie zauważyłem niczego podejrzanego w kwestii samych gogli. Dryfujące Move, czy pady to owszem, ale obraz w goglach nigdy nie sprawiał problemów. To przy jakichś konkretnych grach/aplikacjach czy bez znaczenia? Sprawdź jak zachowują się diody na goglach podczas użytkowania (moze świrują, przygasają) i czy nie masz w pobliżu jakichś gładkich powierzchni odbijających światło, które mogłyby sprawiać, że kamera głupieje. Sprawdź w dobrze oświetlonym pomieszczeniu i w całkowitych ciemnościach czy będzie jakaś poprawa/różnica. Sprawdź podłączenia (zestawu VR i kamerki). Skalibruj kamerę i gogle, możesz również zmienić rozstawienie oczu, bo może wzrok Ci figle płata. Spróbuj też ustawić kamerę w innym punkcie (na lub pod TV).

Tak naprawdę to nie wiem, bo miałem dwa modele gogli i oba świetnie działały już na ustawieniach fabrycznych, bezpośrednio po podłączeniu, bez szczegółowych kalibracji.

W Twoim przypadku pachnie felernym modelem, ale to nie gogle, a prawdopodobnie kamera jest winna, dlatego ważne jest, by sprawdzić ją w innych ustawieniach i miejscach.

• Plusik 1
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, podłączyłem Google vr po roku nieużytkowania i napotkałem problem z którym poradzić sobie nie mogę a mianowicie po odpaleniu filmu w trybie vr mam przed oczami czarny kwadrat z napisem rozejrzyj się do okola wszystko widzę normalnie a przed sobą właśnie te ramkę z napisem może ktoś pomoże 

Opublikowano (edytowane)

U mnie jest tak samo, w filmach pojawia się czarne pole. Tak jakby na wersji vr nakładał się obraz zwykły w postaci tego czarnego ekranu. U mnie pojawia się to teraz w you tube po wybraniu wersji vr i jakiegokolwiek filmu tego typu. Wcześniej było wszystko bezproblemowo. W czasie gry wszystko jest ok.

Reset aplikacji rozwiązał problem.

Edytowane przez rah
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam mam problem z modułem procesora z ps vr podczas podłączenia zasilania nie ma reakcji nie świecą się żadne diody natomiast zasilacz ma 12v na wtyczce mierzone miernikiem co może być powodem?