grzybiarz 10 299 Opublikowano 1 kwietnia 2020 Opublikowano 1 kwietnia 2020 2 godziny temu, tomasz_sromasz napisał: Jeszcze się upewnię: jak zamówiłem pojedynczy nr w papierze z dostawą, to pdf mi nie przysługuje, nie? Zamówiłeś do Japonii? Ile Cię kosztował ten jeden numer? Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 1 kwietnia 2020 Opublikowano 1 kwietnia 2020 (edytowane) Również w zeszłym tygodniu zamówiłem sztukę online i jak na razie czekam. Poczta ha tfu polska jak zawsze szybko działa :-) Edytowane 1 kwietnia 2020 przez Emtebe Cytuj
Luqat 969 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 14 godzin temu, Bzduras napisał: Czekanie na mail z PDFem to niemal mistyczne doświadczenie Myślę, że niedługo będą już maile polecone i będzie szło szybciej 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 @Roger, świetny felieton odnośnie kwestii okładkowych. Bardzo wiele wyjaśnia w kontekście obecnej sytuacji. Sam nie zdawałem sobie sprawy, że okładki (oraz ich fizyczna obecność w sklepach, na półkach) są AŻ TAK kluczowe jeśli chodzi o $$$. Teraz rozumiem, dlaczego pozamykane punkty sprzedaży mogą pozabijać wiele magazynów i dlaczego przejście na PDF nie jest tutaj ratunkiem. Oby to porąbana panika się szybko skończyła. Cytuj
number_nine 1 328 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 10 godzin temu, Emtebe napisał: Poczta ha tfu polska jak zawsze szybko działa :-) Ktoś wie w jaki sposób wysyłane są numery z prenumeraty? List ekononiczny, priorytet czy co? Bo od tego może zależeć czas w jakim dotrze do nas pismo. Według mnie poczta funkcjonuje dobrze w ostatnich latach, no ale przesyłki nierejestrowane zawsze były obsługiwane jako ostatnie. Pytanie więc jaką umowę ma wydawca z pocztą. Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 FF i pozamiatane. Tu nie ma złego wyboru. Choć okładki z dziewczynami najlepsze. Sam nie mogę zdecydować która czy Tifa czy Aerith. Niestety ten Barret odstaję troszkę. Nawet w demie które ograłem. Mam nadzieję ze w prenumeracie go nie dostanę. Chyba jeśli chodzi tylko o design, nie patrząc ktora dziewczyna ładniejsza, to wygrywa Aerith. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 2 godziny temu, number_nine napisał: Ktoś wie w jaki sposób wysyłane są numery z prenumeraty? List ekononiczny, priorytet czy co? Bo od tego może zależeć czas w jakim dotrze do nas pismo. Według mnie poczta funkcjonuje dobrze w ostatnich latach, no ale przesyłki nierejestrowane zawsze były obsługiwane jako ostatnie. Pytanie więc jaką umowę ma wydawca z pocztą. Zaprenumerowałem w weekend PSX'a na rok. Przyszło jako przesyłka priorytetowa zapakowana w karton w dniu premiery. Wcześniej jak miałem prenumeratę gazetki przychodziły w folii. 1 Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Jak w folii? Że niby każdy mógł zobaczyć, że jesteś zboczeńcem od gier dla dzieci? Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 3 minuty temu, Butt napisał: Jak w folii? Że niby każdy mógł zobaczyć, że jesteś zboczeńcem od gier dla dzieci? Kiedyś gazeta była dostarczana w folii, w środku była kartka A4 z adresem i potem było też info ile numerów zostało do końca. I tak cała wieś wiedziała, że gram w gierki dla dzieci. Pewnie gadali, że (pipi)nięty, albo gorzej. Cytuj
PiotrekP 1 796 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 (edytowane) Papier dalej nie dotarł, PDF sam pobrałem wczoraj, bo maila też nie ma. Pixel to samo, a tam nawet PDF nie pobiorę, bo nikt mi łaskawie na ich FB linku nie podał. Czasy jak PSX dochodził przed premierą w kiosku, a mail z PDF był przed północą już nie wrócą. Edytowane 2 kwietnia 2020 przez PiotrekP Cytuj
Butt 3 429 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 25 minut temu, adasiulko napisał: Kiedyś gazeta była dostarczana w folii, w środku była kartka A4 z adresem i potem było też info ile numerów zostało do końca. I tak cała wieś wiedziała, że gram w gierki dla dzieci. Pewnie gadali, że (pipi)nięty, albo gorzej. Po**ana sytuacja. Właśnie listonosz zostawił numer. Faktycznie w kartonie zapakowany. Piękny świeżutki numer z Tifunią na okładce. Cytuj
Cottage 343 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 25 minut temu, PiotrekP napisał: Papier dalej nie dotarł, PDF sam pobrałem wczoraj, bo maila też nie ma. W jaki sposób to zrobiłeś bez maila? Cytuj
Bzduras 12 581 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 4 minuty temu, Cottage napisał: W jaki sposób to zrobiłeś bez maila? http://shop.psxextreme.pl/shoppsx/prenumerata_pdf/ Numer z prenumeraty dotarł, ten zamówiony pojedynczo nie Poczta jak zawsze godna podziwu. 1 Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2020 46 minut temu, PiotrekP napisał: Papier dalej nie dotarł, PDF sam pobrałem wczoraj, bo maila też nie ma. Pixel to samo, a tam nawet PDF nie pobiorę, bo nikt mi łaskawie na ich FB linku nie podał. Czasy jak PSX dochodził przed premierą w kiosku, a mail z PDF był przed północą już nie wrócą. Pisz plis w sprawie Pixela na hello@pixel-magazine.com. Cytuj
Plugawy 3 687 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Na stronie sklepu pokazuje, że nakład najnowszego PE jest wyczerpany. To chyba dobra wiadomość? 1 1 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Godzinę temu, Plugawy napisał: Na stronie sklepu pokazuje, że nakład najnowszego PE jest wyczerpany. To chyba dobra wiadomość? Chyba tak. Może warto zrobić jakiś dodruk, skoro takie zainteresowanie? Choć pewnie proste to nie jest, mając w pamięci teksty dotyczące współpracy z drukarnią. Co do premki, to ja ostatnio dostałem w folii przezroczystej, więc nie dość, że listonosz wie, że growy zbok, to jeszcze podwójny, bo przychodzi 2x w miesiącu, raz ze Szmatławcem, a raz z Pixelem. Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2020 Godzinę temu, Plugawy napisał: Na stronie sklepu pokazuje, że nakład najnowszego PE jest wyczerpany. To chyba dobra wiadomość? Jak najbardziej dobra :). Bardzo dziękujemy za wsparcie , akcja zamawiania online zrobiła świetną robotę! @LeifErikson dodruk raczej konieczny nie będzie. Wydawca monitoruje aktualną sprzedaż w punktach prasowych i w razie potrzeby można część nakładu ściągnąć, tak że sprzedaż obecnego numeru zapewne wróci jeszcze w opcji online. 3 2 Cytuj
LeifErikson 1 108 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 34 minuty temu, Perez napisał: @LeifErikson dodruk raczej konieczny nie będzie. Wydawca monitoruje aktualną sprzedaż w punktach prasowych i w razie potrzeby można część nakładu ściągnąć, tak że sprzedaż obecnego numeru zapewne wróci jeszcze w opcji online. Super, nie wiedziałem, że rynek prasowy na taką elastyczność może sobie pozwolić. Czyli akcja zamawiania online zakończona sukcesem, świetna wiadomość. Oby jej nie trzeba było powtarzać... Chociaż chyba marne szanse, że w miesiąc sytuacja wróci do normy. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Bardzo pozytywny nius, że chociaż PE jakos sobie radzi na tym kryzysowym polu minowym. Tak trzymać a przy okazji 300. numeru powspominamy sobie że kiedys paaaanie to było. 3 Cytuj
Square 8 609 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 1 godzinę temu, Perez napisał: Bardzo dziękujemy za wsparcie , akcja zamawiania online zrobiła świetną robotę! Darmowa wysyłka często tak działa. Cytuj
Perez 1 722 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Autor Opublikowano 2 kwietnia 2020 48 minut temu, Square napisał: Darmowa wysyłka często tak działa. Wysylka tez swoje zrobila, ale bez dwoch zdan dalo sie zauwazyc naprawde godna podziwu mobilizacje wsrod Czytelnikow :). A to wzmozone zamawianie prenumerat, a to dodatkowy zakup numeru mimo posiadanej prenumeraty. Tak ze jeszcze raz serdeczne dzieki! Cytuj
Jontek80 234 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Chłopaki to chyba jakiś żart primaaprilisowy z tym Mario toilet paper i z podawaniem czasu dni kwarantanny na pudełkach? Na początku dałem się nabrać ale potem sobie zdałem sprawę że wczoraj był 1 kwietnia Cytuj
kotlet_schabowy 2 695 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Też jeszcze czekam na przesyłkę, ale ludzie, nie czepiajcie się poczty w takich czasach, bo chyba zapominacie, co się dzieje w kraju. Liczę, że jutro dojdzie, żeby na weekend mieć co czytać (bo i tak raczej czytam tylko w dni wolne), ale jak będzie w przyszłym tygodniu, to też przeżyję. Pismo czyta się szybko, a do następnego numeru i tak trzeba czekać miesiąc xd. Cytuj
Mihau_ALU 82 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Opublikowano 2 kwietnia 2020 Godzinę temu, kotlet_schabowy napisał: Też jeszcze czekam na przesyłkę, ale ludzie, nie czepiajcie się poczty w takich czasach, bo chyba zapominacie, co się dzieje w kraju. Liczę, że jutro dojdzie, żeby na weekend mieć co czytać (bo i tak raczej czytam tylko w dni wolne), ale jak będzie w przyszłym tygodniu, to też przeżyję. Pismo czyta się szybko, a do następnego numeru i tak trzeba czekać miesiąc xd. A jakie to czasy? Uważam że w kwestii przesyłek niewiele się zmieniło - poczta polska działa tak, że jak zamówisz coś, czego nie trzeba kwitować przy odbiorze a nie mieści się przez otwór do skrzynki to listonosz tego nawet nie zabiera aby dostarczyć. Kopałem się z nimi kilka razy i dostałem oficjalne pismo w tej kwestii. I nieważne że jest zapłacone, aby dostarczyć pod drzwi - listonosz ma na to wy(pipi)ane za aprobatą centrali. Numer powinien być wczoraj, a dzisiaj też nie dostałem. Jedyna wina leży po stronie PP i (pipi) im w cyce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi