mav2002 1 Opublikowano 9 lutego 2020 Opublikowano 9 lutego 2020 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale widzę że to fajne forum Moje PS2 Slim po uruchomieniu zgłasza się po Włosku. Masakra. Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Przez to niektóre gry (kilkujęzyczne) od razu z automatu odpalają sie po włosku. Czy tego nie da się jakoś zmienić? Chciałem pograć sobie w kod da vinci, ale nic nie kumam. Po angielsku już by dało się pograć. Edytowane 9 lutego 2020 przez mav2002 Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 9 lutego 2020 Opublikowano 9 lutego 2020 3 godziny temu, mav2002 napisał: Witam wszystkich. Jestem tu nowy, ale widzę że to fajne forum Moje PS2 Slim po uruchomieniu zgłasza się po Włosku. Masakra. Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Przez to niektóre gry (kilkujęzyczne) od razu z automatu odpalają sie po włosku. Czy tego nie da się jakoś zmienić? Chciałem pograć sobie w kod da vinci, ale nic nie kumam. Po angielsku już by dało się pograć. Takie cos znalazlem w necie Musisz zrobić następujące kroki: 1) Włączasz PS2 przyciskiem Power/Reset bez płyty w napędzie DVD, tak, żeby uruchomił się sam BIOS. 2) Następnie wciskasz na padzie: strzałka w dół i następnie X (wchodzenie w System Configuration). 3) Teraz dusisz 5x strzałkę w dół i już widzisz okienko do zmiany języka. 4) Przyciskasz X i strzałkami w bok wybierasz interesujący cię język. 1 Cytuj
mav2002 1 Opublikowano 10 lutego 2020 Autor Opublikowano 10 lutego 2020 Dziękuję, faktycznie, moja wina że nie napisałem o tym szczególe. To akurat robiłem, lecz ta konsola nie ma w tym wyborze angielskiego. Są jakieś inne języki, ale nie ten. Cytuj
czapa 670 Opublikowano 10 lutego 2020 Opublikowano 10 lutego 2020 od włoskiego tylko hiszpański jest lepszy Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 10 lutego 2020 Opublikowano 10 lutego 2020 W dniu 9.02.2020 o 20:13, mav2002 napisał: Włoskie to lubię dziewczyny, wino i makaron, ale nie koniecznie menu w ps2. Witamy na forum 15 godzin temu, mav2002 napisał: Dziękuję, faktycznie, moja wina że nie napisałem o tym szczególe. To akurat robiłem, lecz ta konsola nie ma w tym wyborze angielskiego. Są jakieś inne języki, ale nie ten. To już może lepiej daj po niemiecku? Nie wierzę, ze jest kilka języków i nie ma angielskiego. Cytuj
darkos 4 314 Opublikowano 10 lutego 2020 Opublikowano 10 lutego 2020 Konsola bez angielskiego języka? Dziwne, bo nawet japońskie konsole mają opcje ustawienia angielskiego. Cytuj
mav2002 1 Opublikowano 11 lutego 2020 Autor Opublikowano 11 lutego 2020 Jest, udało się! Ale to dzięki Wam że nie wierzyliście w to że nie ma angielskiego. Mały szczegół polegał na tym że trzeba było wybrać INGLESE. Ze też wcześniej na to nie wpadłem że w konsoli jest nazwa danego języka wyświetlana w obecnym już wybranym języku, czyli w tym przypadku po włosku. Nie spotkałem się do tej pory z czymś takim; wybór języka jest zawsze w języku w którym wybieramy, czyli powinien być napis ENGLISH i tego tak na prawdę szukałem, nie zwracając uwagi na inne dziwne nazwy. Często nawet w danym sprzęcie przy wyborze języka jak jest język chiński to po prostu są jakieś krzaczki. Człowiek się całe życie uczy na błędach. Jeszcze raz dziękuję! 1 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 11 lutego 2020 Opublikowano 11 lutego 2020 I ten nazwy Ci nic nie mówiły? ok, nieważne Cytuj
Plugawy 3 682 Opublikowano 11 lutego 2020 Opublikowano 11 lutego 2020 Widocznie No speaking inglese 1 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 lutego 2020 Opublikowano 11 lutego 2020 (edytowane) 17 godzin temu, mav2002 napisał: (...) Ze też wcześniej na to nie wpadłem że w konsoli jest nazwa danego języka wyświetlana w obecnym już wybranym języku, czyli w tym przypadku po włosku. Nie spotkałem się do tej pory z czymś takim; wybór języka jest zawsze w języku w którym wybieramy, czyli powinien być napis ENGLISH (...) Są dwie szkoły na to w UX i obie równie popularne. Nie zawsze nazwa języka jest w tymże języku, bywa że w aktualnie wybranym właśnie. Edytowane 11 lutego 2020 przez Berion Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi