Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 7 godzin temu, Bigby napisał: Teraz dopiero doczytałem o tym 8-godzinnym okienku na pogranie. I to tylko przez 30 minut. Kur.wa Capcom. Podobnie było było z demem remaku drugiej części. Z tym, że tam można było zagrać kilka razy po te 30 minut. Podejrzewam, że tutaj będzie podobnie, a w późniejszym terminie znów będzie można zagrać w te demka po upływie tych 8 godzin przeznaczonych na zagranie. Obawiam się, że to co pokażą w tych demach to będzie najlepszy content z całej gry Odnośnie tego limitu czasowego i ekskluzywności tych dem przypominają mi się stare czasy kiedy coś podobnego było popularną praktyką. Trochę się łezka w oku kręci ale ciężko mi powiedzieć czy to dobrze czy źle Sprawdzę te dwie wersje demo na PS4, a ostatnią na XSX i prawdopodobnie na tym skończy się moja przygoda z tą częścią. Na PS Store gra wyceniona na 289,00 zł. Nie stać mnie na zakup niepełnowartościowego (z mojego punktu widzenia) produktu.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Chyba kogoś tam za mocno sake porobiło z tym demem xD Jak wstanę z łóżka i będzie dostępne to sprawdzę, ale siedzieć do drugiej i grać na wpół przytomnym nie zamierzam. Lepiej porządnie się wyspać i poczekać te pięć dni na pełniaka, a demo obejrzeć na YT w takim przypadku.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Boże, jak oni zmasakrowali tą serie Siódemka co prawda troche jakoś pasowała to tego czymjest RE (nie mówie o mechanice) bo: Spoiler niby ta dziewczynka - wirus, która wirusem zarażała i zniewoliła rodzine Bakerów to się dało jeszcze łyknąć Ale wilkołaki, wiedźmy, wampir? No to jest przesada. Teraz to z Residentami tylko mechanika będzie miała coś współnego. I to chyba tylko mechanika ekwipunku. No i gdzie wsparcie VR na playstation? Żenada.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Ale, że wraca Mercenaries to sztosik, boziuniu ile ja w tym czasu spędziłem w RE5 maksując wyniki, masakra.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 7 minut temu, LiŚciu napisał: Ale wilkołaki, wiedźmy, wampir? No to jest przesada. Dadzą losową literkę z alfabetu i okaże się, że za wszystko odpowiadą Ą-Virus Bardzo dobrze, niech kombinują i próbują nowości, bo seria potrzebuje świeżości bardziej niż zombiak wygrzebany z grobu.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Może i tak. Ale można było sobie zombiakową serie prowadzić swoim torem i zrobić kolejnyt horror w fpp z tymi tworami co wymyślają. 2 i 3 remake świetnie pokazała że ta stara formuła się nie zestarzała. Mam nadzieje że się troche pozytywnie rozczaruje - na razie jestem na NIE (da nowego residenta) na TAK (dla tej gry bo pewnie będzie niezłym horrorem)
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l No, ale chyba tak właśnie to prowadzą? RE2 i 3 remake osobno, RE7 i 8 co innego. Dla mnie niech właśnie dalej tak robią. Jedne Re w RCity, a drugie to właśnie takie wymysły. Mnie kupuję oba pomysły na te gry.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 10 minut temu, LiŚciu napisał: Może i tak. Ale można było sobie zombiakową serie prowadzić swoim torem i zrobić kolejnyt horror w fpp z tymi tworami co wymyślają. 2 i 3 remake świetnie pokazała że ta stara formuła się nie zestarzała. Mam nadzieje że się troche pozytywnie rozczaruje - na razie jestem na NIE (da nowego residenta) na TAK (dla tej gry bo pewnie będzie niezłym horrorem) Pewnie chodzi o to, że lepiej sprzeda się kolejna gra z serii Resident Evil niż jakieś nowe IP. To ma być druga część trylogii, po której może wrócą do czegoś innego. Ja też wolałem te wcześniejsze residenty. Z tego co pamiętam to 6 część była taką trochę kombinacją i tam pierwsze epizody podobały mi się najbardziej, bo nawiązywały do początków serii. Z drugiej strony pewnie nie jest łatwo robić ciągle grę o zombi aby ciągle była dobra i potrafiła przestraszyć.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 25 minut temu, Elitesse napisał: robić ciągle grę o zombi aby ciągle była dobra i potrafiła przestraszyć. >zombie >straszenie wybierz jedno xD Ja tam się jaram VIII, siódemeczka była super, stary dobry Resident w nowym opakowaniu. Liczę przy ósmej części na podobne wrażenie, bo śmierdzi tu combem RE4 z siódemą
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 4 minuty temu, cotek napisał: >zombie >straszenie wybierz jedno xD Kolega grał w remake dwójki? Te skurwikłaki w tej części potrafiły naprawdę zszargać nerwy.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Gratuluję koledze nerwów, bo mnie nawet powolne zombiaki z remake'u potrafią zjeżyć, a co dopiero sk,urwiele z dopasionego remake'u, plączące się po wąziutkich korytarzach.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Mam tylko nadzieje że oprócz tej ósemki pracują jeszcze nad czymś równolegle co będzie w starszym klimacie jak rimejki.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Puryści chyba gardzą 4, został im tylko remake CV, potem jakiś bardziej 3D remake remake'a 1 i 0, a potem to sam nie wiem.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Nie no 4 spoko ale też taka NIE residentowa, Natomiast rimejk tej 4 to chyba plotki niż oficjalne info. Jeśli jednak zrobia rimejk 4 wyglądajacy ja 2 i 3 to bedzie git.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 5 minut temu, LiŚciu napisał: Mam tylko nadzieje że oprócz tej ósemki pracują jeszcze nad czymś równolegle co będzie w starszym klimacie jak rimejki. Pracują, ba, następny Resident powinien wyjść w przeciągu roku. RE: Outrage - tymczasowy exlusive na Switcha (budżetowo podobno zbliżony do VIII), no i IX pewnie zaraz wejdzie do aktywnego developingu, hehe
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Jeśli to jest faktycznie Revelations 3 to super, bo w jedynkę wsiąkłem aż miło.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Projekt podobno zaczął jako Revelations 3, ale w międzyczasie zwiększył się budżet i skala gry. edit: ale z tego co leaknęło, to i tak najbardziej czekam na Dragon's Dogmę 2 (pierwotnie planowana była na 2-3 kwartał 2022)
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l @XM. No gra powstaje, to jest prawie tak pewne jak pewne być może, bez oficjalnego ogłoszenia prac, ale cała sprawa z atakiem hakerskim + niekończąca się pandemia... stawiałbym, że wew. delay nastąpił, więc nie liczyłbym na pierwotny termin, ale pierwszy kwartał 2023? Brzmi obiecująco. Żeby nie było totalnie off-topic: osobiście bardzo czekam na RE VIII, lubię serię za to, że potrafi się co jakiś czas redefiniować na nowo, nie tracąc pierwotnego ducha (nawet jeśli przydarzyła się 6-ka). Już VII uważam za świetny tytuł, więc rozwój pomysłów z niej + oczywiste nawiązania do RE IV i nowy, gotycki klimat...
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Szczerze - nie rozumiem dlaczego 6 jest tak jechana. Dla mnie to 5 była najgorszą częścią. 6 >> 5 Co do 8 - ja tam się jaram. Siódemka mi się mega podobała - zagadki, syf, bossowie nawet spoko. Klimat starych residentów był większy w 7 niż w 4-6.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 31 minut temu, Hendrix napisał: Projekt podobno zaczął jako Revelations 3, ale w międzyczasie zwiększył się budżet i skala gry. edit: ale z tego co leaknęło, to i tak najbardziej czekam na Dragon's Dogmę 2 (pierwotnie planowana była na 2-3 kwartał 2022) Kolejne zombiaki, smoki, a o dinozaurach cisza. Z tego co pamiętam to w tym przecieku z planami na najbliższe lata też nic nie było o DC
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l No ciężko w dzisiejszych czasach o sprzedaż dinozaurów jak nie masz w tytule Jurrasic albo Ark - i tak, nie było nic o DC. Największe szanse na reaktywację serii to imo VR, Capcomowi nie jest potrzebny klon Residenta (a na czysty arcade z późniejszych odsłon szans nie ma, bo nikt tego nie kupi, nawet fani serii) i powrót do kolejnego IP, przy którym potrzebny jest duży budżet aby w ogóle zacząć myśleć o rozwoju marki.
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l 46 minut temu, Basior napisał: nie rozumiem dlaczego 6 jest tak jechana. Popieram, jako gierka akcji smakuje bardzo dobrze. Ten movement ma w sobie urok, można klecić świetne akcje w szóstce
Opublikowano 16 kwietnia 20213 l Szóstka jest jechana chyba za przegięcie nadprzyrodzonych akcji i tone absurdów. Przeszedłem raz wszystkie 4 scenariusze i pamietam że bawiłem się bardzo dobrze. Może sobie nawet odświeże kiedyś.