Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Roger 2 056 Opublikowano 26 Marca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 W dniu 22.03.2020 o 22:30, grzybiarz napisał: @Roger może wrzućcie więcej reklam na forumku? Plus jakiś tekst o wyłączeniu adblocka? Kombinujemy - na pewno będziemy namawiać do zamawiania numerów przez sklep z darmową dostawą do domu. Nie ma możliwości, żeby ta sytuacja nie odbiła się na sprzedaży. Poza osobami regularnie kupującymi PE, jest też spory procent takich, którzy łapali PSXa do pociągu, jadąc do pracy metrem, wrzucając do koszyka w empiku, bo coś ich zainteresowało na okładce. Teraz tych drugich klientów praktycznie nie będzie. Ale jeśli sporo ludzi zamówi numer online, gdzie wydawca troszeczkę więcej zarabia, może uda się jakoś przetrwać te miesiące. Redaktorzy już deklarują, że jeśli będzie bardzo trudna sytuacja nie chcą żadnej zapłaty za teksty i myślę, że jakoś to wspólnymi siłami przetrwamy. A za tydzień opóźnienia w tym miesiącu czytelnicy dostaną nie 100, a 108 stron Generalnie walczymy! 16 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Prenumeratę wziąłbym bez wahania, gdyby nie to co działo się w ostatnim półroczu, ale za to numer w PDF chętnie wezmę (niestety najbliższy kiosk z PE mam jakieś 10 minut drogi tramwajem od domu, co w obecnej sytuacji nie jest optymalną opcją kupienia szmatławca), odwiedzałem go zawsze w drodze do pracy. Oby udało się utrzymać statek nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Roger 2 056 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 44 minuty temu, Bzduras napisał: Prenumeratę wziąłbym bez wahania, gdyby nie to co działo się w ostatnim półroczu, ale za to numer w PDF chętnie wezmę (niestety najbliższy kiosk z PE mam jakieś 10 minut drogi tramwajem od domu, co w obecnej sytuacji nie jest optymalną opcją kupienia szmatławca), odwiedzałem go zawsze w drodze do pracy. Oby udało się utrzymać statek nad wodą. Można tez kupić pojedyncze numery w sklepie PE. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Szacun dla redaktorów za inicjatywę, brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Ech, jak redaktorzy tak nam to chyba jednak ja im też i wezmę tę pechową prenumeratę Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 W dniu 24.03.2020 o 19:13, Emtebe napisał: A gdzie teraz można kupić drukowaną prasę jak wszystko pozamykane? Kioski osiedlowe... u mnie otwarty, ale tam Extrima nigdy nie było. Nawet CD-A nie mieli z większym nakładem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 6 minut temu, Bzduras napisał: to chyba jednak ja im też i wezmę tę pechową prenumeratę to zalezy nie od redakcji, a od pani listonoszki. u mnie taka fajna młoda jest i nie narzekam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Ja od paru lat kupuję zawsze po dwa egzemplarze w miesiącu. Prenumeraty nie chcę, bo mam dużo otwartych kiosków w okolicy, ale mogę was wesprzeć zamówieniami w waszym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tarantino 78 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Jednym dupe wycierasz czy Co? Jak jest z dostępnością pisma w kioskach? Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Po zmianie wydawcy - kiepsko. U mnie od tego czasu w ogóle nie ma Szmatławca w dwóch miejscach, gdzie zawsze mogłem kupić. W Empiku jedynie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 @Emtebe ja miałem na starym osiedlu taki kiosk, gdzie pani mi zamawiała numer. Specjalnie dla mnie plus drugi dla picu. To wszystko jest do dogadania - przekonasz panią kioskarkę ze jesteś konsolowcem i kupowałeś gazetkę w 1999, to jej się oczy zaświeca i będzie zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 102 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) 19 godzin temu, Roger napisał: Ale jeśli sporo ludzi zamówi numer online, gdzie wydawca troszeczkę więcej zarabia, może uda się jakoś przetrwać te miesiące. Czyli mówisz, że z punktu widzenia wydawnictwa lepiej jest zamówić numer online niż brać z kiosku? Ogólnie to ten tryb przypuszczający w prawie każdym zdaniu napawa niepokojem. Trzymajcie się tam, Szmatławiec musi przetrwać! Edytowane 27 Marca 2020 przez LeifErikson Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 27 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 @grzybiarz dzięki, zamówiłem już online cztery okładki do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 259 Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 W dniu 26.03.2020 o 12:18, Roger napisał: Redaktorzy już deklarują, że jeśli będzie bardzo trudna sytuacja nie chcą żadnej zapłaty za teksty Roger jak bedziesz mial cos do recenzji na ps3 to tez zrobie to za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi