giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Ale Capcom miał przecież potężną wtopę ze Street Fighterem. Nie chodziło o warstwę techniczną lecz zawartość. Ludzie czuli się oszukani. Masowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 911 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Ja wiem czy to była wtopa? Raczej znak czasów, bijatyki to obecnie nie jest silny gatunek a Capcom znalazł sposób żeby tworzenie takich gierek było dalej opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 W wyniku tej wtopy posypały się mało pochlebne recki. Ja rozumiem podstawkę i season pass ale tam to było przegięcie. Nie sądzę, żeby w przyszłości Capcom postąpił tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 9 hours ago, Basior said: No i to inny typ gier. Re to prawie korytarzówka a nie open world. Masz rację. I biorąc pod uwagę to co napisałeś wydaje mi się że czytając forumkowe zachwyty nad Village wytrzymam dzień i jednak kupie Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 756 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 uwaga na januszy z wąsem z Mediamarkt, zawyżyli właśnie cenę wersji PS5/XSX do 289zł, pozostałe sklepy mają 259... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 315 Opublikowano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2021 Dzisiaj od 19 znowu demo, tym razem mamy miec 30 minut w zamku. Ale nie wiem czy odpalac, i tak jestem w sumie zdecydowany zeby kupic jak skoncze Returnal a juz w tym pierwszym dosc sporo pokazali Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2021 Ja olewam te dema. Wiem że biorę grę i nie chce za dużo widzieć. I tak nie mam jak zagrac, ale myśle że i tak bym to olał. Wystarczyło mi demo Maiden i to że nie jest to fragment gry. Więcej mnie przekonywać nie musza Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 948 Opublikowano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2021 Ja nie wiem czy ogrywać, bo grę właściwie spisałem już na straty, a tu pewnie będzie uciekanie przed wielko babo, a uciekania przed nieśmiertelnymi przeciwnikami nie lubię tak samo bardzo jak ochraniania jakichś bezbronnych łajz, więc w sumie może być tylko jeszcze gorzej jeśli chodzi o odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 756 Opublikowano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2021 2 godziny temu, schabek napisał: Dzisiaj od 19 znowu demo, tym razem mamy miec 30 minut w zamku. korekta, dzisiaj to na amerykańskim PSN o 1:00 w nocy, jutro na naszym o 19:00 i faktycznie Lady Dimitrescu teasują na blogu więc pewnie trzeba będzie wiać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 24 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 kwietnia 2021 Akurat wróciłem z impry i chyba odpalę z konta us, przejdę pierwszy na forumku Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 756 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 jeden speedrun za mną :p nie lubię takiego grania zdecydowanie no ale skoro chcieli zrobić z tego wydarzenie na twitchu to im się udało w tym demku mniej cutscenek i więcej ammo :] no ale do tych wampirelli chyba nie ma po co strzelać (?), są jakieś wychudzone brudasy do odstrzelenia i można się natknąć na Lady ale nie miałem z nią walki, natomiast tutaj mamy lokacje z demka Maiden to wiadomo gdzie iść protip : jak sprzedacie pucharek u handlarza to starczy wam na shotguna, będę musiał to obadać jutro Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Gdzieś widziałem filmik gdzie gość mówił że te baby wampiry idzie zabić i to taki ala subboss Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 450 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Obejrzałem sobie dłuższy gameplay, ten z Eurogamera. O, właśnie ten: Mieszane mam uczucia. Sądziłem, że ta gra poczyni jakiś postęp, choć minimalny w stosunku do siódemki w kwestii designu, budowania nastroju i napięcia. Absolutnie nic z tego. Jest to dokładnie to samo co było. Dla jednych to będzie wręcz zaleta, ale zważywszy na fakt, że ósemeczka startuje w momencie kiedy nowa generacja na dobre rozgościła się w domach graczy (pewnie nie wszystkich chętnych ze względu na żałosną podaż sprzętu) liczyłem, że środki wyrazu nieco się zmienią. To co mnie np okropnie drażni to...wszechobecne świece. No kurva mać! Muszą je dosłownie wszędzie wpychać, nawet w 9:52 filmiku powyżej przy bramie na śniegu?! Rili Capcom?! Ósemka to jakby dłuższe, samodzielne DLC do siódemki. Tak to niestety widzę. Na rewolucję (rewelację) rodem z RE4 próżno liczyć. Bezpieczeństwo...tak sobie stwierdził Capcom i tego się trzymają... Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 756 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 9 godzin temu, Pupcio napisał: Gdzieś widziałem filmik gdzie gość mówił że te baby wampiry idzie zabić i to taki ala subboss podobno 2-3 strzały z shotguna zmieniają je w tą chmarę owadów która nic nie robi, zaraz się sprawdzi :] Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 ale będzie giera jasna cholera, ale mi te kurwa garbusy w katakumbach podniosły ciśnienie jest intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 315 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Po 3 demkach jedyny minus tej gry to to ze wychodzi tydzien po Returnalu No jeszcze strzelanie do pizdy, przeciwnicy straszne gabki na pociski ale klimacik mmmmm. W zamku raczej jest spokojnie ale w tych lochach to niezly psychiatryk Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Jakiś tam klimat jest, ale mam nadzieję, że to wczesny build, bo walka jest tragiczna. Spoiler Pistolety na wodę w Left Behind robiły lepszą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 no, nawet strzał z shotguna w głowę nie gwarantuje urwania głowy szkoda, ale może po ulepszeniu broni będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 670 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 No po tym drugim demku jestem bardziej namówiony niż po poprzednim muszę powiedzieć. Jedynie wiadomo, kapiszony i wrogowie gąbki bez większego zainteresowania przyjmują wszystko na klate. Ale ładne to i fajna wczutka jest Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Dziś od 19 miał być dostęp do zamku demo? bo włączyłem grę i nic takiego nie ma, jest tylko napis start game ale nie da się uruchomić? Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 756 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 (edytowane) hmmm to naciśnij x i graj :p czas masz do 1:00 w nocy co do demka, potwierdzam że da się uwalić koleżanki 3x shotgunem w ryj, tylko potem miałem przez to problem w piwnicach bo te typy to gąbki nawet na śrut z shotguna, na szczęście dużo miejsca na manewry to można wyminąć wszystkich to teraz byle do 7mego Edytowane 25 kwietnia 2021 przez nero2082 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 Ja nie wiem jak to zrobiłem ale zginąłem wqrwilem się i wyłączyłem.Wiecie 30min giniesz lecisz od nowa ze świadomością że i tak nie przejdziesz bo czasu zabraknie....No słabo, mi 1 demo bardziej podeszło.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2021 33 minuty temu, HiS napisał: Przeraźliwa nuda. Jak sobie przypomnę ile emocji wywoływał sam wstęp w oryginalnym Resident Evil 3... Po tym samym człowiek był rozpalony do gry. No a w tych demach masz wstęp czy jakieś urwane sekcje które wymyślili sobie twórcy? Jaki wstęp będzie zobaczymy dopiero w pełniaku. Demo siódemki (zwłaszcza to pierwsze, gdzie nie było nawet spluwy) nie zachęciło mnie do pełniaka a z trzy miesiące temu dopiero w niego zagrałem i szczerze cieszę się, że dałem jednak szansę. Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 300 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Obecnie ogrywam 7 i jestem nawet pod wrażeniem tego że Capcomowi po raz kolejny udało się zmienić styl residenta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 kwietnia 2021 Czasem mam wrażenie, że niektórzy oczekiwali jakiegoś "realizmu" ala RDR2. Że każdą szufladkę to sobie powoli będziemy otwierać sami, że przedmioty pop przeciwnikach zbieramy z ziemi animacją trwającą minutę, a broń trzeba będzie polerować tłuszczem borsuka. Mi te gameizmy nie przeszkadzają. Ba, po RDR2, które tym zanudzało strasznie to dla mnie zaleta. Jedyne czego się obawiam to większej rozrywkowości, której w 7 nie było. Bo 7 była horrorem, a 8 "straszy" niczym 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi