Opublikowano 7 października 20204 l Autor Zapytaj @Kymel na Steamie, bo na forum chyba już nie wchodzi. Ma Questa jedynkę, gra po kablu i nie narzeka - zgaduję, że dwójka nie będzie gorsza w tym temacie.
Opublikowano 7 października 20204 l Panowie będę pionierem, zdecydowałem się, że połączę się przez Wi-fi pomimo odradzania tego przez każdego, efektem się pochwalę. Kompa mam (pipi)owego bo mam GTX 970, procesorem trochę nadrabiam, jak będzie (pipi)nia z PCVR to pobawię się samym questem, a z czasem dokupię kartę. A tak w ogóle zostało już tylko czekać bo zamówienie przygotowywane do wysyłki.
Opublikowano 7 października 20204 l Autor Godzinę temu, Widget napisał: Panowie będę pionierem, zdecydowałem się, że połączę się przez Wi-fi pomimo odradzania tego przez każdego Godzinę temu, Widget napisał: efektem się pochwalę Wydaje mi się, że nie będziesz musiał
Opublikowano 8 października 20204 l To jak działa sam Quest 2 to też mnie mocno interesuje bo tez ewentaulnie będę się bawił tylko na tym. Gierki jakieś tam są więc powinno być dobrze.
Opublikowano 8 października 20204 l 15 minut temu, pawelgr5 napisał: To jak działa sam Quest 2 to też mnie mocno interesuje bo tez ewentaulnie będę się bawił tylko na tym. Gierki jakieś tam są więc powinno być dobrze. No ja jednak będę chciał pograć PCVR i się pobawię Virtual Desktop em, wystarcza wifi 5ghz.
Opublikowano 13 października 20204 l Daj znać jak faktycznie będzie. Czyli ostatecznie olaleś ten kabelek za zaledwie 400zł?
Opublikowano 13 października 20204 l Tak, wy(pipi)ane na kabelek, jak się pobawię questem chwilę to zrobie sideload i wczytam virtual desktop i ciul, ze wszystkiego zdam relacje.
Opublikowano 14 października 20204 l Pierwsze wrażenia - bezprzewodowość to największy atut chyba. Rozdzielczość żyleta, kontrolery wykrywa za(pipi)iście, może boleć brak prawdziwej czerni, jest szarawo. Pasek oryginalny robi robote, nic nie spada. Kabel dają króciutki jak do ładowania telefonu, popierdółka. Zaraz obczaję virtual desktop i na steamie zabawa się zacznie.
Opublikowano 14 października 20204 l Problem z Alyx jest taki, że po ograniu większość innych gier na VR staje się jakaś taka mniej atrakcyjna i daje wrażenie grania w demo
Opublikowano 14 października 20204 l Autor Problem z Alyx jest taki, że Widget nie chce kupić tej gierki
Opublikowano 14 października 20204 l 3 minuty temu, UberAdi napisał: Problem z Alyx jest taki, że po ograniu większość innych gier na VR staje się jakaś taka mniej atrakcyjna i daje wrażenie grania w demo Rozwiń proszę, bo jest to jedna z pozycji dla których kiedyś chętnie bym się zdecydował na jakieś bryle.
Opublikowano 14 października 20204 l 1 minutę temu, Dr.Czekolada napisał: Rozwiń proszę, bo jest to jedna z pozycji dla których kiedyś chętnie bym się zdecydował na jakieś bryle. Alyx to po prostu bardzo dobra i "pełna" gra. Fabularnie, gameplayowo i graficznie stoi na dobrym poziomie czego nie można powiedzieć o większości gier na VR niestety. Większość tytułów dostępnych na gogle to gry na 3-4h zabawy po czym całość jest powtarzalna do tego stopnia, że przestaje bawić i wracamy do grania w Beat Sabera.
Opublikowano 14 października 20204 l Autor 20 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Rozwiń proszę, bo jest to jedna z pozycji dla których kiedyś chętnie bym się zdecydował na jakieś bryle.
Opublikowano 14 października 20204 l 10 minut temu, UberAdi napisał: Alyx to po prostu bardzo dobra i "pełna" gra. Fabularnie, gameplayowo i graficznie stoi na dobrym poziomie czego nie można powiedzieć o większości gier na VR niestety. Większość tytułów dostępnych na gogle to gry na 3-4h zabawy po czym całość jest powtarzalna do tego stopnia, że przestaje bawić i wracamy do grania w Beat Sabera. Mnie asgards wrath powiedzmy że bawil na podobnym poziomie no ale jednak to nie ta liga.
Opublikowano 14 października 20204 l Problem z Alyx jest taki, że: A. Nie pójdzie mi aktualnie. B. Jest w (pipi) drogi.
Opublikowano 14 października 20204 l Jednak mój GTX 970 do VR ledwo zipie, na tę chwilę płynniej chodzi sam quest, musze szybki upgrade robić.
Opublikowano 14 października 20204 l Ok, Phasmophobia działa na moim PC płynnie, była okazja przetestować Virtual Desktop który działa nienagannie bez kabla.
Opublikowano 14 października 20204 l Ok kupiłem Beat Saber i odpaliłem w Virtual Desktop bez kabla, 99% czasu ultra płynność, jedna ścina ale to mojego PC. Potwierdzam, można komfortowo na tym grać bez kabli.
Opublikowano 16 października 20204 l Do mnie też już jedzie, mój pierwszy VR. Czekałem na obniżkę cen Indexa, no ale teraz mi już zwisa ;p. Jedynie w kontrolerach największa zaleta VR od Valve. Niemal w każdym innym aspekcie lepszy wydaje się quest 2. Edytowane 16 października 20204 l przez bocieque
Opublikowano 16 października 20204 l A jaka jest jakość grafiki w samym Queście 2. Ja nie mam stacjonarnego PC, więc nie mam szans w jakieś Virtual Desktop czy po kablu się pobawić. Na ile mocne są same gogle? PSVR już widzę gdzie odstaje - poza mocą konsoli, to rozdzielczość i kąty widzenia dają trochę do myślenia.