Opublikowano niedziela o 21:461 dzień Zerowy hype. Pierwszy sezon był średni, szkoda mi czasu na słabą adaptacje fabuły którą już znam
Opublikowano wczoraj o 02:10 1 dzień Pierwszy odcinek za mną. Zbytnio w szczegóły nie chcę wchodzić, ale poza drobnymi detalami to w zasadzie 1:1 to co jest w grze. Ogólnie jest spokojnie i powolnie, momentami nudnawo. Bardzo fajna jest akcja w markecie, oby więcej takich. Scena u terapeutki też całkiem spoko. Ogólnie takie 7/10 w mojej skali uwielbienia do The Last of Us, czyli pewnie dla skrzywdzonych przez Tigera Woodsa będzie 2/10
Opublikowano wczoraj o 05:45 1 dzień Tez obejrzałem. No trzyma 6/10 poprzedniego sezonu. Gdyby nie durny ryj Ellie byłoby dużo lepiej. Ten serial traci wszystko przez tę mordę, która pokazuje tylko jedną emocję, czyli downa.Spoiler#teamabby ruchałby
Opublikowano wczoraj o 06:05 1 dzień Miło się wczoraj zaskoczyłem dzisiejszą premierą - wiedziałem, że serial wychodzi w 2025, a to już dziś. Pierwszy sezon podobał mi się bardzo, więc i dwójkę obejrzę z przyjemnością.
Opublikowano wczoraj o 07:28 1 dzień To akurat fakt, ten ryjec całkiem odbiera i tak niewielką przyjemność obcowania z tym "dziełem"
Opublikowano wczoraj o 11:34 1 dzień 9 godzin temu, Homelander napisał(a):poza drobnymi detalami to w zasadzie 1:1 to co jest w grze.yyy nie? środek ciężkości głównego wątku zupełnie odwrócony i nie wiem czy na lepszeSpoilerw grze nie mamy pojęcia co to za ekipa Abby, skąd, po co, dlaczego. tutaj mamy zwiastuny co się może wydarzyć od pierwszej sceny, może z powodu serialowej formułypoza tym trudno powiedzieć że to jest 1:1 scena po scenie bo smaczków dla fanów i rozszerzeń fabuły jest tu całkiem sporoSpoilercel Abby nakreślony od początkutrening mma Ellie ;)rada miasteczka, ich problemy i nowe zagrożenie które mają pod nosem"terapia" Joelastalker na dzień dobryinfo o Eugeneja traktuję ten serial jako TLOU Extended Edition i bawię się przy tym wyśmieniciejedyny zgrzyt to ten parszywy pysk Belli :/ postać jeszcze lepiej napisana niż w grze ale miscast szczypie oczyedit. nowe materiały, łysą murzynkę kojarzycie? Edytowane wczoraj o 12:09 1 dzień przez nero2082
Opublikowano wczoraj o 14:34 1 dzień Obejrzalem epa i daje dyszke…Dla czapki Diny. moze to dziwne ale zawsze jak szukam czapki na zime to sobie wyobrazam wlasnie taka kolorowa z gradientem oczywiscie nigdy takich nie ma w sklepieTe kolorki tak idealnie dobrane i kroj z tym czubkiemSam odcinek taki se. Pierwszy sezon przetrwalem dzieki kruchym dowcipom co Ellie tam opowiada, to ten tez sie obejrzyFajnie jakby wrzucili w jakis ep historie retrospekcyjna z Ashley Johnson oczywiscie; mama Ellie co gra Ellie w gierce
Opublikowano wczoraj o 15:11 1 dzień Dajcie znać w którym odcinku będzie wiadomo jaka scena, to jedno bym zobaczył.
Opublikowano wczoraj o 18:06 1 dzień No strasznie się czepiacie, wiadomo od 1 sezonu że kto inny powinien grać Ellie.Pierwszy odcinek 10/10
Opublikowano wczoraj o 18:38 1 dzień kilka rozkmin odnośnie s02ep1, myślę że pójdą dalej ze zmianami względem gry :SpoilerAbby wie od początku kogo szukać i jak wygląda Joeltak coś czuję że Gail sprzedała namiary na Joela bo ma do niego urazę spotkanie Abby-Joel musi się odbyć inaczej skoro Abby wie z góry który to, w grze nie miała pojęcia dopóki się nie przedstawił - to będzie inaczej rozegrane..w wywiadach Mazin teasował że jakaś poboczna postać dostanie backstory, może nie na cały odcinek bo "to już było" ale ktoś o kim było mało info.. chciałbym tą całą Profetkę od serafitów albo Isaaca
Opublikowano wczoraj o 18:42 1 dzień @nero2082 SpoilerWie tylko że koło 50, 1.8m i "przystojny". To niezbyt wiele w sumie. Wiadomo że wiocha jest stracona, skoro mają grzyba w tej rurze.
Opublikowano wczoraj o 19:38 1 dzień Coś czuję, że już w drugim odcinku będzie wiadoma scena, wszystko raczej idzie w tym kierunku.Z plusów scenografia i ogólnie wartość produkcyjna to jakość hbo. Ładnie w większości się na to patrzy. Kolejny plus to akcja w markecie, żywcem wyjęta z gry. A największe pozytywne zaskoczenie to postać Diny, którą da się lubić o wiele bardziej niż w grze. Charyzmatyczna, zabawna, no i aktorka Isabela Merced to po prostu miód na oczy.Z minusów niestety wciąż Bella. W ogóle mnie nie przekonuje w tej roli. W dodatku mam wrażenie, że serialowa Ellie została mocno ogłupiona. Musiałem aż czasami odwracać wzrok od telewizora, bo poziom krindżu był zbyt mocny.Dla mnie dalej takie 7/10. Obejrzy się, ale bez większych emocji.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Jeydne o czym myślałem przez większość odcinka to jak brzydka jest ta dziewczyna. Jest po prostu niemożliwie brzydka.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Tak, bo powinna wyglądać badassowo. Bo o to chodzi w postaci Ellie.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 12 godzin temu, Pix napisał(a):Coś czuję, że już w drugim odcinku będzie wiadoma scena, wszystko raczej idzie w tym kierunku.Z plusów scenografia i ogólnie wartość produkcyjna to jakość hbo. Ładnie w większości się na to patrzy. Kolejny plus to akcja w markecie, żywcem wyjęta z gry. A największe pozytywne zaskoczenie to postać Diny, którą da się lubić o wiele bardziej niż w grze. Charyzmatyczna, zabawna, no i aktorka Isabela Merced to po prostu miód na oczy.Z minusów niestety wciąż Bella. W ogóle mnie nie przekonuje w tej roli. W dodatku mam wrażenie, że serialowa Ellie została mocno ogłupiona. Musiałem aż czasami odwracać wzrok od telewizora, bo poziom krindżu był zbyt mocny.Dla mnie dalej takie 7/10. Obejrzy się, ale bez większych emocji.Może aktorka nadal nie ma pojęcia że są gry TLOU.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Czy Bella jest brzydka? No do kanonów piękna nie należy i jest to bardzo delikatnie powiedziane. Czy gra dobrze? No raczej ok, nie jest to jakaś wybitna kreacja aktorska, ale też nie jest przecież zła. Jest po prostu ok. A czy można olać serial z jej powodu? No jasne, tak jak z miliona innych. 41 minutes ago, Figaro said:Tak, bo powinna wyglądać badassowo. Bo o to chodzi w postaci Ellie.A Ty grałeś w TLoU2? Bo Ellie jest badassem. I to w większym stopniu nawet niż Joel
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. W grze dziewiętnastoletnia dziewczyna wyżyna całą armię ludzi - jest to naciągane, nie oszukujmy się, ale gra to gra, gameplay jakiś być musi, więc trzeba przymknąć na to oko. W serialu z Belli, która ma na oko 150 cm z hakiem, będzie ciężko zrobić badassa. Znaczy próbują, ale wypada to niestety komicznie (przykład sceny w szopie w nowym odcinku).
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 43 minuty temu, Sedrak napisał(a):Drugi sezon jest oparty na drugiej części gry?tak, ale coś mi się obiło o oczy że mają na 2 sezony to rozłożyć.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 8 minutes ago, Colin said:tak, ale coś mi się obiło o oczy że mają na 2 sezony to rozłożyć.Albo i na 3. Chociaż nie wiem po co. Chyba, że wzorem gry wrzucą więcej killroomów. W sumie jestem za
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ja ten serial odpuściłem sobie z innych powodów, ale z chujowego castingu też zawsze warto się pośmiać. Nie chodzi o to, żeby Ellie grała jakaś super-badass babeczka albo miss wszechświata, bo i Ellie w grze przecież też nie była ani piękna ani jej kozackość nie wynikała z urody (tylko z ciętego charakteru), ale kurde, niech chociaż trochę aktorka przypomina swój odpowiednik z gry. Wszyscy wiemy, że były bardziej pasujące do tej roli kandydatki i jesteśmy również świadomi że Bella nie dostała tej roli ze względu na talent, tylko za punkciki zdobyte za bycie niebinarnym stworem, o czym wiele razy mówiła w wywiadach (a nikt o to nawet nie pytał). Aż dostałem flashbacków z hinduskiego Leona i czarnego Weskera i mnie ciarki przeszły