Artur_K 198 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Jak narazie jest rewelacja i oby było jeszcze lepiej. Bella daje radę, choć jeszcze za dużo okazji nie miała ale jak ktoś z góry był uprzedzony za względu na urodę to pewnie zdania nie zmieni. Jak by ktoś jeszcze nie ograł to na całe szczęście media expert ma promocje na remastera 1 Cytuj
Słupek 2 156 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 sztosik pierwszy ep a sam wybuch epidemii mistrzowsko nakręcony. dupkę tylko ściska, że trzeba czekać na nowe odcinki Cytuj
Whisker 1 451 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Bardziej dosadny niż gra świetny pierwszy odcinek i czekam na więcej ! 2 Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Pierwszy odcinek przerósł moje oczekiwania. Świetnie to wygląda, było pierdolnięcie na początku tak jak w grze, aktorzy zapowiadają się bardzo spoko, więc czekam niecierpliwie na kolejne odcinki. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 wyszlo kapitalnie, ufff. netflix powinien sie uczyc jak sie robi adaptacje (hint: np. dac na showrunnera twórcę gry). aktorzy dobrani swietnie (ellie mam nadzieje, ze zamknela wiekszosc gęb), scenografia to w ogole nie ma co mowic - wyglada jak remake last of us na plejstejszyn 8. gdybym mial na sile sie przyczepic to powiedzialbym, ze finał prologu podobal mi sie bardziej w grze. into z talk show jest swietne, ale na goraco to bym zrobil tak: - talk show - przejscie do 2003 - finał prologu (nie chce spoilowac, wiecie o jakiej scenie mowie) - title card w grze mamy w tym momencie JEB, wielkie logo i swietne stonowane intro. czas na przetrawienie i pomilczenie. w serialu jest ciecie i nastepna scena. wyszlo imo kapke gorzej. chociaz w ogole sie balem o ta scene, ale Pascal dal rade bardzo. 1 Cytuj
Rtooj 1 634 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Wspaniała robota, jestem zachwycony. Podobają mi się sceny i wątki uzupełniające względem gry, również te zmienione. Ostra scena z chłopcem. Spoiler Doceniam że po twarzy tej kobiety która mówiła mu że wszystko będzie dobrze nie było widać że go okłamuje, częsty błąd reżysera który musi wspomóc tych mniej mądrych widzów... niestety po paru minutach musieli pokazać na pierwszym planie że to te buty tego chłopaka, jakby nie było wiadomo kogo Joel wyciąga z ciężarówki. 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Spoko pierwszy odcinek ale o wiele bardziej podobało mi się w nim wszystko przed 2023 niż już "teraźniejsza" akcja Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Ale Tess super aktorka i Marlene. Drugi raz dzisiaj obejrzałem i dalej nie ma się do czego przyczepić. Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 (edytowane) Odcinek ok ale żeby tak się zachwycać mocno? Czekam na pierwszą walkę z grzybiarzami, zobaczymy jak im wyszło technicznie bo w pierwszym wielkiego wyzwania nie mieli. Poza tym "nie graczom" mogli pokazać, że to nie jest kolejny serial o zombie. Edytowane 17 stycznia 2023 przez addhoc Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 5 godzin temu, addhoc napisał: Odcinek ok ale żeby tak się zachwycać mocno? Czekam na pierwszą walkę z grzybiarzami, zobaczymy jak im wyszło technicznie bo w pierwszym wielkiego wyzwania nie mieli. Poza tym "nie graczom" mogli pokazać, że to nie jest kolejny serial o zombie. A co ty tam chciałeś? Jest wszystko akcja, dobre aktorstwo, dobre dialogi, napięcie, śmierć, apokalipsa i dobry dobry finał odcinka. Cytuj
ginn 789 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Panowie, a jak warstwa techniczna? Pełne 4K DV bez formatu 16:9? Cytuj
kiseki 777 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Bella mocno odstaje, zadziorność Ellie sztucznie jej wychodzi niestety. Może się bujnie ale, jak ktoś wcześniej napisał, większą sympatię wzbudzała Sara niż ona. Nie pamiętam czy w grze też tak była, ale czy po wyjściu za mur Ellie też tak stanęła jak idiotka prawie dając się zauważyć? 2 Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 16 minutes ago, ginn said: Panowie, a jak warstwa techniczna? Pełne 4K DV bez formatu 16:9? DV jak najbardziej jest i dostarcza 1 Cytuj
[InSaNe] 2 478 Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Bardzo dobrze wyszło. Ale też nie mogę zdzierżyć japy te filmowej Ellie Niby nie oceniasz ludzi po wyglądzie, ale... No nie pasuje mi. Czasem pewne aktorki/aktorzy drażnią, a ta mnie wyjątkowo drażni. Jak jeszcze doda się te Jej wypowiedzi w mediach, to już wiem, że raczej zdania nie zmienię Reszta na bardzo dobrym poziomie. Ale HBO raczej bubli nie produkuje. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 17 stycznia 2023 Opublikowano 17 stycznia 2023 Ellie masakra, gorszej aktorki wybrać nie mogli, non stop otwarta gęba, i ten kordyceps w mózgu Już nie pamiętam, ale czy Ellie była od początku taka chamska? Pedro i Joel kozaki, Marlene ujdzie, Tess wkurwia tym DŻOŁL LEC GOŁ, Sarah o dziwo lepsza niż w grze. Jakoś nie kumam podjarki póki co, dosyć nudny ten odcinek i nie wiem, wszystko to jakieś sterylne jest, ten klikacz na ścianie wyglądał mega sztucznie (tak wiem hehe). Na końcu odcinka ładna panorama i puszczone oczko. Dla mnie gra to takie solidne 8+/10, może dlatego ten odcinek był po prostu ok. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Właśnie Tess najlepsza w serialu. Ja już płacze. Cytuj
Bartg 5 476 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 8 hours ago, Rozi said: Już nie pamiętam, ale czy Ellie była od początku taka chamska? Tak. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 8 godzin temu, Rozi napisał: Ellie masakra, gorszej aktorki wybrać nie mogli, non stop otwarta gęba... Mogli komputerowo odmłodzić, zmniejszyć i dodać kobiece atrybuty Eliotowi Page, wtedy fani byliby usatysfakcjonowani. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Jakby o to właśnie chodziło Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Przecież cały czas o wyglad chodzi. Na szczęście aktorsko zamiotla całe swoje pokolenie. 4 2 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Każde pokolenie ma własny czas, każde pokolenie chce zmienić świat... Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Pilocik to mocne 8/10 Więc zrobił mi apetyt na cały sezon. Ale ten obejrzę w całości więc pora przejść w tryb hibernacji i Spoiler Unikania spoilerów Cytuj
kanabis 22 477 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Swietna adaptacja. Klimat last of us czuc caly czas. Bella aktorsko wypada bardzo dobrze jako ellie. Tylko ta morda Przeciez Ellie nie byla brzydulą, szkoda bo np Joel spoko dobrany. No coz , czlowiek do zycia bez cukru sie przyzwyczail to i do mordy Ellie przywyknie. Ogolnie lux Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Eli centralnie wygląda jakby miała jakas chorobę genetyczna i przez to tak wygląda. Dla mnie nie pasuje do tej roli. A odcinek rewelacyjny. 2 1 Cytuj
oFi 2 469 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 (edytowane) 8 minut temu, kanabis napisał: Swietna adaptacja. Klimat last of us czuc caly czas. Bella aktorsko wypada bardzo dobrze jako ellie. Tylko ta morda Przeciez Ellie nie byla brzydulą, szkoda bo np Joel spoko dobrany. No coz , czlowiek do zycia bez cukru sie przyzwyczail to i do mordy Ellie przywyknie. Ogolnie lux Nie oglądałem jeszcze, ale jak dziewczyna daje rade aktorsko i nie jest drewnem to mnie ta jej twarz średnio grzeje. W grze o tron miała dużo charyzmy. Po za tym to chyba byl najlepszy wybór aktorki do tej roli, nie kojarzę nikogo w jej wieku kto ma doświadczenie w tak dużych produkcjach i nie zachowuje się jak gwiazdeczka bez instynktu samozachowawczego. Edytowane 18 stycznia 2023 przez oFi 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi