Skocz do zawartości

The Last of Us - HBO

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ktoś woli bardziej motyw z zarodnikami i tyle wystarczy. Ja też wolę niż to co wymyślili w serialu ale jak już mówiłem niezbyt mi przeszkadzają zmiany bo nie miałem ochoty oglądać przeniesienia 1:1 Chociaż ta scena z Tess i "buziakiem" była komiczna

• This 1
Opublikowano

@Homelander - z brakiem zarodników ludzie się chyba dość szybko pogodzili. Zgadzam się zresztą, że to był element gameplayu i można się bez tego obejść.

Zastanawiam się z kolei, czy nowym rozwiązaniem komunikacji między zarażonymi scenarzyści nie strzelą sobie w stopę w dłuższej perspektywie, ale zobaczymy. 

Opublikowano

@Wojtq bo wygląda to tak

Spoiler

że musi być kontakt z porostem, żeby zaalarmować resztę. W muzeum trupa zaczął oplatać na palcu przy pęknięciu w podłodze skąd wyłaził, a klikaczy na piętrze nie wykryły. Przynajmniej ja to tak rozumuje.

Opublikowano

Jezu, 20 minut i już nie mogę, kto kurwa wybrał na castingu tę Ramsey, ona jest absolutnie przechujową aktorką, te wymuszone przekleństwa, żarciki jakby czytane z kartki, brak mimiki (te otwarte usta) D R A M A T :/

Opublikowano (edytowane)
20 minutes ago, Wojtq said:

@Homelander - z brakiem zarodników ludzie się chyba dość szybko pogodzili. Zgadzam się zresztą, że to był element gameplayu i można się bez tego obejść.

Zastanawiam się z kolei, czy nowym rozwiązaniem komunikacji między zarażonymi scenarzyści nie strzelą sobie w stopę w dłuższej perspektywie, ale zobaczymy. 

No z ta zbiorowa komunikacja może być problem ale nie musi. Grzybkoludziki moga się przecież też porozumiewać krzykiem, echolokacja, czymkolwiek. Na końcu odcinka zamiast tych małych pnaczy na palcach mógłby być wrzask, a reszta na to wstaje. Więc efekt ten sam. Po prostu scenarzyści zrobili sobie dodatkowa opcję i moga, ale nie musza korzystać (ot chociażby uschnięte/uszkodzone pnacza jak nie beda chcieli)

Edytowane przez Homelander
Opublikowano

Typ poprzednio zrobił Czarnobyl gdzie pozmieniał całkiem spore rzeczy (np. główna ostatnia scena, gdzie w rzeczywistości nie było w ogóle głównego bohatera, albo sztab naukowców zastąpił jedną fikcyjną babą) a przecież ten serial był oparty na faktach. Trudno więc co sie dziwić że w serialu opartym na gierce też wprowadza sobie zmiany.

Mi osobiście najbardziej się podobał cold opening, czuć ten sznyt z Czarnobyla przez co można sie domyślić który z showrunnerów za ten fragment odpowiada. Za to całowanie sie z trupem na końcu to od razu widać że dewiant Cuckman wymyślił, obrzydliwy zwyrol. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minute ago, Observer said:

Za to całowanie sie z trupem na końcu to od razu widać że dewiant Cuckman wymyślił, obrzydliwy zwyrol. 

Nieprawda. Gdyby to był Cuckman to całowałyby się baby. A tam jest normalny, zdrowy, rzymsko-katolicki pocałunek mężczyzny i kobiety płci odmiennej

• Haha 1
Opublikowano

DŻOŁ FAAAK SZOŁ ME JOR HEND DŻOŁL FAAAK ELI FAAAK

Zmiana zarodników na kurwa

Spoiler

jakieś podziemne pnącza, ale głupota, bezsensowna głupota.

Końcówka i

Spoiler

ten buziak, ja pierdole, jaki krindż :pawel:

Ogólnie ten serial wygląda jak The Walking Dead z grzybowymi zombiakami (gumowymi w dodatku), nie czuć ani trochę ducha gry (może w tych sceneriach jedynie, które są bardzo sztucznie wykonane swoją drogą) i tego, nie wiem, mroku postapokaliptycznego świata? To wszystko wygląda jak teatr telewizji i niczym się nie wyróżnia. Jak ktoś nie grał w grę, to nie wiem co tam może zachwycić tak naprawdę - nijaki plot, nijaka gra aktorska, nijakie sceny, brak emocji. Czy ta

Spoiler

śmierć Tess wzbudziła jakiekolwiek emocje? No kurwa XD Zabili jakąś przeklinającą babę w drugim odcinku, banderas.

Czy serial jest również przehajpowany jak sama gra? Chyba cienko jest kondycją obecnych seriali, skoro takie coś wzbudza taki zachwyt.

Opublikowano

Ta hivemindowa grzybnia to trochę taki z dupy pomysł :pechowiec: Pół biedy, gdyby to był tylko plot device, żeby zamienić FEDRę zarażonymi w scenie z Tess. Tylko że teraz trochę ciężko będzie to ignorować.

Do aparycji Ramsey zaczynam się powoli przyzwyczajać (chociaż podczas akcji w muzeum w półmroku wyglądała znacznie bardziej niepokojąco niż clickery). Poza kilkoma linijkami Bella wreszcie uspokoiła artykulację i kreuje Ellie na tyle akceptowalną, że w przeciwieństwie do pierwszego odcinka nie odczuwałem silnego dysonansu. 

Budżet może i duży, ale zagrzybione powierzchnie to wyglądają w wielu miejscach jak najtańsza drukarka 3d :corvo:

To co, kto przerobi na ikonki?

bella1.jpg

bella2.jpg

Opublikowano
2 minutes ago, benito82pl said:

W tym odc to Joel to był taki niby pomagier. Idzie z tyłu, baby z przodu. Kierowniczka Tess mówi co mają robić..  w grze też tak było?

Spoiler

Tess po zarażeniu wie, że zostało jej mało czasu więc ciśnie i pospiesza. To raczej oczywiste. I tak, w grze też tak było. 

• Plusik 1
Opublikowano

Serial mega zrobiony. Jako ogromny fan gier, pierwszej i drugiej części jestem bardzo zadowolony. Niektóre rzeczy pozmieniane i fajnie, jednocześnie zachowując całą podstawę. Kapitalnie zrobili cała scenerie postapo w dużym mieście co w sumie rzadko się zdarza. Ciekawe jak oddali Pittsburg. Czekam na kolejne odcinki. Mogliby kiedyś wydać w boxie to by sobie człowiek postawił w kolekcji obok part 1 i 2.

• Plusik 1
Opublikowano
W dniu 23.01.2023 o 09:52, PiotrekP napisał:

dawaj kurwa mać wszystko w spoilery. Nie psuj innym seansu.

bez przesady, spodziewałeś się, że będą łazić po Sosnowcu? Nie wiem co można zaspoilerować ludziom, którzy grali w TLoU. 

Drugi odcinek piękny. Można zrobić adaptację prawie 1:1, o ile zrobi się to dobrze. Sceny w mieście wyglądały momentami jak screeny z gry, tylko z remastera na ps7. Przywiązanie do detali robi robotę, charakterystyczne oświetlenie w budynkach też. No dobrze się to ogląda i czekam na kolejne odcinki. 

A gruby widze już coraz bliżej zapaści emocjonalnej XDDDD 

• Haha 1
Opublikowano

nie no, zajebiste co tu gadac.

kluczowa scena z odcinka w grze lepsza, ale tu sie chyba wszyscy zgadzaja. ekranizacja prawie doskonała, swietnie sie bawie mimo, ze gre znam na pamiec.

aktorzy dobrani pieknie, bella ramsey zbiera hejt za niebinarnosc i watpliwa urode, ale to wiadomo, ze od jakis inceli. przypomnial mi sie placz roziego ktory pisal, ze nie zagra w last of us 2 bo zobaczyl spoilery i stwierdzil, ze gowno. no jak traktowac takiego goscia powaznie :)

mam tylko nadzieje, ze nie bedzie kombinowania i TLOU 1 - Sezon 1, bez cliffangerów zadnych.

• Lubię! 1
  • beka z typa 1
Opublikowano
8 minut temu, Ölschmitz napisał:

aktorzy dobrani pieknie, bella ramsey zbiera hejt za niebinarnosc i watpliwa urode, ale to wiadomo, ze od jakis inceli.

"Dyskusje w internecie", nie podoba ci się gra aktorska, to jesteś incelem, żeby to jeszcze Figarszcze napisało, a to kurwa Olschmitz :pechowiec: