Skocz do zawartości

The Last of Us - HBO

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, mugen napisał:

Może boi się, że mu michałek stanie jak będzie oglądał z narzeczoną i będzie przypał.

Nie, tylko po prostu szkoda mi czasu na nic nie wznoszące do głównej fabuły miłosne wysrywy, gdyby to było o jakiejś parze hetero to też bym to pominął, bo nie lubię takiego pierdolenia w serialach xD

• Plusik 1
  • Minusik 3
Opublikowano
6 godzin temu, Rotevil napisał:

Czy ten 3 odcinek jest całkowicie poświęcony tej parze i nie ma nic w ogóle o Joelu i Ellie? Myślę żeby go pominąć i zacząć czwarty po obejrzeniu drugiego. 

Śmiało pomijaj, nie ma nic o Tess, fabularnie nie wnosi nic i wydaje się oderwany od narracji w serialu.

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Obejrzyj początek do momentu aż Frank wpadnie w pułapke bo do tej sceny jest dosyć ok. Potem sobie przewiń do fragmentu jak Joel z Ellie podchodzą do bramy mocarnego ogrodzenia działeczki Billa. Tym sposobem zobaczysz ok 30 min tego odcinka bez milosnych pierdów o zapachu truskawek ;) :D

• Plusik 1
Opublikowano

No i kolejny świetny odcinek. Rewelacyjnie przeplatają te sceny prosto z gry ze scenami dodanymi. Bardzo podoba mi się motyw, że nasi przeciwnicy to nie anonimowe mięso armatnie, ale mają twarz. I o ile śmiechłem lekko, że to twarz Rose z Dwóch i Pół, ale zagrała babka ok, więc nie narzekam. Super pokazują też rodzącą się więź Joela z Ellie. Nie mam żadnych zastrzeżeń, oby tak dalej

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Homelander napisał:

I o ile śmiechłem lekko, że to twarz Rose z Dwóch i Pół, ale zagrała babka ok, więc nie narzekam. 

Jak dla mnie to zagrała jak taka pani od przyry z koślawymi kolanami a nie przywódca.

• Plusik 2
Opublikowano

No kurła i to jest klimat postapo, a nie. Gdyby 3 epizod był utrzymany w takim klimacie i tylko wtrącone retrospekcje z Billem i Frankiem nikt by nie pruł du.py. No nic oby tak dalej :)

Opublikowano

No i to jest The Last of Us, a nie jakiś Moonlight z brodaczami :banderas:
Tyle rzeczy było tu 1:1 z gierki, że morda się sama cieszyła (suchary!), a to co nie było to też dodane zostało fajowo. Najlepszy odcinek póki co - oby więcej takich, a mniej jakichś autorskich wysrywów ze scenariuszem z Netflixa.

• Plusik 1
Opublikowano

proszę sobie zanotować że kolejny odcinek już w sobotę o 3 nad ranem. przyspieszyli premierę żeby nie było zgrzytu z super bowl. 

ale później za to więcej czekania na nowy ep :nosacz2:

Opublikowano

Ale to fajne było jak podczas jazdy Joel nagle zrobił się joelowy. No ale szybko wrócił do bycia supertatkiem :CoolStoryBro:

Pani przywódczyni to z taką charyzmą miałaby problem zaprowadzić porządek w przedszkolu, a co dopiero rozkazywać jakimś navy seals. No ale tak poza tym to odcinek całkiem wporzo.