szymon@ 388 Opublikowano 24 marca 2020 Opublikowano 24 marca 2020 Jest jakaś lista gier, które bez problemu obsługuje padzik od Xone ? Pytam ponieważ miałem parę tytułów zainstalowanych a działa mi tylko na wreckfest i Doom 3. Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 24 marca 2020 Opublikowano 24 marca 2020 To coś masz źle ustawione/zainstalowane. Pad do Xbox One jest domyślnie obsługiwany przez Windows 10, mnie działa bez żadnych problemów we wszystkich grach, które obsługują kontrolery. 1 Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 24 marca 2020 Autor Opublikowano 24 marca 2020 3 godziny temu, Shankor napisał: To coś masz źle ustawione/zainstalowane. Pad do Xbox One jest domyślnie obsługiwany przez Windows 10, mnie działa bez żadnych problemów we wszystkich grach, które obsługują kontrolery. Masz na myśli ustawienia systemowe czy w grze .... czy obydwa ? Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 24 marca 2020 Opublikowano 24 marca 2020 Napisz co masz dokładnie. Pad od xone czy xone s czy może Elite. Łączysz się przez dedykowany odbiornik czy przez Bluetooth? Jaki masz system? Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 24 marca 2020 Opublikowano 24 marca 2020 W win10 to działa tak że nie ważne jaką grę odpalisz (z tych obsługujących kontroler of kors bo starsze mogą nie obsługiwać) to po dotknięciu dowolnego przycisku na padzie interjes zmienia się pod obsługę pada. Ja np używam statego pada od x360 z adapterem na usb. Ten pad który masz to podpinasz z adapterem czy przez BT? Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 25 marca 2020 Autor Opublikowano 25 marca 2020 22 godziny temu, mozi napisał: W win10 to działa tak że nie ważne jaką grę odpalisz (z tych obsługujących kontroler of kors bo starsze mogą nie obsługiwać) to po dotknięciu dowolnego przycisku na padzie interjes zmienia się pod obsługę pada. Ja np używam statego pada od x360 z adapterem na usb. Ten pad który masz to podpinasz z adapterem czy przez BT? BT 22 godziny temu, Shankor napisał: Napisz co masz dokładnie. Pad od xone czy xone s czy może Elite. Łączysz się przez dedykowany odbiornik czy przez Bluetooth? Jaki masz system? Posiadam od xOne kontroler : https://www.empik.com/kontroler-microsoft-xbox-one-6cl-00002-microsoft,p1164730792,multimedia-p System Windows 10 X64 , aktualizowany na bieżąco . Pada łączę przez Bluetooth. Strasznie mi zależy , by działał z HL2 . Cytuj
mozi 1 977 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Rozumiem że w windowsie widac pada? Próbowałeś sparować ponownie? 1 Cytuj
Shankor 1 609 Opublikowano 25 marca 2020 Opublikowano 25 marca 2020 Podepnij go kablem i zrób update aplikacją "Akcesoria Xbox". Nie mam innych pomysłów. Sprawdź też ustawienie kontrolera w steam i zobacz czy tam nie jest namieszane. 1 Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 28 marca 2020 Autor Opublikowano 28 marca 2020 W dniu 25.03.2020 o 16:13, mozi napisał: Rozumiem że w windowsie widac pada? Próbowałeś sparować ponownie? Widać pada w windows. Nie parowałem ale spróbuję . Cytuj
szymon@ 388 Opublikowano 30 marca 2020 Autor Opublikowano 30 marca 2020 Działa , dzięki za rade Panowie. Cytuj
izon 995 Opublikowano 9 maja 2020 Opublikowano 9 maja 2020 Swoją drogą polecacie do PC bardziej pada z One'a czy z 360tki? Bo rozglądam się właśnie za jakimś dobry kontrolerem do PC, zwłaszcza pod kątem klasyków jak Silent Hill2 , czy MGS2 Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 9 maja 2020 Opublikowano 9 maja 2020 Oba działają na XInput, więc to kwestia tego, który pad lepiej leży Ci w ręce i który do Ciebie bardziej przemawia. Oba będą działać tak samo, osobiście polecam ten od One S/X. Cytuj
izon 995 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 W dniu 9.05.2020 o 18:03, Bzduras napisał: Oba działają na XInput, więc to kwestia tego, który pad lepiej leży Ci w ręce i który do Ciebie bardziej przemawia. Oba będą działać tak samo, osobiście polecam ten od One S/X. Dzięki za odpowiedź. A lepiej kupić do X'a czy jednak np. 8bitdo SN30, a może Switch Pro Controller? Bo opinie są baardzo podzielone:D Może ktoś z Was potestował? Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 No jak tylko do PCta do zdecydowanie ten od Xboxa. Świetnie działa z każda grą plus grafika przycisków się zgadza w gierkach. Jak ma być uniwersalnym padem miedzy systemami to się nie wypowiem który wybór będzie najlepszy, na pewno nie ten xboxowy xD Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 15 czerwca 2020 Opublikowano 15 czerwca 2020 22 minuty temu, izon napisał: Dzięki za odpowiedź. A lepiej kupić do X'a czy jednak np. 8bitdo SN30, a może Switch Pro Controller? Bo opinie są baardzo podzielone:D Może ktoś z Was potestował? Nie miałem w rękach SN30 ani Pro Controllera, więc nie mogę Ci odpowiedzieć na to pytanie. Poszedłem w adapter, bo walają mi się cztery pady po domu i nie chciałem dokładać piątego, skoro mogłem wykorzystać jeden z tych, które były pod ręką Cytuj
izon 995 Opublikowano 16 czerwca 2020 Opublikowano 16 czerwca 2020 No to przekonaliście mnie, że X-owy będzie najlepszą opcją. Zresztą z wyglądu, w kolorze czarnym jest przepiękny:) Cytuj
izon 995 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 Kochani, zamawiam w końcu tego padziora do Xboxa: czy jest jakaś różnica między tymi padami po za tym, że do tańszego ( co dziwne) dodają kabel?:) https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/kontroler-bezprzewodowy-microsoft-6cl-00002-czarny-do-xbox-one-s https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/kontroler-microsoft-xbox-one-przewod-dla-systemu-windows?querystring=pad xbox Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 17 czerwca 2020 Opublikowano 17 czerwca 2020 Paradoksalnie droższy jest chyba starszy i bez Bluetooth. Bierz tańszy. Cytuj
izon 995 Opublikowano 18 czerwca 2020 Opublikowano 18 czerwca 2020 12 godzin temu, Bzduras napisał: Paradoksalnie droższy jest chyba starszy i bez Bluetooth. Bierz tańszy. Dzięki - zamówiłem, myślę, że będę zadowolony:) 1 Cytuj
izon 995 Opublikowano 5 września 2020 Opublikowano 5 września 2020 Panowie mam mega problem z tym padem od Xboxa. A mianowicie spowalnia mi niektóre gierki, np. Persona 4 momentalnie po podłączeniu pada jest niegrywalna. Wygląd na to, że problem występuje tylko jak podłącze pada przez bluetooth. Macie jakieś pomysły o co może chodzić? Cytuj
Bzduras 12 490 Opublikowano 5 września 2020 Opublikowano 5 września 2020 Tak, adapter bluetooth w PC Ci niedomaga. Potwierdź jeszcze, siadając z padem naprawdę blisko PC - jeśli problem ustanie to masz odpowiedź. Miałem podobnie ze starym adapterkiem na USB, wywaliłem go do kosza na elektronikę, kupiłem Asus BT400 i jak ręką odjął. Cytuj
izon 995 Opublikowano 5 września 2020 Opublikowano 5 września 2020 2 godziny temu, Bzduras napisał: Tak, adapter bluetooth w PC Ci niedomaga. Potwierdź jeszcze, siadając z padem naprawdę blisko PC - jeśli problem ustanie to masz odpowiedź. Miałem podobnie ze starym adapterkiem na USB, wywaliłem go do kosza na elektronikę, kupiłem Asus BT400 i jak ręką odjął. Kurczę, ja korzystam z bluetootha wbudowanego w kompa. Sprawdzałem i z bliska nie ma różnicy, też lipa:( Cytuj
Paolo de Vesir 9 120 Opublikowano 6 września 2020 Opublikowano 6 września 2020 @izon po przeinstalowanie sterowników do BT jest tak samo? Swoją drogą, jeśli by to nie pomogło, to polecam jednak oficjalny adapter MSu, bo na BT ani wibracji ani audio po jacku o czym dowiedziałem się po fakcie. 1 Cytuj
jar3czek 481 Opublikowano 6 września 2020 Opublikowano 6 września 2020 Z własnego doświadczenia mogę się wypowiedzieć, że lepiej zainwestować 6-7 dyszek i kupić oficjalny adapter od MS (w wersji v2) - zero problemów z lagiem, zasięgiem i zrywaniem połączenia, pady same wyłączają się po wyłączeniu/uspaniu systemu. Dodatkowo kontrolerów nie trzeba parować od nowa przy przepinaniu pomiędzy różnym sprzętem - wystarczy wypiąć adapter powiedzmy ze stacjonarki, wrzucić go do plecaka razem z laptopem i podczas gry wystarczy go tylko podpiąć. Przy adapterze BT od Asusa (BT400) w odległości powyżej 0,5 metra od PC było to już całkowicie niegrywalne(gigantyczny lag, gubienie wciśniętych przycisków), na adapterze MS(ten sam rodzaj komunikacji którego używa Xbox One) jest elegancja francja, testowane na 3 różnych padach. Cytuj
Ukukuki 6 986 Opublikowano 6 września 2020 Opublikowano 6 września 2020 Mam taką samą opinię jak kolega wyżej. Adapter od MS działa genialnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi