Elitesse 377 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 7 godzin temu, Bigby napisał: Teraz dopiero doczytałem o tym 8-godzinnym okienku na pogranie. I to tylko przez 30 minut. Kur.wa Capcom. Podobnie było było z demem remaku drugiej części. Z tym, że tam można było zagrać kilka razy po te 30 minut. Podejrzewam, że tutaj będzie podobnie, a w późniejszym terminie znów będzie można zagrać w te demka po upływie tych 8 godzin przeznaczonych na zagranie. Obawiam się, że to co pokażą w tych demach to będzie najlepszy content z całej gry Odnośnie tego limitu czasowego i ekskluzywności tych dem przypominają mi się stare czasy kiedy coś podobnego było popularną praktyką. Trochę się łezka w oku kręci ale ciężko mi powiedzieć czy to dobrze czy źle Sprawdzę te dwie wersje demo na PS4, a ostatnią na XSX i prawdopodobnie na tym skończy się moja przygoda z tą częścią. Na PS Store gra wyceniona na 289,00 zł. Nie stać mnie na zakup niepełnowartościowego (z mojego punktu widzenia) produktu. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Chyba kogoś tam za mocno sake porobiło z tym demem xD Jak wstanę z łóżka i będzie dostępne to sprawdzę, ale siedzieć do drugiej i grać na wpół przytomnym nie zamierzam. Lepiej porządnie się wyspać i poczekać te pięć dni na pełniaka, a demo obejrzeć na YT w takim przypadku. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Boże, jak oni zmasakrowali tą serie Siódemka co prawda troche jakoś pasowała to tego czymjest RE (nie mówie o mechanice) bo: Spoiler niby ta dziewczynka - wirus, która wirusem zarażała i zniewoliła rodzine Bakerów to się dało jeszcze łyknąć Ale wilkołaki, wiedźmy, wampir? No to jest przesada. Teraz to z Residentami tylko mechanika będzie miała coś współnego. I to chyba tylko mechanika ekwipunku. No i gdzie wsparcie VR na playstation? Żenada. Cytuj
Bielik 729 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Ale, że wraca Mercenaries to sztosik, boziuniu ile ja w tym czasu spędziłem w RE5 maksując wyniki, masakra. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 7 minut temu, LiŚciu napisał: Ale wilkołaki, wiedźmy, wampir? No to jest przesada. Dadzą losową literkę z alfabetu i okaże się, że za wszystko odpowiadą Ą-Virus Bardzo dobrze, niech kombinują i próbują nowości, bo seria potrzebuje świeżości bardziej niż zombiak wygrzebany z grobu. 4 Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Może i tak. Ale można było sobie zombiakową serie prowadzić swoim torem i zrobić kolejnyt horror w fpp z tymi tworami co wymyślają. 2 i 3 remake świetnie pokazała że ta stara formuła się nie zestarzała. Mam nadzieje że się troche pozytywnie rozczaruje - na razie jestem na NIE (da nowego residenta) na TAK (dla tej gry bo pewnie będzie niezłym horrorem) 1 Cytuj
Donatello1991 1 419 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 No, ale chyba tak właśnie to prowadzą? RE2 i 3 remake osobno, RE7 i 8 co innego. Dla mnie niech właśnie dalej tak robią. Jedne Re w RCity, a drugie to właśnie takie wymysły. Mnie kupuję oba pomysły na te gry. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 10 minut temu, LiŚciu napisał: Może i tak. Ale można było sobie zombiakową serie prowadzić swoim torem i zrobić kolejnyt horror w fpp z tymi tworami co wymyślają. 2 i 3 remake świetnie pokazała że ta stara formuła się nie zestarzała. Mam nadzieje że się troche pozytywnie rozczaruje - na razie jestem na NIE (da nowego residenta) na TAK (dla tej gry bo pewnie będzie niezłym horrorem) Pewnie chodzi o to, że lepiej sprzeda się kolejna gra z serii Resident Evil niż jakieś nowe IP. To ma być druga część trylogii, po której może wrócą do czegoś innego. Ja też wolałem te wcześniejsze residenty. Z tego co pamiętam to 6 część była taką trochę kombinacją i tam pierwsze epizody podobały mi się najbardziej, bo nawiązywały do początków serii. Z drugiej strony pewnie nie jest łatwo robić ciągle grę o zombi aby ciągle była dobra i potrafiła przestraszyć. Cytuj
Szermac 2 729 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 25 minut temu, Elitesse napisał: robić ciągle grę o zombi aby ciągle była dobra i potrafiła przestraszyć. >zombie >straszenie wybierz jedno xD Ja tam się jaram VIII, siódemeczka była super, stary dobry Resident w nowym opakowaniu. Liczę przy ósmej części na podobne wrażenie, bo śmierdzi tu combem RE4 z siódemą Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 4 minuty temu, cotek napisał: >zombie >straszenie wybierz jedno xD Kolega grał w remake dwójki? Te skurwikłaki w tej części potrafiły naprawdę zszargać nerwy. Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Gratuluję koledze nerwów, bo mnie nawet powolne zombiaki z remake'u potrafią zjeżyć, a co dopiero sk,urwiele z dopasionego remake'u, plączące się po wąziutkich korytarzach. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Mam tylko nadzieje że oprócz tej ósemki pracują jeszcze nad czymś równolegle co będzie w starszym klimacie jak rimejki. Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 no przecież remake4 się kroi Cytuj
mugen 1 952 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Puryści chyba gardzą 4, został im tylko remake CV, potem jakiś bardziej 3D remake remake'a 1 i 0, a potem to sam nie wiem. Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Nie no 4 spoko ale też taka NIE residentowa, Natomiast rimejk tej 4 to chyba plotki niż oficjalne info. Jeśli jednak zrobia rimejk 4 wyglądajacy ja 2 i 3 to bedzie git. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 5 minut temu, LiŚciu napisał: Mam tylko nadzieje że oprócz tej ósemki pracują jeszcze nad czymś równolegle co będzie w starszym klimacie jak rimejki. Pracują, ba, następny Resident powinien wyjść w przeciągu roku. RE: Outrage - tymczasowy exlusive na Switcha (budżetowo podobno zbliżony do VIII), no i IX pewnie zaraz wejdzie do aktywnego developingu, hehe Cytuj
Paolo de Vesir 9 104 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Jeśli to jest faktycznie Revelations 3 to super, bo w jedynkę wsiąkłem aż miło. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Projekt podobno zaczął jako Revelations 3, ale w międzyczasie zwiększył się budżet i skala gry. edit: ale z tego co leaknęło, to i tak najbardziej czekam na Dragon's Dogmę 2 (pierwotnie planowana była na 2-3 kwartał 2022) Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 16 kwietnia 2021 DRAGONS KURVA DOGMA 2 I moja doopa plonie z eksajtu. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 @XM. No gra powstaje, to jest prawie tak pewne jak pewne być może, bez oficjalnego ogłoszenia prac, ale cała sprawa z atakiem hakerskim + niekończąca się pandemia... stawiałbym, że wew. delay nastąpił, więc nie liczyłbym na pierwotny termin, ale pierwszy kwartał 2023? Brzmi obiecująco. Żeby nie było totalnie off-topic: osobiście bardzo czekam na RE VIII, lubię serię za to, że potrafi się co jakiś czas redefiniować na nowo, nie tracąc pierwotnego ducha (nawet jeśli przydarzyła się 6-ka). Już VII uważam za świetny tytuł, więc rozwój pomysłów z niej + oczywiste nawiązania do RE IV i nowy, gotycki klimat... 1 Cytuj
Basior 1 082 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Szczerze - nie rozumiem dlaczego 6 jest tak jechana. Dla mnie to 5 była najgorszą częścią. 6 >> 5 Co do 8 - ja tam się jaram. Siódemka mi się mega podobała - zagadki, syf, bossowie nawet spoko. Klimat starych residentów był większy w 7 niż w 4-6. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 31 minut temu, Hendrix napisał: Projekt podobno zaczął jako Revelations 3, ale w międzyczasie zwiększył się budżet i skala gry. edit: ale z tego co leaknęło, to i tak najbardziej czekam na Dragon's Dogmę 2 (pierwotnie planowana była na 2-3 kwartał 2022) Kolejne zombiaki, smoki, a o dinozaurach cisza. Z tego co pamiętam to w tym przecieku z planami na najbliższe lata też nic nie było o DC Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 No ciężko w dzisiejszych czasach o sprzedaż dinozaurów jak nie masz w tytule Jurrasic albo Ark - i tak, nie było nic o DC. Największe szanse na reaktywację serii to imo VR, Capcomowi nie jest potrzebny klon Residenta (a na czysty arcade z późniejszych odsłon szans nie ma, bo nikt tego nie kupi, nawet fani serii) i powrót do kolejnego IP, przy którym potrzebny jest duży budżet aby w ogóle zacząć myśleć o rozwoju marki. Cytuj
Bzduras 12 470 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 46 minut temu, Basior napisał: nie rozumiem dlaczego 6 jest tak jechana. Popieram, jako gierka akcji smakuje bardzo dobrze. Ten movement ma w sobie urok, można klecić świetne akcje w szóstce Cytuj
LiŚciu 1 328 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Opublikowano 16 kwietnia 2021 Szóstka jest jechana chyba za przegięcie nadprzyrodzonych akcji i tone absurdów. Przeszedłem raz wszystkie 4 scenariusze i pamietam że bawiłem się bardzo dobrze. Może sobie nawet odświeże kiedyś. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi