Homelander 2 072 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia Tylko, że nie da się wywalić ocen od oszołomów z obydwu stron. Ja, osobiście, uważam serial za bardzo dobry. Nie wybitny, wybitny to dla mnie jest Breaking Bad albo Kompania Braci. Ale za bardzo dobry, taki do którego już raz wróciłem i chętnie wrócę ponownie. Gdybym miał punktowo ocenić to 8+ I serio, rozumiem, że komuś może się nie podobać, bo serial ma słabe elementy (chociażby zbyt mało akcji). Ale pisanie, że jest słaby, porównywanie do Wiedźmina to przegięcie i hejterstwo. No i ciągle mnie śmieszy jak to SERIAL zrobił z Billa geja, albo z Ellie lesbijkę. Cytuj
Square 8 567 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia Serial jest mocno średni, aktorzy dobrani chujowo, momenty które miały robić nie robią, albo są całkiem o czymś innym. Jedyne co dobre to te wstawki w pierwszych odcinkach. Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 15 sierpnia Opublikowano 15 sierpnia Dla mnie to właśnie niewykorzystany potencjał. Te gadki że to serial o ludziach, a nie naparzaniu w "zombiaki", to tak trochę średnio. Gra potrafiła świetnie to zrównoważyć, a serial dał na tym polu ciała. Dlatego jestem też ciekaw co oni zrobią w tych 7 odcinkach. Cytuj
Wojtq 791 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Jest moc i czuć rozmach. I chyba będę #TeamAbby, bo lubię tę aktorkę. Dina też ładniutka. Cytuj
Masorz 13 195 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Liczę na wiele wspólnych przygód Joela i Ellie 1 Cytuj
Artur_K 193 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września No robi robotę ten trailer. Już zapomniałem co tam w grze się działo. No i tak sobie myślę, że lepiej sobie nie odświeżać wspomnień, to odstępstwa nie będą tak raziły. Za to chętnie obejrzałbym jeszcze raz pierwszy sezon, może żonę w końcu przekonam bo za pierwszym razem wymiękła gdy pierwsze klikacze zobaczyła a jestem ciekaw jej opinii. Cytuj
agst 131 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Trailer wyszedł bardzo fajnie, jest szansa że tym razem zrobią to lepiej. Właściwe dla mnie part 2 było już dużo gorsze, więc serial może coś tam nawet poprawi. W jedynce nie było czego poprawiać, to też każda zmiana była z góry skazana na porażke. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Dina piękniutka. Niech nie podążają sztywno za fabułą, tylko się bawią. 1 Cytuj
Shen 9 626 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września Jestem ciekaw, czy bedzie troche kina drogi, czy znowu się bede teleportowac z jednej miejscowki do drugiej jak w pierwszym sezonie. Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 26 września Opublikowano 26 września 11 minut temu, Shen napisał(a): Jestem ciekaw, czy bedzie troche kina drogi, czy znowu się bede teleportowac z jednej miejscowki do drugiej jak w pierwszym sezonie. tak też było w dwójce-grze, więc nie masz co liczyć Cytuj
ginn 789 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Myślicie, że pozmieniają, żeby Spoiler Joel dostał więcej czasu na ekranie? Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Wczoraj zapytałem o to ChatGPT. Spoiler Gdybyś miał strzelać, to myślisz, że w serialu The Last od Us zmienia fabułę tak, by Joel nie zginął? ChatGPT powiedział: ChatGPT Gdybym miał strzelać, to wątpię, żeby twórcy serialu "The Last of Us" zdecydowali się zmienić tak kluczowy moment fabularny jak śmierć Joela. Serial do tej pory dość wiernie podąża za grą, a śmierć Joela w drugiej części gry jest jednym z najważniejszych i najbardziej emocjonalnych punktów zwrotnych. Ta scena ma ogromne znaczenie dla rozwoju postaci Ellie i napędza całą narrację. Oczywiście, serial może dodać nowe wątki, pogłębić relacje postaci, albo wprowadzić inne zmiany w drobnych detalach, ale usunięcie śmierci Joela mogłoby zmienić zbyt dużo w emocjonalnej strukturze historii, którą twórcy chcą przekazać. Jest jednak możliwe, że zobaczymy więcej flashbacków z udziałem Joela w przyszłych sezonach, nawet po jego śmierci, co mogłoby dać widzom więcej czasu z tą postacią bez zmieniania samego faktu jego losu. Czy chciałbyś, żeby jego los w serialu potoczył się inaczej? 4o Powiedziałeś(-aś): A może zrobią tak, że zginie dopiero pod koniec sezonu, a nie jak w grze na poczatku? Wydawałoby się to logiczne, żeby dać Pedro Pascalowi więcej czasu antenowego. ChatGPT powiedział: ChatGPT To jest całkiem logiczne przypuszczenie! Pedro Pascal, jako Joel, jest ogromną gwiazdą, a jego rola w pierwszym sezonie "The Last of Us" zdobyła mnóstwo fanów. Wydłużenie jego obecności w serialu mogłoby być atrakcyjne zarówno dla widzów, jak i dla twórców, by maksymalnie wykorzystać jego popularność. W grze śmierć Joela następuje na początku "The Last of Us Part II", co stanowi szok i kluczowy moment, który definiuje dalsze wydarzenia. W serialu jednak mogą zdecydować się na przesunięcie tego momentu na późniejsze odcinki, by dać widzom więcej czasu na rozwinięcie relacji między Joelem a Ellie w nowym kontekście, a także, by w pełni wykorzystać obecność Pascala. Dodatkowo, HBO znane jest z adaptacji, które potrafią dodać dodatkowe wątki, tła fabularne, czy bardziej rozbudowane relacje między postaciami, co mogłoby usprawiedliwić dłuższą obecność Joela w serialu. Podsumowując, wydłużenie czasu antenowego Joela do końca sezonu lub wprowadzenie go w większej liczbie retrospekcji, zanim jego śmierć nastąpi, wydaje się bardzo prawdopodobne, szczególnie z marketingowego punktu widzenia. Czy myślisz, że takie przesunięcie mogłoby sprawić, że jego śmierć byłaby jeszcze bardziej dramatyczna? 4o Powiedziałeś(-aś): A jak byś zareagował, gdyby twórcy ogłosili, że Joel przeżyje, w dodatku w trzecim sezonie będzie go grał Tomasz Karolak, a nie Pedro Pascal? ChatGPT powiedział: ChatGPT Gdyby twórcy ogłosili, że Joel przeżyje, a w trzecim sezonie grałby go Tomasz Karolak zamiast Pedro Pascala, to reakcja mogłaby być... delikatnie mówiąc, mieszana! 5 Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 1 hour ago, ginn said: Myślicie, że pozmieniają, żeby Hide contents Joel dostał więcej czasu na ekranie? Spoiler bedzie sporo retrospekcji IMO, w grze tez ich troche chyba bylo Cytuj
Homelander 2 072 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Wygląda rewelacyjnie! No to już wiem za co zabieram się po skończeniu Astro Bota Cytuj
Faka 3 987 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Obejrzałem z ciekawości trailer i czemu takiej Diny nie mogli dać do gry, tylko jakiegoś jebanego nosacza z afryki? Abby też w sumie normalnie wygląda, tylko w grze jakieś dziwolągi dali. 2 1 Cytuj
PiotrekP 1 761 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września Patrząc że sezon dość krótki to chciałbym faktycznie Spoiler Zabawę w golfa zobaczyć pod koniec, a w trakcie wątki Joel i Ellie przeplatane Abby która ich szuka. Ale co zrobili, to zrobili. Chyba że coś wcześniej wycieknie. Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 27 września Opublikowano 27 września 46 minut temu, Faka napisał(a): Obejrzałem z ciekawości trailer i czemu takiej Diny nie mogli dać do gry, tylko jakiegoś jebanego nosacza z afryki? Abby też w sumie normalnie wygląda, tylko w grze jakieś dziwolągi dali. Za to Ellie zbrzydzili. Coś za coś. Przynajmniej nie wyglądają większość czarodziejek z widzmina netflixowego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi