Najtmer 1 082 Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 dziwna jest ta czesc w dobrym sensie. fabularnie jest zupelnie odklejona, ale chyba przez to chyba tez jest ciekawiej, szczegolnie stylistycznie elementy fantasy nadaly pewnego sznytu, przez ktorego brak seria zjadala wlasny ogon. Mam wrazenie ze to bedzie jakas trylogia albo quadrologia, i 9tka tez bedzie taka >neo< i fpp . Na pewno capcom odkupil sie z bestiariusza siodemki, ale potencjal na urozmaiconych przeciwnikow jeszcze nie zostal wykorzystany do cna. swiat tej gry jest za to na najwyzszym poziomie kreatywnosci i za to naleza sie najwieksze slowa uznania. strasznie nie jest, ale jest moment w grze ktory scina bialko jak przystalo na prawdziwy horror. mam wrazenie ze to mix 4 i 7 . i mimo ze 7 broni sie amosfera w starciu z Village, tak 4 wypada hmmmm troche blado w kategorii freakowosci. Capcom dostarczyl cos co nie mialo prawa mi sie spodobac, a podoba sie max! odbieram to jako reboot serii z zupelnie innym podejsciu, mix realizmu i groteskowosci oblany gotyckim sosem sprzedaje ta gierke. szkoda ze re3re musialo zostac wypchniete jak balast ze statku przed premiera tej gry, byc moze bylby czas i zespol wsparcia zeby zblizyc sie do poziomu szlifu rimejku 2. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Na YT widzę już speedruny w 1.5 h ja chyba odpuszczę, za bardzo mnie irytują oskryptowane sekwencje, które się dłużą i nie można ich pominąć Spoiler Początek w domu Ethana, później te powolne łażenie w śniegu, domek z nawiedzonymi lalkami, nawet akcja z wodnym potworem - za pierwszym razem jest ok, ale przy każdym kolejnym podejściu wkurza i ciągnie się to wszystko jak flaki z olejem Powoli kończę platynować, więc na pożegnanie z gierką spróbuję jeszcze rozpykać VoS. Bardzo fajna gierka i nawet dobrze, że Capcom tak eksperymentuje z serią, aczkolwiek zdecydowanie bardziej wolę kamerę TPP i zombiacze klimaty. RE9 to na bank jeszcze pociągnie formułę z dwóch ostatnich odsłon, liczę że tym razem Spoiler zamiast Ethana będziemy grać jako Rose Natomiast przy REX spodziewam się kolejnej rewolucji w serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 17 minut temu, Josh napisał: RE9 to na bank jeszcze pociągnie formułę z dwóch ostatnich odsłon, liczę że tym razem Pokaż ukrytą zawartość zamiast Ethana będziemy grać jako Rose Spoiler z ostatniej cutscenki, free roam camera na PC pozwala dojrzeć to: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Wiem, widziałem ten screen. Lekki mindfuck, ale mimo wszystko nie wiem czy brać to dosłownie czy raczej jako swoisty smaczek Spoiler Ciężko mi uwierzyć, że Ethan przeżył ten wybuch - to raz. Dwa - dlaczego podczas epilogu jest tak samo młody jak w RE8? i Dlaczego wygląda jakby był w takim samym stanie jak przed śmiercią (niezregenerowane palce)? Możliwe, że to grzyb spowalnia jego starzenie się (jak w przypadku wampirzycy albo Mirandy), ale to dalej nie tłumaczy dlaczego jest w takim opłakanym stanie. Trzy - napis na samym końcu głosi, że jego przygoda dobiegła końca, więc nawet jeżeli faktycznie przeżył, to i tak wcale nie powiedziane, że dalej będzie protagonistą. Ja już mam trochę dosyć tego gościa, to chyba najmniej charakterystyczny bohater w serii, więc Capcom może już sobie dać z nim spokój. Poza tym dawno nie graliśmy żenską bohaterką, Rose fajnie by się nadawała. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Spoiler Z tymi palcami widzę to tak, że jak Dimitrescu odcięła mu łapę to musiał ją fizycznie mieć w drugiej ręce, żeby polać sobie nadgarstek Super Glue i przyczepić ją ponownie do ciała. Tak zresztą było też w siódemce - tracił dłoń, tracił nogę, ale potem to się zrastalo. Palce, które trafiły do żołądka wilkołaka ciężko sobie przykleić ponownie. Moja teoria jest taka, że pleśniak, nie pleśniak - nic mu nie odrośnie samo z siebie, jeśli to stracił. Jeśli jednak odzyska kończynę to ta się zrośnie z resztą pleśni i eloszka. A co do wybuchu... Nie takie rzeczy Wesker już przeżywał i wracał, z Ethanem też coś wykombinują, na bank. Też wolałbym, żeby było inaczej, ale to Capcom - zajeżdżali stary cast przez 25 lat i nie potrafią go sobie odpuścić w pełni, także nowego bohatera też będą się trzymać jak żul Harnasia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kendzikk 97 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Niezły spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Kolega ewidentnie zajebał się w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) no cos nie pyklo @Perez cos sie stalo ze spoilerami, nie tworza sie. Edytowane 13 Maja 2021 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Tworzą, ale trzeba kliknąć ikonkę u góry, bo jak się ręcznie wpisuje komendę Spoiler [spoiler] to nie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gniewny 1 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 fajna gierka, to taka mroczniejsza i mniej arcade'owa czworka w trybie fpp. o wiele bardziej mi podeszla niz 7 czesc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Spoiler Ethan to chyba zaczyna sie rozpadac po wyrwaniu serca. W kolejce za nim do poprowadzenia historii dalej jest jeszcze Mia, ktora jako tako jest obeznana z bronia palna. Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, Bzduras napisał: Kolega ewidentnie zajebał się w akcji. Sorry Panowie - myślałem że ręczne wpisanie komendy spoiler dalej działa Edytowane 13 Maja 2021 przez blakuś Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Po zabiciu Spoiler ryby i wejściu do Spoiler twierdzy Gra i strzelanie nabiera tempa. Jakby Doom jakiś, zwłaszcza z dopakowaną strzelbą i amunicją bez ograniczeń. Łby tu pięknie pękają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 13 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Gram w Mercenaries i w sumie lekki zawód, bo niewiele ma to wspólnego z Mercami z RE4. Bardziej mi się to kojarzy z bieda wersją trybu Raid z Revelations, strasznie słabo się to masteruje przez dziwny spawn przeciwników, a no-scope snajperą to najbardziej zbugowane g*wno jakie widziałem - w 90% przypadków strzał przenika przez przeciwników, zwłaszcza jeżeli dopiero się spawnują. No nic, wbić ostatnie trofiki i więcej tego trybu nie odpalam. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Ukończyłem w 10h. Gra im dalej, tym gorsza. Pierwsza połowa gry była zdecydowanie lepsza od drugiej i powoli to się już robi standardem w nowych Residentach. Mimo wszystko gra bardzo dobra i stawiam na równi z mocniejszą, ale gorszą gameplayowo 7demką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Wrzućcie proszę w spojler info, czy: Występuje w tej części "niezniszczalna przeszkadzajka nemezis"? Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 3 minuty temu, Boomcio napisał: Wrzućcie proszę w spojler info, czy: Występuje w tej części "niezniszczalna przeszkadzajka nemezis"? Spoiler Tak, ale dosłownie na 30 minut gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 2 godziny temu, Boomcio napisał: Wrzućcie proszę w spojler info, czy: Występuje w tej części "niezniszczalna przeszkadzajka nemezis"? Spoiler Tylko przez chwilę i nie jest nawet w połowie tak upierdliwa jak Nemesis. 2 godziny temu, KrYcHu_89 napisał: Ukończyłem w 10h. Gra im dalej, tym gorsza. Pierwsza połowa gry była zdecydowanie lepsza od drugiej i powoli to się już robi standardem w nowych Residentach. Od zawsze tak jest w Residentach RE0 Pociąg i placówka badawcza vs zakłady chemiczne RE1 Posiadłość vs jaskinia i laboratorium RE2 Komisariat vs ścieki i laboratorium RE3 Miasto vs szpital / park / centrum utylizacji BOW RE CV Placówka szkoleniowa vs baza na Antarktydzie RE4 wioska & zamek vs wyspa RE5 afrykańska mieścina i świątynie vs labo / fabryka / statek RE6 tylko scenario Leona było dobre i klimatyczne, chociaż też nie całe RE7 chata Bakerów vs statek Tak że tradycja została zachowana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Dla mnie Spoiler Fabryka Heisenberga była lepsza niż większość końcowych lokacji w całej serii, w sumie w całej grze nie lubię jednego fragmentu: Spoiler sekcja Chrisa xDDD, czekałem tylko, aż w którymś momencie wyskoczy Price ze swoim wąsem i brytyjskim akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Nom, ta sekwencja była trochę z dupy. Spoiler Durne strzelanie, absolutnie zero wytłumaczenia co się działo z gościem przez te wszystkie lata, dlaczego już nie pracuje dla BSAA i kim są te pajace, z którymi teraz działa. O tyle dobrze, że trwa to kilka minut, a na końcu przygotowano fajny smaczek dla fanów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Teraz, Josh napisał: Nom, ta sekwencja była trochę z dupy. Ukryj zawartość Durne strzelanie, absolutnie zero wytłumaczenia co się działo z gościem przez te wszystkie lata, dlaczego już nie pracuje dla BSAA i kim są te pajace, z którymi teraz działa. O tyle dobrze, że trwa to kilka minut, a na końcu przygotowano fajny smaczek dla fanów. Tak Spoiler laboratorium Mirandy i zdjęcie młodego Spencera - generalnie jestem zadowolony z powiązań 8-ki z resztą serii Btw. Za scenariusz do RE8 odpowiada pan od Dead Space'a (to ten tytuł teasował rok temu). Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 341 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 (edytowane) Spoiler Można powiedzieć, że Miranda jako osoba, która uratowała życie Spencerowi, a później jego mentorka i inspiracja do genetycznych zabaw jest powodem wszystkich nieszczęść w całej serii geneza logo Umbrelli też spoko. Szkoda tylko, że nie pokusili się o jakieś cut-scenki i pokazali tylko zdjęcie i rzucili garść notatek. No i samej antagonistki mogłoby być więcej w tej grze, bo w pełnej okazałości pojawia się dopiero na samym końcu i przez to nie robi zbyt dużego wrażenia. Edytowane 14 Maja 2021 przez Josh Cytuj Odnośnik do komentarza
blakuś 597 Opublikowano 14 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 4 godziny temu, Josh napisał: Nom, ta sekwencja była trochę z dupy. Ukryj zawartość Durne strzelanie, absolutnie zero wytłumaczenia co się działo z gościem przez te wszystkie lata, dlaczego już nie pracuje dla BSAA i kim są te pajace, z którymi teraz działa. O tyle dobrze, że trwa to kilka minut, a na końcu przygotowano fajny smaczek dla fanów. Wątek Chrisa dość olano, chociaż to co zarzucasz to na pewno Spoiler Pracuje dla "Blue Umbrella", a samo BSAA zaczęło używać BOW do oddziałów specjalnych Fajnie wytłumaczono skąd się w ogóle wziął grzyb, bo po RE7 nie było wiadomo skąd firma The Connection go miała Cytuj Odnośnik do komentarza
Agent_Man 155 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W dniu 13.05.2021 o 09:04, Bzduras napisał: Spoiler z ostatniej cutscenki, free roam camera na PC pozwala dojrzeć to: Pokaż ukrytą zawartość Możliwe, że to nie spoiler, ale zwyczajne wygodnictwo devów - wykorzystanie istniejącego modelu postaci zamiast zrobienia czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Możliwe, ale na moje oko mało prawdopodobne. Spoiler Capcom 25 lat eksploatował postacie, od których do teraz nie potrafi się odciąć, a Ethan dostaje dwie gierki i koniec? Nie widzę tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi