SlimShady 3 438 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Opublikowano 11 sierpnia 2021 (edytowane) GTA V też jest na dwóch generacjach z rzędu, a będzie na trzeciej. Te wersje z emulacji PS2 są kulawe. Nigdy nie traktuje ich jako pełnoprawne odsłony. Nie wierzę w rimejkowanie sandboxów, bo to jest zwyczajnie zbyt dużo roboty. Już lepiej robić nowe części. Najbliżej tego będzie RDR 1, bo jednak w jakimś celu stworzyli tereny z jedynki w dwójce. Pytanie, czy zamierzają coś z tym zrobić w singlu, czy tylko do multi. Edytowane 11 sierpnia 2021 przez SlimShady Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Ja tam taki zestawik biorę w ciemno gta iv i rdr 1 też bym przygarnął Cytuj
kotlet_schabowy 2 731 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Opublikowano 11 sierpnia 2021 (edytowane) Tak jak część przedmówców, jestem zdania, że pełny remake tak dużych i rozbudowanych gier sprzed 3 generacji to by było potężne przedsięwzięcie i jakoś w świetle tego, że R z łaską wydaje teraz jedną grę na generację, wydaje mi się mało realne. Abstrahując od tego, że wkurwili by tym graczy, bo zamiast robić szóstkę, odświeżają trylogię, to w sumie byłbym tego ciekawy. Stare GTA zestarzały się niestety niegodnie (szczególnie na PS2), przede wszystkim San Andreas, które mam teraz umiarkowaną przyjemność sobie powtarzać. Sam gameplay, schemat misji, uciążliwe rozwiązania designerskie, no to wszystko do zaorania i zasiania od nowa. Edytowane 11 sierpnia 2021 przez kotlet_schabowy Cytuj
Pupcio 18 639 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Dla mnie zwyczajnie same mapy z tych gier nie mają racji bytu w dzisiejszych czasach, już prędzej uwierzę że robią rimejk rdr1 który będzie wydany z dwójką za 3 i pół bomby na nowe konsole Cytuj
łom 2 025 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Opublikowano 11 sierpnia 2021 Aj tam na 100% dużo osób by się rzuciło po stare części porządnie odświeżone. W remake wszystkich 3 części w jednym packu zbytnio nie wierzę (szczególnie z San Andreas było by dużo roboty) ale coś w stylu Medievil Remake czyli ta sama gra ale w nowej oprawie i z naprawionymi wszystkimi bolączkami oryginału i jeszcze dodanymi kampaniami z części na PSP to czemu nie (np. GTA Classic Liberty City gdzie jest 3 i LCS a za rok Classic Vice City gdzie jest VC i VCS). Nawet główne studio nie musiało by przy tym robić. Mam nadzieję że coś z tego wyjdzie i to będzie więcej niż jakiś skin do GTA Online. Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 (edytowane) Edytowane 12 sierpnia 2021 przez Bigby Cytuj
Boomcio 4 155 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Vice city to na pamięć znam, ale dwie pozostałe bym opykał mocno. Cytuj
łom 2 025 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Jeśli to się potwierdzi to będę bardzo miło zaskoczony. O ile GTA3 i VC to mniejsze gry tak przeniesienie San Andreas na nowy silnik to już większe przedsięwzięcie. Cytuj
Pupcio 18 639 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 No w końcu jakieś dobre gry na nextgeny 1 Cytuj
Bigby 4 743 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Tylko koniecznie muszą odnowić licencje na usunięte utwory. Inaczej takie Vice City to będzie totalna bieda. 1 Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Mj'a już nie było na telefonach, czuć było jego brak. Oby więcej nie poszło pod kosę. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 No ciekawe, co z tego wyjdzie, bardzo jestem ciekawy. Co to oznacza, że będą na silniku unreal engine, bo już od dawna nie jestem na czasie w tej kwestii? Mocno to zostanie podrasowane w oprawie wizualnej? Cytuj
Pupcio 18 639 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Dalej nie wiem na jakiej zasadzie to ma być odświeżone xD kiedyś bym się o to nie martwił ale po tych komórkowych syfach to już można się bać o jakość tego projektu Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Też się obawiam crapu z wyciętym contentem, ale z drugiej strony chyba by tak nie ukrywali tego i nie trzymali w napięciu jakby nie miało to być czymś lepszym. Swoją drogą, ciekawe, czy faktycznie pojawi się na switchu, przecież to trzeba od nowa sterowanie i konfigurację przycisków dla 3 gier zbudować. Chyba, że to tylko mi się tak wydaje, a w rzeczywistości to nie problem. Ciekawe, czy poprawią też AI otoczenia, czy przeciwników, bo to dzisiaj chyba największa bolączka tych gier. Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 ciekawe co oznacza to 'mix old and new visuals' Cytuj
Patricko 1 439 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Zmienią kilka tekstur, a resztę tylko podciągną rozdzielczość. Cytuj
XM. 11 030 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 4 godziny temu, krupek napisał: Też się obawiam crapu z wyciętym contentem, ale z drugiej strony chyba by tak nie ukrywali tego i nie trzymali w napięciu jakby nie miało to być czymś lepszym. Swoją drogą, ciekawe, czy faktycznie pojawi się na switchu, przecież to trzeba od nowa sterowanie i konfigurację przycisków dla 3 gier zbudować. Chyba, że to tylko mi się tak wydaje, a w rzeczywistości to nie problem. Ciekawe, czy poprawią też AI otoczenia, czy przeciwników, bo to dzisiaj chyba największa bolączka tych gier. Nie rozumiem - co ma wersja na switcha do robienia nowego sterowania. Przecież to konsola z normalnym padem a nie trzema przyciskami. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 A co z komunikatami w grze odnośnie przycisków i ich konfigurowania? W sensie, polecenia wciśnij ten przycisk dla akcji takiej itd. Żaden z tych tytułów na konsoli Nintendo się nigdy nie ukazał. O to mi bardziej chodziło., choć bardziej z ciekawości spytałem, bo nie wiem, czy to faktycznie problematyczne. Cytuj
XM. 11 030 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Opublikowano 12 sierpnia 2021 Wydaje mi się że to przysłowiowe 5 minut roboty i zamienienie komunikatów na ekranie z X na B itd. 1 Cytuj
łom 2 025 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Tak jak napisał XM. podmienienie ikon przycisków jest proste, to dosłownie podmienienie plików graficznych w odpowiednim buildzie. Odnośnie tego co oznacza 'mix old and new visuals' spodziewam się przynajmniej: poprawy modeli postaci (w GTA3 i VC były zrobione z oddzielnych części); zmiany tekstur; zmiany roślinności (szczególnie bitmapowych drzew w GTA3). A z resztą jeśli przerzucają na UE4 to i tak wszystko oprócz geometrii obiektów pewnie robili od nowa. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Normalnie bym się jarał tą zapowiedzią ale skoro to ma wyjść na mobilki i switcha to mi trochę zapał opadł na ten remake. Chyba ,że tą wersję osobne studio przygotowuje. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Ciekawe jak te kanciate drogi będą wyglądały, bo w takim San Andreas strasznie to dziś kłuje w oczy. Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Biorąc pod uwagę, że powstają wersje na telefony i switcha to albo będzie to zupełnie osobny zestaw albo nie nastawiałbym się na cos więcej niż delikatny lifting poprzednich "remasterów". Śmiesznie to będzie jak ktoś krzyknie za ten zestaw 350zł. Cytuj
Ukukuki 7 101 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 350 zł za starą trylogię gta w nowej jakości? Day one bez sentymentów nawet jako cyfrówkę. Jednak jeśli wszystkie konsole dostaną wspołną wersję z mobilkami i switchem to xde, kupię na promce za 100 zł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi