blantman 5 780 Opublikowano 1 lutego 2021 Opublikowano 1 lutego 2021 Czuję się jak blondynka. Kupując gogle przeglądałem akcesoria i w tym akcesorium pisało że ochrona na nos a nic o oczach. Nawet na obrazek nie zerkałem . Dzięki i fajnie że można z ich strony nawet za 39 euro zamówi z darmowa wysyłka. Będą dwie paczki chyba że sami połączą. Na razie będę grał w okularach i ochrona na soczewki to mus. A jak Gogle mi się mocno spodobają to planuje dokupić soczewki na receptę pod gogle. Cytuj
Widget 306 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Dużo ludzi chwali takie nakładki A co do nakładek na twarz to tutaj jest duży wybór: https://eu.vrcover.com/collections/all Cytuj
Bzduras 12 764 Opublikowano 2 lutego 2021 Autor Opublikowano 2 lutego 2021 Nie wygłupiaj się Blant, w Oculusach możesz normalnie w okularach grać. Kup sobie stopery żeby Ci się nie wierzgały na nosie i będziesz golden (np. takie BEZBARWNE STOPERY HACZYKI NA ZAUSZNIKI OKULARÓW L 9501800076 - Allegro.pl ). Rifta używamy z moją we dwójkę, mamy okulary, energiczne sesje w Beat Saberku lecą i żadnej ryski na nim nie uświadczysz. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 To ta guma dla okularników, która jest w zestawie razem z Questem 2, nie zdaje egzaminu? Myślałem, że pełni rolę dystansu, co by właśnie nic się z soczewkami nie stykało i już niczego więcej nie potrzeba Btw. Mój Quest 2 już do mnie leci Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 dokupiłem te wkładki i tak podobno poprawia wygode jak ktoś ma dużą głowę a ja mam bardzo dużą. Nie będę drążyć za te 39 euraskow. wole dmuchać na zimne bo u mnie w domu też dwóch okularników do vr a beat saber i inne gry bede intensywnie pod kardio wykorzystywać. W weekend test vr Cytuj
Widget 306 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 To kiedy pierwsza ustawka w VR? Można coś darmowego żeby wszyscy przyszli, jak VR Chat Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Jako fan tenisa stołowego to zapraszam do pogrania w Eleven Table Tennis. Bardzo fajny VR-owy ping-pong, przy którym chyba spędziłem z 70% swojego ogólnego czasu na Oculusie. Cytuj
mozi 1 987 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Można w pavlova postrzelać jak się zbierze ekipa. Są mapy chyba z wszystkich gier nawet ktoś zrobił mapę z: Cytuj
Widget 306 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Grałem na tej mapie, całkiem fajna, duża. Cedric dodaj mnie to można w ping ponga pograć Tylko pewnie dostane baty. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 pavlov przez side questa? ten co można go na goglach odpalić bez pc? Jak najbardziej chętny. Ale też na vr chat z forumkiem Table tennis słyszałem że dobry mój zakup pierwszy w marcu bo na ten miesiąc już mam liste (beat saber, pistol whip i vadera) a jednak też oc i ac muszę za auto zapłacić więc hajs się skurczył. Cytuj
Widget 306 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 Pavlov z side questa jest darmowy, ale nie obsługuje custom map, ja mam na steamie. Ten ping pong to wręcz symulacja, robi robote. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 lutego 2021 Opublikowano 2 lutego 2021 2 godziny temu, Widget napisał: Pavlov z side questa jest darmowy, ale nie obsługuje custom map, ja mam na steamie. Ten ping pong to wręcz symulacja, robi robote. Ten na steam pewnie duże wymagania Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 Panowie bo chodzi mi ten quest 2 mocno po głowie i mam pytanie..jak z waszym IPD? Z mojego mierzenia linijką wychodzi że mam 70 a jak wiadomo maksymalny rozstaw questa 2 to 68 ;/ Szukam sztuki w okolicy żeby sie przymierzyć ale z chęcią przeczytam też wasze opinie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 2 godziny temu, BieŃ napisał: Panowie bo chodzi mi ten quest 2 mocno po głowie i mam pytanie..jak z waszym IPD? Z mojego mierzenia linijką wychodzi że mam 70 a jak wiadomo maksymalny rozstaw questa 2 to 68 ;/ Szukam sztuki w okolicy żeby sie przymierzyć ale z chęcią przeczytam też wasze opinie ja tez mam 70mm dam znac w weekend jak mi się gra bo oculus jutro ma przyjechać 1 Cytuj
Widget 306 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 @BieŃJa mam chyba idealnie 68, 2 milimetry nie powinny robić aż takiej różnicy. Zawsze jest też 30 dni na zwrot jeśli coś nie pasuje. @blantman O dziwo Pavlov to najmniej obciążająca gra jaką grałem na VR, na GTX 970 chodziła na ultra. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 11 minut temu, Widget napisał: @BieŃJa mam chyba idealnie 68, 2 milimetry nie powinny robić aż takiej różnicy. Zawsze jest też 30 dni na zwrot jeśli coś nie pasuje. @blantman O dziwo Pavlov to najmniej obciążająca gra jaką grałem na VR, na GTX 970 chodziła na ultra. Gry które na jednym vr chodzą bardzo dobrze na innym nie bo rozdzielczość wyższa. Potestuje najwyżej jest przecież zwrot na steam. Na razie sprawdzę czy właśnie spoko będzie się grać i też nie szaleje przez pierwsze 30 dni kupię dwie gry które bardzo chciałem sprawdzić plus sobie pobawię się sidequestem. Cytuj
Widget 306 Opublikowano 3 lutego 2021 Opublikowano 3 lutego 2021 Teraz jakiś patch na dniach ma być, że te apki będzie można nawet bez sidequesta prosto ze sklepu wgrywać. Ale chyba wciąż takie co oculus pozwoli. Cytuj
BieŃ 924 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 14 godzin temu, Widget napisał: @BieŃJa mam chyba idealnie 68, 2 milimetry nie powinny robić aż takiej różnicy. Zawsze jest też 30 dni na zwrot jeśli coś nie pasuje. @blantman O dziwo Pavlov to najmniej obciążająca gra jaką grałem na VR, na GTX 970 chodziła na ultra. Bardziej chodzi o stratę na brzegach soczewki w maksymalnych ustawieniach...o to to: Cytuj
Widget 306 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 @BieŃJa korzystam z 3 ustawienia i w ogóle tego nie widzę, bo i tak fov w goglach jest okrągłe, a reszta w środku gogli jest czarna. Zresztą jaka to strata, użytkownicy 1 i tak nic extra nie zobaczą. Nie ma tragedii. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Jak gracie na oculusie 2 domyślny strap czy elite? Da rade na tym z zestawu wygodnie grać? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Ja używam domyślnego strapa + bandany/chusty na głowę i nie mam problemu z zsuwaniem się gogli. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 8 minut temu, Cedric napisał: Ja używam domyślnego strapa + bandany/chusty na głowę i nie mam problemu z zsuwaniem się gogli. Masz taką małą głowę czy to się aż tak mało stabilnie trzyma? Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 (edytowane) Domyślny strap jest mało stabilny moim zdaniem i bardzo łatwo zgubić idealne ustawienie (okienko jest dość małe). Na włosach mi się jednak trochę ślizga, plus trzeba naprawdę mocniej ścisnąć co już w pewnym momencie robi się niekomfortowe. Co do rozmiaru głowy to nie wiem. Zresztą pomysł zakosiłem z testu Quaza, który też miał taki sam problem: Edytowane 4 lutego 2021 przez Cedric Cytuj
Widget 306 Opublikowano 4 lutego 2021 Opublikowano 4 lutego 2021 Ja na oryginalnym, lubię go paradoksalnie lekko poluzować i jak siedzi mi mocno ciężarem na dolnej stronie twarzy to łapię zajebistą ostrość. Grywam w dynamiczniejsze gry i najgorsze co było to lekko się przesunął o kilka mm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi