marbel007 857 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) Zazdro... Kiedy HB na PSVR? @Bzduras koniecznie zdaj relację z Superhot. Moim zdaniem killer na VR. Edytowane 11 Lutego 2020 przez marbel007 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 3 minuty temu, marbel007 napisał: Bzduras koniecznie zdaj relację z Superhot. Moim zdaniem killer na VR. Pewnie, jak tylko znajdę chwilę na zagłębienie się w gierce to jak najbardziej. Wersja, hmm, "2D" była bardzo spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Teraz, Bzduras napisał: Pewnie, jak tylko znajdę chwilę na zagłębienie się w gierce to jak najbardziej. Wersja, hmm, "2D" była bardzo spoko Ja też się mega bawiłem w 2D i na VR nie byłem pewny czy wywalać kasę na jeszcze raz to samo... I bawiłem się 10x bardziej. Moje TOP3VR obok AstroBota i BeatSaber. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 4 minuty temu, marbel007 napisał: Zazdro... Kiedy HB na PSVR? . Był HB, ale na zwykle gry ps4. Ze 3 razy dali dla kont USA i raz na konto EU. Wyszło po 5 zł za gierkę pokroju np. Giana Sisters, Darkaiders, czy Sine Mora. Wciąż czekam na kolejne gierki Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 5 minut temu, grzybiarz napisał: Był HB, ale na zwykle gry ps4. Ze 3 razy dali dla kont USA i raz na konto EU. Wyszło po 5 zł za gierkę pokroju np. Giana Sisters, Darkaiders, czy Sine Mora. Wciąż czekam na kolejne gierki Raz wziąłem taki Bundle na USA z DeadRising, Tacoma czy coś... W sumie leży na dysku do dziś. Pierdółki na VR bym przytulił mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 11 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Damn, korci mnie, żeby te wszystkie świeże nabytki sprawdzić, a rano trzeba wstać do pracy Przy okazji zmieniłem nazwę tematu, wydaje mi się, że na bardziej pasującą do treści w nim zawartej Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 11 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 No nie mogę się oderwać od Asgsrd Wrath. Niby wszystko takie proste ale jak się w to fajnie gra. Jedna drobna uwaga dla tych co mają kartę Nvidia i np chce grać w gry na ue4. Asgard to taka gra i zdarzają się z dupy zacięcie. To dlatego że w Control panelu Nvidia jest ustaiawione physix na auto a nie na gpu. Po zmianie problemy znikają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Nie rozumiem trochę tego, czym to się różni? Coś czytam, że do tego Questa nie trzeba PC posiadać, jak to niby działa? https://www.scan.co.uk/products/oculus-rift-s-virtual-reality-headset-and-touch-controllers-for-mind-blowing-pc-vr-gaming https://www.scan.co.uk/products/oculus-quest-all-in-one-vr-gaming-system-128gb-wireless-inc-headset-plus-l-r-touch-controllers-no-pc Serio, nie mam pojęcia o temacie. Na czym polega różnica, oprócz ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Rift S to pełne google ktore podłączasz do PC i grasz w gry ze sklepu Oculus i Steam. Quest jest niezależny od PC - to po prostu "komórka" i google w 1. Instalujesz na tych googlach w wewnętrznej pamięci gry i aplikacje. Możesz grać w dowolnym miejscu. Można jednak do questa dokupić kabel optyczny podpiąc do PC i wtedy masz dostęp do tego co na rift S + quest. Jedyny problem jest taki że ten kabel dodaje opóźnienie oraz kompresję obrazu. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Co więc lepiej kupić, jak sądzisz? Mam w miarę dobry PC, jeśli ma to znaczenie jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jak masz PC to Rift S, o ile jeszcze gdzieś go dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Tak jak Bzduras napisal - Rift S. Ew jak masz kasę i nie chcesz kompromisów to Valve Index ale w tym przypadku poniżej RTX2070/80 w kompie nie ma co się porywać bo większa rodzialka wymusi większe wymagania. Rift to fajny kompromis między ceną/jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) W dobie dyskusji i kłótni na temat teraflopów nowych konsolek sprawiłem sobie to cacko Oculus Rift S https://imgur.com/eU0q9B6 Jakie gry polecacie VR? Takie żeby zerwało kapcie, zrobiło mega wrażenia na mnie i na rodzince? Edytowane 21 Marca 2020 przez MarekCol Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 SuperHot i BeatSaber. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Beat Saber, Moss, Half-Life Alyx już za chwilę, Boneworks, To The Top, Doom VFR (acz tutaj trzeba pokombinować ze sterowaniem chwilę), The Walking Dead: Saints & Sinners, Asgard's Wrath, Space Pirate Traineer, GORN... Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 (edytowane) Zamiast dooma vfr sugeruje kupić doom3 bfg i wgrać moda. Zbroja się sama poci. Swoją drogą jak Ci się udało kupić Rifta S? Ponoc nigdzie nie ma. Edytowane 21 Marca 2020 przez mozi Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekCol 366 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Sklep PC World Ale zaglądam na ich stronę teraz i nie ma już Rift S. Może miałem szczęście i ostatnią sztukę zabrałem do domu x) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Z dostępnością gogli jest spory problem - ludzie wykupili co leżało na magazynach, a przez obecną sytuację na świecie zaspokojenie popytu nie idzie tak, jak byśmy sobie tego wszyscy życzyli. Tak czy siak, cytując South Park: "well, that's a smart decision, young man!". Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Zajarałem się trochę VR i zastanawiam się nad jakąś zabawką, ale bardziej skłaniam się ku czemuś typu Go, albo Quest, bo nie mam jakiegoś super kompa. Monitoruję dostawy do sklepów, ale chyba sobie trochę poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Go od razu odrzuć - pojedynczy kontroler, niekompatybilny z większością stuffu, brak opcji linkowania z PC... Quest o wiele lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 No tak właśnie czytam, że to dość okrojona wersja i lepiej dołożyć do wyższej wersji. Zanim coś będzie potrzebne, zdążę się lepiej zaznajomić z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Quest będzie dobrym punktem wejścia - jest bezkablowy, może działać jako urządzenie standalone (co w Twoim przypadku jest bardzo wskazane), a w ewentualnej przyszłości jak złożysz kompa to dokupisz sobie oficjalny (albo nieoficjalny jak znajdziesz) kabelek i spróbujesz podłączyć się przez Link. Biblioteka Questa jest dość spora i zanim zainwestujesz w PC to będziesz miał co robić. Oczywiście w środku gogli nie siedzą topowe bebechy, ale taki Beat Saber, Robo Recall, Sairento czy w niedalekiej przyszłości TWD Saints & Sinners będą śmigać. Oculus Go to jakiś totalny wypadek przy pracy i nie polecę go nikomu oprócz osób, które koniecznie chcą zrazić się do VR. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Nawet spoko pomysł na gierkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Jak wrażenia? Nie powiem - mi trochę dygnął. Szczególnie MOH ma imo potencjał bo latanie xwingiem i tie fighterem chyba szybko się znudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Wygląda na gierkę z potencjałem, dodaję do listy obserwowanych. Po Alyx wymagania co do VR FPS są cholernie wysoko, ale trailery wyglądają kozak i dają nadzieję na konkretną produkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi