Observer 10 275 Opublikowano 1 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2023 Godzinę temu, mugen napisał: Zrobią ukłon do fanów i zamienią Abby w Abbota. Ale ruchanie z Owenem zostanie. I Cuckman się obsadzi w roli Owena. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Nie zdziwię się jak dopierdola do pieca dla taniej kontrowersji. Oczywiście tak jak myślałem, połowa nie zrozumiała dlaczego dla niektórych ten odcinek jest chujowy i sobie trolluja na poziomie Figaro . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Dobrze, ze ty to zrozumiales i mozesz teraz wyprowadzac z bledu osoby, ktorym odcinek sie podobal. Przypomina mi to dyskusje o Breaking Bad i odcinek o musze Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bzduras 12 361 Opublikowano 2 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Odcinek był spoko, oprócz scen przedbysiorowych to nie chce mi się przypierdalać, bo nie mam siły na kłótnie o fikcyjne postaci. Za to z tego mema prychnąłem 16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 najlepsza jest narracja, ze odcinek sie nie podobal, ale nie chodzi o gejów. ale od kilku stron posty sa tylko w stylu "w nastepnym sezonie sie beda nonstop ruchali". spoko, wkrecajcie sobie dalej. ekranizacja 1:1 nie ma sensu w przypadku gry. rozumialem to w takim sin city czy watchmen bo to jednak przeniesienie statycznych obrazkow na ekran. ale jak chcecie zobaczyc spotkanie Billa z Ellie to mozna je obejrzec na jutubie. swietnie zagrane, wyrezyserowane i dobrze napisane dialogi. gra ma sporo budowania swiata ktore pewnie coniektorych tutaj nudzi, np. czytanie listow i szwedanie sie ulicami zniszczonych miast, odwiedzanie zniszczonych zgrabionych mieszkan. czesto wtedy nie walczy z sie potworami wiec moze kimneliscie na tych fragmentach gry. nie wiem jak lepiej przeniesc to do gry niz pokazac w jednym odcinku side story jak wygladalo zycie osob w trakcie zarazy. czy ten odcinek cos wnosi do fabuly? tak. do historii joela i ellie? nie. mysle, ze osoby za niego odpowiedzialne swietnie wstrzelily sie w to co tez czesto przekazuje gra. opowiada on o tym co jako ludzkosc stracilismy w takiej sytuacji ale i co zyskalismy. jesli ktos oczekiwal po serialu last of us wiecej starc z zarazonymi i wiecej akcji to nie wiem. moze ja juz nie umiem dyskutowac w internecie, ale mysle, ze kompletnie nie skumal o czym jest ta gra i moze warto sie dalej nie meczyc. w tym sezonie jest tez odcinek zatytuowany "left behind", domyslam sie o czym jest to tez nie polecam ogladac. nic nie wniesie do fabuly i beda w nim osoby homoseksualne. 1 1 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Wniesie. Powie nam jak główna bohaterka serii została zarażona, poznamy jej przeszłość i orientacje. Więc w przyszłym odcinku nie będziecie musieli robić takich fikołów i płakać na odcinku bo mogą swobodnie przenieść całą akcję z gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 028 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Mam nadzieję, że Sony pokusi się o wydanie na PS6 The Last of Us Part I w wersji rozszerzonej o wątek Billa. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Teraz boję się spotkania Joela z Tommym Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 200 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 1 godzinę temu, Ölschmitz napisał: najlepsza jest narracja, ze odcinek sie nie podobal, ale nie chodzi o gejów. ale od kilku stron posty sa tylko w stylu "w nastepnym sezonie sie beda nonstop ruchali". spoko, wkrecajcie sobie dalej. dokładnie jeszcze to przekonywanie roziego i innych, że w przypadku pary hetero też by się dopierdalali na 8 podstron o ten wątek xD kogo wy kurwa chcecie oszukać, ściągnijcie te maski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Rozumiemy, płakaliście na tym odcinku i wam się podobało ale już się przestańcie ośmieszać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Observer 10 275 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 6 minut temu, Figaro napisał: ściągnijcie te maski Figaro jaki nagle antymaseczkowiec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Critical Drinker potwierdza - 3. ep najlepszy Nie ma tu nic na siłę i właśnie tak powinno się wprowadzać takie wątki - wyszlo zupełnie naturalnie i nie ma się czego czepiać. A nie jak u netflksa - do odznaczenia checkboxy z gejem azjata, białym zjebem, silna kobieta, czarnym naukowcem, etc, które w efekcie robią takim ludziom więcej krzywdy, niż pożytku. 5 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 310 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 7 minut temu, Dave Czezky napisał: A nie jak u netflksa - do odznaczenia checkboxy z gejem azjata, białym zjebem, silna kobieta, czarnym naukowcem, etc, które w efekcie robią takim ludziom więcej krzywdy, niż pożytku. Brzmi jak tlou 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Najgorsze jest to, ze w tlou2 Joel staje sie placzliwa pizda Zawsze mowilem, na dlugo przed pierwszymi informacjami o tlou2, ze powinni zostawic Joela i Ellie i przedstawic nowa historie, bo wiadomo bylo, ze to spierdola i teraz mam zjebany obraz calej serii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 406 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Słodka miłość Billa i Franka. Ehh płakałem. Mogli w sumie zrobić z Billem jak w grze i tylko przebitki dać. No, ale pewne kręgi w tych czasach muszą być zadowolone. 6/10 bo za dużo o nich było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Symeon_88 39 Opublikowano 2 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) Dobrze to ja napisze dlaczego nie podobał mi się odcinek, bez poruszania orientacji seksualnej bohaterów. Nie podobał mi się ponieważ został całkowicie oderwany od realiów świata przedstawionego w dwóch pierwszych epizodach i dodatkowo pozbawiony był logiki w działaniach zarówno bohaterów jak i innych pobocznych postaci. Wypunktuje: - w pułapke zastawioną przez człowieka, który większość życia spędził na przygotowanie się do takiej sytuacji jaka zapanowała oraz który sądząc po jego zachowaniach był nieufny wobec innych (chowanie sie w piwnicy, odgradzanie swojego terenu gdy tylko został sam, budowanie pułapek właśnie etc.),a może nawet paranoiczny wpada zupełnie obcy człowiek. Po tym że darował mu życie i pozwolił odejść co już jest dość dziwnym zachowaniem dodatkowo zaprasza go na obiadek po wymianie kilku głupich zdań. Przecież nawet zostawiając go przy życiu, ten może odejść a później sprzedać komuś w zamian za coś info, że niedaleko jest obwarowany typ i napewno ma zapasy i surowce. Naraża się tym samym na zdradzenie jego miejscówki nieporządanym gościom ( fedra, łupieżcy). Dodatkowo zostawia go w domu bez nadzoru a sam idzie ugotować obiadek. Nie logiczne i nieodpowiedzialne zachowanie jak na survivalowca czy tam preppersa - gość ogradza se kilka domów płotem ze śmiesznej siatki, podpina pod prąd i obsadza pułapkami i 20 lat nikt nie jest w stanie sforsować tej fortecy Po pierwsze skąd bierze ciągle surowce( benzyna do agregatu żeby mieć elektryczność). Z niewiadomych powodów podczas gdy cały świat leży w gruzach, do gazowni w jego pipidówie ciągle dostarczany jest gaz. Skąd ten gaz? Jego miasto leży w odległośći około 25-30 km od Bostonu i dodatkowo prowadzi do niego droga, na co Joel stwierdza, że fedra nigdy tu nie dotrze(lol). Skoro nie ma zarażonych i prowadzi tu droga, napewno fedra dysponująca sprzętem nie poszuka w czasie 20 lat żadnych surowców lub materiałów itp. - Frank siedząc w pułapce twierdzi, że szedł z 10 osobami ze strefy która upadła. Obstawiona wojskiem i ogrodzona zapewne murem i zasiekami strefa upadła, a ogródek Billa otoczony siatką nie upadnie Dodatkowo ocalał jako jedyny z 10 czyli jest najsilniejszym i najwytrwalszym, ale wpadł w gówniany dołek. Dodatkowo później udowadnia, że nie ma pojęcia chociażby o broni( nie wie jaki pistolet dał Joelowi i Tess w zamian za nasiona truskawek), która w tym świecie jest jednym z podstawowych narzędzi przetrwania. Gdy atakują ich łupieżcy wybiega na strzelanine z małą pukawką - motyw ataku łupieżców i debilna postawa naszego super survivalowca Billa została już poruszona. Natomiast wszyscy łupieżcy zajmujący się tym od dłuższego czasu skoro się zorganizowali w grupy łupieżcze nie wpadłoby na pomysł innego sposobu włamu na tę posesję( staranowanie siatki ciężarówką, obrzucanie przez ten smieszny płotek domu mołotowami itp itd.) albo przyczajenia się na typa , gdy ten bedzie musiał wyjść poza płot po zapasy np. Mogli też sabotować gazownie, wodociągi itp. - jak Bill przeżył postrzał w brzuch bez pomocy medycznej? To tak na szybko. Wizja takiej działeczki ze wszystkim niezbędnym do życia w takim luksusie w tym zniszczonym i okrutnym świecie jest surrealistyczna, naiwna i wyrywa widza z immersji stworzonej przez pierwsze dwa epizody. W grze cały motyw jest dużo bardziej logicznie przedstawiony i dodatkowo ukazuje inny wymiar przetrwania. W mieście pełnym zarażonych i bez strefy kwarantanny, jeszcze bardziej pokazujący tragedie tego zniszczonego świata. Ale ignoranci nawet nie sprawdzą i nie porównają. Bedą uważać, że z pośród tylu aspektów ten wybrany przez twórców jest najważniejszy w takich realiach i wyzywac wszystkich z odmiennym zdaniem od homofobów. Edytowane 2 Lutego 2023 przez Symeon_88 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Zamiast ciezarowka wjechac mogli tez helikopterem mu na dachu wyladowac zamiast z buta taranowac xd Molotowemami w losowe domy rzucac te 20-30 metrow xdd Przyczajenie sie na typa ktory ma pelno zapasow i monitoring okolicznych lasow gdy sami pewnie samych zapasow nie maja i nie wiedza w ktorym budynku sie zbunkrowal xddddd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Symeon_88 39 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Rozumiem, że ma rafinerie na podwórku za domem i sam sobie produkuje benzyne. A mięsko na obiadek rośnie między truskawkami. Jakby podpalic kilka losowych domów to pożar się rozprzestrzeni i wykurzy typa z ukrycia np. No ale widze kolega myśli jak twórcy, nielogicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Uwazam, ze byl lepiej przygotowany i mial wieksze zapasy wszystkiego niz ta banda raidersow. Juz w pierwszy tydzien apo pojechal na baaaaardzo bogate “zakupy” co bylo przedstawione w odcinku. Uwazam, ze byl bardzo oszczedny w marnowaniu zapasow. Mozliwe, ze ta grupa nie miala nawet swojego stalego miejsca i podrozowali po kraju szukajac surowcow na przezycie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 028 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 Druckman? Nielogiczny grafoman wraz z grupą nieudolnych scenarzystów, nie to co randomowy użytkownik forum o grach wideo - @Symeon_88 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Symeon_88 39 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) Zakladacie, ze przez 20 lat napadlaby go tylka ta jedna grupa? Zreszta wszystko ma swoj termin przydatności w tym np benzyna. Panie @Czoperrr nie twierdze i nigdzie tak nie napisałem. Zaniedbano podstawy i walnięto logikę w kąt tylko po to, żeby sztampowo ukazać wiadomo jaki motyw. I dlatego mi się to nie podoba. Czy już jestem homofobem czy jeszcze nie? Poza tym to nie Druckman reżyserował ten odcinek także troszke Ci nie pykło. Edytowane 2 Lutego 2023 przez Symeon_88 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 58 minut temu, Symeon_88 napisał: - w pułapke zastawioną przez człowieka, który większość życia spędził na przygotowanie się do takiej sytuacji jaka zapanowała oraz który sądząc po jego zachowaniach był nieufny wobec innych (chowanie sie w piwnicy, odgradzanie swojego terenu gdy tylko został sam, budowanie pułapek właśnie etc.),a może nawet paranoiczny wpada zupełnie obcy człowiek. ale przeciez Frank wpadl mu w oko. Juz to widze, jakby do dolu wpadla pamela anderson w prajmie, po pierwszym powiekszeniu dojcow, a Szymon 88 by jej strzelil w leb i potem wyruchal raz, gora dwa, zamiast rozkoszowac sie latami. Typ trafil 6 w totka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) 10 minut temu, Symeon_88 napisał: Zakladacie, ze przez 20 lat napadlaby go tylka ta jedna grupa? Zreszta wszystko ma swoj termin przydatności w tym np benzyna. Panie @Czoperrr nie twierdze i nigdzie tak nie napisałem. Zaniedbano podstawy i walnięto logikę w kąt tylko po to, żeby sztampowo ukazać wiadomo jaki motyw. I dlatego mi się to nie podoba. Czy już jestem homofobem czy jeszcze nie? Poza tym to nie Druckman reżyserował ten odcinek także troszke Ci nie pykło. Zakladam, ze pewnie wiecej bylo tych potyczek z raidersami, moze nawet ktos mu zniszczyl plotek, moze podeptal truskawki ale mysle, ze po prostu przez budzet odcinka jak i jego ograniczona dlugosc musieli skrocic z 20 lat do 1h20 minut. Nie jestes homofobem, jestes po prostu ograniczony umyslowo xd ”hej henryku, widzisz te 15 domow tam 30 metrow w glab ogrodzenia? wez wszystkie molotowy ktore nam zostaly, tak wszystkie dwa i wez obrzucaj teren zeby wszystko spalic” Edytowane 2 Lutego 2023 przez smallv86 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Symeon_88 39 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 (edytowane) Acha czyli zobaczył Franka i zaczął myśleć odrazu fiutem? Walić całe lata przygotowań seksik, a pózniej typ w nocy poderżnie mi gardło. Ale było warto. Nie wierze co wy ludzie macie w głowach. To samo co twórcy widocznie. Papke Właśnie ktoś ograniczony umysłowo może tylko te bzdury łyknąć i uwazać ze wszystko jest spoko XD Edytowane 2 Lutego 2023 przez Symeon_88 Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 856 Opublikowano 2 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2023 No tez nie wiesz co z niektorymi osobnikami robi samotnosc i chec obcowania z drugim czlowiekiem. Ludzie po 2 miesiacach w izolatkach mysla o samobojstwie co dopiero kilka lat bez odezwania sie do kogos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi