Nak 38 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 O gejach 76 min, a finał 43 Ja jako wieli fan gry poleciłem wszystkim znajomym serial i połowa już niestety stwierdziła, że pierwszy odcinek super a potem już taki średni się zrobił i przestali oglądać. I w sumie coś w tym jest, że mi się akurat ogląda dobrze, ale z racji tego, że wyłapuję smaczki z gry i dialogi, ale generalnie chyba mimo wszystko kluczowe sceny z gry wywierały na mnie większe wrażenie. Pewnie dlatego, że jednak spędziło się z bohaterami trochę więcej czasu i jakoś tak się bardziej zżyło i wciągnęło w ten świat. Trochę mi jednak brakuje pokazania takiej brutalności i bezwzględności tego świata. W grze to się co chwile strzelało a tutaj Joel i Ellie właściwie sobie przejechali kawał drogi bez jakiegoś większego zagrożenia. No i mam też wrażenie, że Joel z gry był bardziej bezwzględny niż w serialu. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 Przecież w grze od zdobycia auta to jego straty nie było ani jednej akcji więc o czym ty dla nas bajdurzysz? Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 Po moich znajomych co np w ogóle nie maja styczności z grami to serial się podoba wszystkim. Ale jak porównawczo coś tam podesłałem z gry to był komentarz że z gry jakaś taka bardziej sympatyczna jest Cytuj
Nak 38 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 20 minut temu, Pupcio napisał: Przecież w grze od zdobycia auta to jego straty nie było ani jednej akcji więc o czym ty dla nas bajdurzysz? W sensie całościowym, nie chodzi o konkretny przypadek z samochodem. Cały świat upadł przez grzyba a ile go na razie mieliśmy? 2 sceny? Dla kogoś kto nie grał w grę to takie średnie się wydaje, bo okazuje się, że nie jest tak źle po tej rozpieduszce w pierwszym odcinku. Zabrakło normalnego odcinka z Billem i trochę akcji, zamiast tego dostaliśmy odcinek z dupy, gdzie przez 20 lat raz ktoś przyszedł ich napaść a tak sobie żyli w idylli, a grzybów to na oczy nie widzieli. Cytuj
kiseki 764 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 Tak, Joel jest ugrzeczniony względem gry. Pewnie to kwestia zrobienia z Joela bardziej likeable postaci. Wszystkie egzekucje, oprócz strażnika w pierwszym odcinku, są robione przez niego poza ekranem. Niektórzy to tłumaczą, że za każdym razem kiedy kogoś zabija, w kadrze jest Ellie, z którą widz ma się utożsamiać i przeżywać to co ona. Jednak każdy z nas wie jak to wychodzi BTW. Czy tylko mnie śmieszy, że cały przewrót i bycie wolnym od fedry ludem pod wodzą Kejtlin trwało 11 albo 12 dni? xD Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 Serialowy Joel ma jeszcze czas być wkurwionym, może dowiozą. Cytuj
whitesand 16 Opublikowano 14 lutego 2023 Opublikowano 14 lutego 2023 (edytowane) Punktacja świeżo po obejrzeniu 5 7 serii skoków: 1- 7/10 2- 6/10 3- 4/10 4- 5/10 5 - 6/10 6 - 5/10 7 - 8/10 Ogólna ocena: 6/10 i delikatny niesmak, że z dwójki Druckmann/Mazin to pan od gry jest tym dużo słabszym twórcą. Jedyne wytłumaczenie dla Czarnobyl>Last of Us. Czekam na komplet odcinków i finalną cenzurkę. Edytowane 27 lutego 2023 przez whitesand kolejne odcinki i ich oceny 1 Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Kolejne 2 epy są reżyserowane przez baby, także może być mocno inkluzywnie Cytuj
bocieque 123 Opublikowano 16 lutego 2023 Opublikowano 16 lutego 2023 Kto je wypuścił z kuchni? 1 Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Hmm to był chyba całkiem dobry odcinek. Oczywiście brakuje tu głębi i pierdolnięcia jak w trzecim epie ale nie można mieć wszystkiego 1 2 Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Przypomnijcie mi, czy Joel w grze też był taką płaczliwą pizdą jak w serialu? 1 1 Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Trochę pachniał cipką. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Ja wczoraj obejrzałem piąty odcinek i jak dla mnei najlepszy do tej pory. Końcowa akcji z tymi zarażonymi wylewającymi się na pwoierzchnie niczym w day gone kozak. Purchlak zajebisty Cytuj
Pix 912 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Jeśli chodzi o to, że Joel w serialu nie jest takim badassem jak w grze, to (Prawdopodobnie spoiler z ostatniego odcinka): Spoiler Podobno specjalnie nie pokazują na razie za bardzo takich scen, żeby większe wrażenie zrobiła masakra, jaką Joel zrobi w szpitalu w ostatnim epie. Jeśli tak rzeczywiście będzie, to można to usprawiedliwić. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Odcinek spoko tylko faktycznie nie pasuje takie robienie pizdusia z Joela. 1 godzinę temu, Pix napisał: Jeśli tak rzeczywiście będzie, to można to usprawiedliwić. w sumie, poza gameplayem to scenki tam są dosadne ale krótkie parę sekund Spoiler dobicie Marlene np. Cytuj
PiotrekP 1 787 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Kolejny odcinek Spoiler z gatunku zapychacza. Trochę z gry, nawet z dwójki (mają gotową scenerie), trochę własnej inwencji... zero zarażonych. Na co tutaj idzie ten budżet, niby większy niż w GoT? Po świetnym poprzednim odcinku znowu zjazd. Przynajmniej ładne ujęcia plenerów. Cytuj
Josh 4 521 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 15 minut temu, PiotrekP napisał: Kolejny odcinek Ukryj zawartość Na co tutaj idzie ten budżet, niby większy niż w GoT? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że na aktorów, Pascal zgarnia 600 tys. $$$ za odcinek. Reszta kasy? Chyba wywalona w błoto, bo ani scenografia nie robi wrażenia (robiła tylko w 2 odcinku), ani tym bardziej efekty (których w zasadzie nie ma, podobnie jak zarażonych, więc na kostiumy też się za mocno nie wypstrykali). Możliwe, że te hasła o większym budżecie niż GoT to był po prostu chwyt marketingowy. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 4 minuty temu, Josh napisał: Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że na aktorów, Pascal zgarnia 600 tys. $$$ za odcinek. Reszta kasy? Chyba wywalona w błoto, bo ani scenografia nie robi wrażenia (robiła tylko w 2 odcinku), ani tym bardziej efekty (których w zasadzie nie ma, podobnie jak zarażonych, więc na kostiumy też się za mocno nie wypstrykali). Możliwe, że te hasła o większym budżecie niż GoT to był po prostu chwyt marketingowy. Ta makieta z końcówki 5 odcinka tak waliła po oczach, to w polskiej wielkiej wodzie się to lepiej prezentowało Polecałem serial znajomym no i nie wiedzą o co tyle szumu. Cytuj
Observer 10 407 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 (edytowane) W dniu 16.02.2023 o 12:50, Tokar napisał: Kolejne 2 epy są reżyserowane przez baby, także może być mocno inkluzywnie Szybko przyspieszyło - tym razem mamy już całkowicie otwarte wychwalanie komunizmu xd Maria w grze: Maria w serialu: Przygłupy dalej będą sie upierać że to nie jest lewacka propaganda, czy ta laurka dla komunizmu jaką tu zaprezentowali już wystarczy? Edytowane 20 lutego 2023 przez Observer 5 3 1 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Oglądam 5 odcinek. 4 był nawet spoko ale ta Kathleen jest tak nieprzekonywująca i zjebana że ja pierdole xdd czy kurwa wygrala casting najgorsza najmniej pasująca do tej roli aktorka? Oprócz tego nie mam się co czepiać bo w końcu coś się dzieje ale przerażająca jest ta obsada. Oprócz Pedro Pascala i może Tess to reszta jest chyba ściągniętą z dworca PKP w Ostrzeszowie, ekipą żuli tudzież trupa wędrowna i wszystko jest przypadkowe. Grę kocham. Jest piękna i serce mi pęka jak oni niszczą ten wspaniały potencjał. A jeżeli odcinek o pedalach jest serio najdłuższy że wszystkich to xdddddddd Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Mnie trochę też rażą te ich ciuchy heh wszystko takie czysciutkie. Tommy jakby wyjebał prosto ze sklepu Wranglera 3 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 7 minut temu, drozdu7 napisał: Mnie trochę też rażą te ich ciuchy heh wszystko takie czysciutkie. Tommy jakby wyjebał prosto ze sklepu Wranglera Ogladałes jednym okiem? Przeciez mówili, że mają PRALNIE Cytuj
drozdu7 2 790 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 1 minutę temu, Shen napisał: Ogladałes jednym okiem? Tak a o co chodzi? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi