Pupcio 18 425 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 No ktoś woli bardziej motyw z zarodnikami i tyle wystarczy. Ja też wolę niż to co wymyślili w serialu ale jak już mówiłem niezbyt mi przeszkadzają zmiany bo nie miałem ochoty oglądać przeniesienia 1:1 Chociaż ta scena z Tess i "buziakiem" była komiczna 1 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 @Homelander - z brakiem zarodników ludzie się chyba dość szybko pogodzili. Zgadzam się zresztą, że to był element gameplayu i można się bez tego obejść. Zastanawiam się z kolei, czy nowym rozwiązaniem komunikacji między zarażonymi scenarzyści nie strzelą sobie w stopę w dłuższej perspektywie, ale zobaczymy. Cytuj
PiotrekP 1 789 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 @Wojtq bo wygląda to tak Spoiler że musi być kontakt z porostem, żeby zaalarmować resztę. W muzeum trupa zaczął oplatać na palcu przy pęknięciu w podłodze skąd wyłaził, a klikaczy na piętrze nie wykryły. Przynajmniej ja to tak rozumuje. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Jezu, 20 minut i już nie mogę, kto kurwa wybrał na castingu tę Ramsey, ona jest absolutnie przechujową aktorką, te wymuszone przekleństwa, żarciki jakby czytane z kartki, brak mimiki (te otwarte usta) D R A M A T Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 (edytowane) 20 minutes ago, Wojtq said: @Homelander - z brakiem zarodników ludzie się chyba dość szybko pogodzili. Zgadzam się zresztą, że to był element gameplayu i można się bez tego obejść. Zastanawiam się z kolei, czy nowym rozwiązaniem komunikacji między zarażonymi scenarzyści nie strzelą sobie w stopę w dłuższej perspektywie, ale zobaczymy. No z ta zbiorowa komunikacja może być problem ale nie musi. Grzybkoludziki moga się przecież też porozumiewać krzykiem, echolokacja, czymkolwiek. Na końcu odcinka zamiast tych małych pnaczy na palcach mógłby być wrzask, a reszta na to wstaje. Więc efekt ten sam. Po prostu scenarzyści zrobili sobie dodatkowa opcję i moga, ale nie musza korzystać (ot chociażby uschnięte/uszkodzone pnacza jak nie beda chcieli) Edytowane 23 stycznia 2023 przez Homelander Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 póki co każdy aktor i aktorka dają radę. Zobaczymy co dalej. 4 1 Cytuj
Observer 10 409 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Typ poprzednio zrobił Czarnobyl gdzie pozmieniał całkiem spore rzeczy (np. główna ostatnia scena, gdzie w rzeczywistości nie było w ogóle głównego bohatera, albo sztab naukowców zastąpił jedną fikcyjną babą) a przecież ten serial był oparty na faktach. Trudno więc co sie dziwić że w serialu opartym na gierce też wprowadza sobie zmiany. Mi osobiście najbardziej się podobał cold opening, czuć ten sznyt z Czarnobyla przez co można sie domyślić który z showrunnerów za ten fragment odpowiada. Za to całowanie sie z trupem na końcu to od razu widać że dewiant Cuckman wymyślił, obrzydliwy zwyrol. 1 Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 1 minute ago, Observer said: Za to całowanie sie z trupem na końcu to od razu widać że dewiant Cuckman wymyślił, obrzydliwy zwyrol. Nieprawda. Gdyby to był Cuckman to całowałyby się baby. A tam jest normalny, zdrowy, rzymsko-katolicki pocałunek mężczyzny i kobiety płci odmiennej 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 DŻOŁ FAAAK SZOŁ ME JOR HEND DŻOŁL FAAAK ELI FAAAK Zmiana zarodników na kurwa Spoiler jakieś podziemne pnącza, ale głupota, bezsensowna głupota. Końcówka i Spoiler ten buziak, ja pierdole, jaki krindż Ogólnie ten serial wygląda jak The Walking Dead z grzybowymi zombiakami (gumowymi w dodatku), nie czuć ani trochę ducha gry (może w tych sceneriach jedynie, które są bardzo sztucznie wykonane swoją drogą) i tego, nie wiem, mroku postapokaliptycznego świata? To wszystko wygląda jak teatr telewizji i niczym się nie wyróżnia. Jak ktoś nie grał w grę, to nie wiem co tam może zachwycić tak naprawdę - nijaki plot, nijaka gra aktorska, nijakie sceny, brak emocji. Czy ta Spoiler śmierć Tess wzbudziła jakiekolwiek emocje? No kurwa XD Zabili jakąś przeklinającą babę w drugim odcinku, banderas. Czy serial jest również przehajpowany jak sama gra? Chyba cienko jest kondycją obecnych seriali, skoro takie coś wzbudza taki zachwyt. Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Czy teraz Rozi będzie napierdalał milion postów o tym jak mu się serial nie podoba? 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Nie, będę walił konia nad średniakiem, bo tylko to można. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Figuś 21 173 Opublikowano 23 stycznia 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 23 stycznia 2023 26 Cytuj
Figaro 8 220 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 rozi zawsze będzie klaunem, to jego rola 1 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Mnie pocałunek się podobał w ten obrzydliwy sposób. Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 Ta hivemindowa grzybnia to trochę taki z dupy pomysł Pół biedy, gdyby to był tylko plot device, żeby zamienić FEDRę zarażonymi w scenie z Tess. Tylko że teraz trochę ciężko będzie to ignorować. Do aparycji Ramsey zaczynam się powoli przyzwyczajać (chociaż podczas akcji w muzeum w półmroku wyglądała znacznie bardziej niepokojąco niż clickery). Poza kilkoma linijkami Bella wreszcie uspokoiła artykulację i kreuje Ellie na tyle akceptowalną, że w przeciwieństwie do pierwszego odcinka nie odczuwałem silnego dysonansu. Budżet może i duży, ale zagrzybione powierzchnie to wyglądają w wielu miejscach jak najtańsza drukarka 3d To co, kto przerobi na ikonki? Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 W tym odc to Joel to był taki niby pomagier. Idzie z tyłu, baby z przodu. Kierowniczka Tess mówi co mają robić.. w grze też tak było? Cytuj
Homelander 2 082 Opublikowano 23 stycznia 2023 Opublikowano 23 stycznia 2023 2 minutes ago, benito82pl said: W tym odc to Joel to był taki niby pomagier. Idzie z tyłu, baby z przodu. Kierowniczka Tess mówi co mają robić.. w grze też tak było? Spoiler Tess po zarażeniu wie, że zostało jej mało czasu więc ciśnie i pospiesza. To raczej oczywiste. I tak, w grze też tak było. 1 Cytuj
Qbon 335 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 Serial mega zrobiony. Jako ogromny fan gier, pierwszej i drugiej części jestem bardzo zadowolony. Niektóre rzeczy pozmieniane i fajnie, jednocześnie zachowując całą podstawę. Kapitalnie zrobili cała scenerie postapo w dużym mieście co w sumie rzadko się zdarza. Ciekawe jak oddali Pittsburg. Czekam na kolejne odcinki. Mogliby kiedyś wydać w boxie to by sobie człowiek postawił w kolekcji obok part 1 i 2. 1 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 7 godzin temu, Qbon napisał: Mogliby kiedyś wydać w boxie to by sobie człowiek postawił w kolekcji obok part 1 i 2. Jest możliwe, bo taki Czarnobyl jest w Blu Ray i br4k Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 W dniu 23.01.2023 o 09:52, PiotrekP napisał: dawaj kurwa mać wszystko w spoilery. Nie psuj innym seansu. bez przesady, spodziewałeś się, że będą łazić po Sosnowcu? Nie wiem co można zaspoilerować ludziom, którzy grali w TLoU. Drugi odcinek piękny. Można zrobić adaptację prawie 1:1, o ile zrobi się to dobrze. Sceny w mieście wyglądały momentami jak screeny z gry, tylko z remastera na ps7. Przywiązanie do detali robi robotę, charakterystyczne oświetlenie w budynkach też. No dobrze się to ogląda i czekam na kolejne odcinki. A gruby widze już coraz bliżej zapaści emocjonalnej XDDDD 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 2 minuty temu, number_nine napisał: Sceny w mieście wyglądały momentami jak screeny z gry, tylko z remastera na ps7. Dzięki za spoiler Spoiler 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 nie no, zajebiste co tu gadac. kluczowa scena z odcinka w grze lepsza, ale tu sie chyba wszyscy zgadzaja. ekranizacja prawie doskonała, swietnie sie bawie mimo, ze gre znam na pamiec. aktorzy dobrani pieknie, bella ramsey zbiera hejt za niebinarnosc i watpliwa urode, ale to wiadomo, ze od jakis inceli. przypomnial mi sie placz roziego ktory pisal, ze nie zagra w last of us 2 bo zobaczyl spoilery i stwierdzil, ze gowno. no jak traktowac takiego goscia powaznie mam tylko nadzieje, ze nie bedzie kombinowania i TLOU 1 - Sezon 1, bez cliffangerów zadnych. 1 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 24 stycznia 2023 Opublikowano 24 stycznia 2023 8 minut temu, Ölschmitz napisał: aktorzy dobrani pieknie, bella ramsey zbiera hejt za niebinarnosc i watpliwa urode, ale to wiadomo, ze od jakis inceli. "Dyskusje w internecie", nie podoba ci się gra aktorska, to jesteś incelem, żeby to jeszcze Figarszcze napisało, a to kurwa Olschmitz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi