Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 września Opublikowano 16 września 9 minut temu, Nyu napisał(a): Kupiłem Questa 3 do grania i na nim, i na PC. Szybkie pytania: 1. Jest sens kupować gry w sklepie Questa? Czy Steam po prostu? 2. Łączę obraz z PC wifi i jest okejka? Czy tylko po kablu dobrze się gra? Jak masz dobrego pc i sobie radzi z grami to nie widzę sensu kupować gorzej wyglądających wersji na Questa. Ewentualnie jakieś exy i warto wtedy popytać bo ktoś, kto kupił daną apke może wygenerować ci reflinka ze zniżką. Wifi wszystko zależy od twojego łącza, ale jest możliwa komfortowa zabawa bez kabli Cytuj
Simplex 0 Opublikowano 17 września Opublikowano 17 września (edytowane) Trzeba mieć dobry router wifi5 albo 6, PC podpięty do routera kablem, a gogle w tym samym pomieszczeniu co router. No i polecam program Virtual Desktop sobie kupić w sklepie Meta. Edytowane 17 września przez Simplex Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Dzięki. Sprawdziłem i nawet zabawa na goglach podłączonych przez wifi do PC podlaczonego przez wifi do routera, który jest dwa pokoje dalej, jest spoczko. W Half Life'a da się płynnie pograć, obraz jest git. Ale i tak zamówiłem kabel, wiadomo. Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 18 września Opublikowano 18 września Kabel. Wszystko działa, wrażenia emejzing. I nagle potem po spróbowaniu ponownie 2fps. Sam Quest normalnie, tylko Quest Link niegrywalny. Odinstalowuje apke, instaluje i znowu git. Gram 2h, odkładam Oculusa, włączam ponownie i znowu 2fps. Ktoś wie o co chodzic może? Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 21 września Opublikowano 21 września Kto ma HL Alyx, odpalać Gunman Contracts. Dla mnie rozgrywka to Hotline Miami, czyli John Wick na pełnej, a jak giniesz, to level od nowa i musisz się poprawić. Dwa poziomy tylko, sztosik. 1 Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Okazuje się, że Quest nie lubi niektórych DOBRYCH portów USB-C. Zamówiłem już drugi kabel, bo myślałem, że trafił się zepsuty. Oba nie działają u mnie na kompie z USB-C 3.2, za to działają na 3x tańszym lapku. Problem znany od lat, z którym Meta nic nie robi, bo chyba sami nie wiedzą, dlaczego niektóre spełniające wymagania porty Quest sobie wybiórczo odrzuca. W internecie pełno nierozwiązanych wątków, a support zaleca zrobić prozaiczne rzeczy jak aktualizacja biosu. Wczoraj 4h zmarnowałem na troubleshootingu, by ostatecznie po prostu zamówić kabel z USB-A. Porażka. Żeby tego było mało... jak spróbowałem ustawień fabrycznych, to za nic na świecie nie mógł Quest połączyć się z aplikacją Meta Horizon, co jest wymagane do rozpoczęcia zabawy. Na 2h zostałem więc z niedziałającymi goglami. Rozwiązania z internetu nie działały. Udało mi się uruchomić gogle parując je z apką ma tym samym koncie, ale na innym telefonie. Dzięki, Meta. Cytuj
Simplex 0 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września (edytowane) Spoiler W dniu 21.09.2024 o 18:41, Nyu napisał(a): Kto ma HL Alyx, odpalać Gunman Contracts. Dla mnie rozgrywka to Hotline Miami, czyli John Wick na pełnej, a jak giniesz, to level od nowa i musisz się poprawić. Dwa poziomy tylko, sztosik. Powstaje pełna gra na basie tego moda https://store.steampowered.com/app/2421750/Gunman_Contracts__Stand_Alone/ A support mety jest fatalny. Napisać że tam pracują małpy to obraza dla tych inteligentnych zwierząt. Edytowane 26 września przez Simplex Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Teraz juz nie jestem pewien, ze to problem Questa. USBTreeViewer pokazuje, ze ewidentnie moj port USB-C 3.2 jest traktowany jak 2.1. W calym internecie nie moglem znalezc odpowiedzi na to, co z tym zrobic - bo BIOS, plyta glowna, karta graficzna, wszystkie sterowniki i konkretne zmiany w BIOS nic nie daly. Jestem w szoku, ze "internet" rozlozyl rece. No nic, czekam na USB-A->USB-C. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Czas ograć Half Life Alyx. Jakie polecacie teraz google VR tak w okolicach 2500 zł? Cytuj
Krzysztof93 1 281 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Meta Quest 3 mam dwójkę a następca jest tylko lepszy i lepszy. Świetne gogle pod PC jednocześnie są też samowystarczalne i można ograć exy jak najnowszy Batman (którego ja już niestety na MQ2 nie mogę). 1 Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Dziękuje bardzo, poczytam więcej o nich. Wiem ,że są plotki o nowym VR od Valve ale pytanie w jako segment celują bo jak znowu ponad 4k to też lipa. No i nie wiadomo kiedy premiera. Cytuj
Krzysztof93 1 281 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Daj znaka jak będziesz kupował, wyślę Ci link polecający i dostaniemy jakieś dolce $$$ na gierki Samowystarczalności Questów przydaje się w różnych sytuacjach, jak masz ogródek czy działeczkę i chcesz sobie poćwiczyć w okularach (a można i to całkiem zadowalająco) to wystarczą tylko one, tak samo jeśli często podróżujesz. Zapakowane gogle w etui nie są wcale większe od switchów i steam decków. 1 Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Żeby dostać te dolary to trzeba to kupić w konkretnym miejscu? Cytuj
Krzysztof93 1 281 Opublikowano 24 października Opublikowano 24 października Nie, wystarczy, że te które kupisz będą nowe. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 11 listopada Opublikowano 11 listopada Słuchajcie mam laptopa gamingowego, czy meta quest 3 to dobry pomysł mając w sumie mały salon? Da radę grać na siedząco w gierki? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi