Skocz do zawartości

Predator: Hunting Grounds

Ryo-San

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, suteq napisał:

Z czym? :) 

Co nie zmienia faktu, że Wredny trochę dziwnie wygląda odradzający zakup Predatora kiedy kupił takie crapy jak Anthem. :kaz: 

Anthem kupiłem rok później, za 40zł, no i daleko jej do crapa - masa zawartości, piękna oprawa, a po wszystkich patchach to naprawdę udany looter-shooter z bardzo fajnym gameplay-loop'em.

Opublikowano
7 minut temu, Wredny napisał:

piękna oprawa

W inną grę graliśmy, na prosiaku anthem wygląda jak jakiś crossgen PS3-PS4, co do reszty to już jest twoja subiektywna opinia. Żałuję wydanego pietnastaka na EAA żeby z kumplem w coopie ograć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z ciekawości odsłuchałem wszystkie taśmy Dutcha z DLC i muszę powiedzieć, że trochę pofantazjowali z jego historią po 87. Zawsze mi się podobała ta wersja przedstawiona w wyciętych scenach z Predatora 2, gdzie Dutch uciekł z ośrodka medycznego dla weteranów, gdzie przebywał po wydarzeniach z Val Verde i słuch po nim zaginął. No, ale teraz wychodzi na to, że wersja z Hunting Grounds wchodzi do kanonu i usuwa tamtą. 

Opublikowano

Napaliłem się gdy ogłosili że gra powstanie i to jak będzie wyglądać. 

Postanowiłem przed zakupem obejrzeć recenzje. I to była najlepsza decyzja w życiu. Kiedyś zapłacę za to 30 zł max w pudełeczku do kolekcji. 

• Haha 2
Opublikowano

Przed chwilą obejrzałem - tak jak mnie Joe ostatnio wkurza, że te recenzje wychodzą mu takie długie, tak tutaj świetnie się bawiłem.
To jak kiedyś zagrajmy w crapa u NRGeeka - dobrze się ogląda taki szajs, mieszany z błotem :)
No i w przeciwieństwie do wielu jego recenzji, których staram się nie oglądać ze względu na spoilery, tutaj nie musiałem się o to obawiać.

W sumie demo dało mi wystarczający obraz tej gry, więc materiał obejrzałem tylko w ceach rozrywkowych, bo mojej decyzji i tak bym nie zmienił.

Ale projekt okładki im wyszedł, to muszę przyznać :notbad:

Opublikowano

Rzadko się zdarza, że recenzja jest bardziej rozrywkowa niż gra, której dotyczy, ale tutaj się to udało. 

Mam straszny ból dupy, że poszli w beznadziejne multi zamiast spróbować kampanii dla jednego gracza. 

Chociaż widząc efekt końcowy to pewnie wyszłaby z tego niezła kupa. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Wpadło do plusa to z ciekawości sprawdziłem. No i nie ma co ukrywać - paździerz. Warto sprawdzić jedynie dla nagrań Dutcha, ale nie będę wbijał 50 lvl, by je wszystkie odsłuchać, więc je sprawdzę na youtubie.

Opublikowano (edytowane)

Marine to gra na 3/10, ale po zagraniu kilku meczów Predatorem, z jego perspektywy bym dał 5/10. Na mapie ogólnie panuje za duży chaos i zawartość jest mega biedna. No i fajnie, że na PS5 to przynajmniej śmiga w 60 klatkach, więc gra się o wiele lepiej niż na PS4.

Edytowane przez Lukas_AT
Opublikowano

Ogólnie gry na podstawie Predatora i Obcych mają zawsze pecha, nie licząc rewelacyjnego AvP 1 i 2, gdzie grało się zajebiście, mając do wyboru Marine, obcego i predatora. Nawet pograłbym w remake, jakby za to ktoś się wziął. 

• WTF 1
Opublikowano
3 minuty temu, Faka napisał:

Ogólnie gry na podstawie Predatora i Obcych mają zawsze pecha, nie licząc rewelacyjnego AvP 1 i 2, gdzie grało się zajebiście, mając do wyboru Marine, obcego i predatora. Nawet pograłbym w remake, jakby za to ktoś się wziął. 

Alien Resurrection na PS One też było wybitne. 

Opublikowano

Było, ale za gówniaka, ta gra była w chuj trudna, poziom trudności był wyżyłowany do granic absurdalności, że nie było szans przejść tego w moim wieku. Teraz nie wiem, ale przez archaizmy to raczej bym nie podołał. 

Opublikowano
11 godzin temu, Faka napisał:

A Alien Isolation? :lapka:

Gość Xehanort
Opublikowano
W dniu 11.09.2021 o 08:20, Wredny napisał:

Nie tykać nawet za darmo. Książkowy przykład crapa na filmowej recenzji.

Mi się tam bardzo przyjemnie gra. Mam już 40lvl...

Opublikowano
12 godzin temu, Faka napisał:

Było, ale za gówniaka, ta gra była w chuj trudna, poziom trudności był wyżyłowany do granic absurdalności, że nie było szans przejść tego w moim wieku. Teraz nie wiem, ale przez archaizmy to raczej bym nie podołał. 

Poziom trudności to był hardcore. Ale to paniczne poszukiwanie amunicji i przyrządów do usuwania Obcego z klatki piersiowej miało to coś. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Zmusiłem się by zagrać kilka meczy Predatorem i… dalej nie mogę. Przede wszystkim mapy - są strasznie słabe i mam wrażenie, że nie da się ich nauczyć ze względu na powtarzalność obiektów i ogólne rozmazanie grafiki. Słabo widać cokolwiek.

Do tego praktycznie na ślepo szukamy innych graczy, bo rzekomy system skanowania jest źle zaprojektowany u podstaw - nie dość, że trzeba długo czekać na skan, to gdy już na miejsce się udamy, to może się okazać, że graczy już tam nie ma i trzeba biegać na ślepo by ich znaleźć. 

Dobiłem do 14 poziomu i wysiadam z tego pociągu. Śmieszne też, że aby zdobyć włócznię czy inne bardziej zaawansowane uzbrojenie Predatora to trzeba długo grindować do wysokich leveli (włócznia to chyba lvl 70). Gdy nam się to w końcu uda, to gra się już dawno znudzi.

Gra dopiero co trafiła do Plusa, a już czasami do meczy dobiera botów. :pawel:

Edytowane przez Lukas_AT