Faka 3 979 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 No, ale jak RC zostało zniszczone, to gdzie i jak mieli wymyślić nowe fabuły i wątki? Fabuła w 4-ce jeszcze jako tako w miarę trzymała poziom, że już nie wspomnę o mistrzowskim gameplay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 742 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 20 minut temu, Faka napisał: No, ale jak RC zostało zniszczone, to gdzie i jak mieli wymyślić nowe fabuły i wątki? Fabuła w 4-ce jeszcze jako tako w miarę trzymała poziom, że już nie wspomnę o mistrzowskim gameplay'u. Mieli piekna okazje na ocalenie RC przy RE3make i zniszczeniu kanonu powstalej po tej czesci, ale olali temat. Szkoda, bo wciaz nie dostalismy odslony z wykorzystanym potencjalem tego miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Ogólnie to całe RC miało bardzo dużo potencjału do robienia kolejnych części gry, no, ale wyszło jak wyszło i Capcom poszedł inną drogą. Duże miasto, to i na pewno znalazło by się parę nowych miejscówek do eksplorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Nowy RE Outbreak nadal wierzę, tylko niech zrobią go normalnie a nie jakiś wysryw jak REsistance albo REverse. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Nie zrobią. Za dużo jes sieciowych tworów opartych o survival z zombie na izomterycznym ujęciu rozgrywki. Każda próba Capcomu z sieciowymi wariacjami kończyła się fiaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 RE: Outbreak… Potencjał był, ale zmarnowany. Klimat miał bardzo fajny, ale nigdy nie zapomnę tego męczenia się z durnym AI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 No dokładnie. Jakby Outbreak wyszedł później w następnej generacji z dopracowaną mechaniką to pewnie zaskarbiłby sobie więcej fanów i byłby stawiany obok najlepszych RESów. Gierka zrobiła na mnie wrażenie, ale była w uj trudna w solo. W coopie byłaby poezja, ale wtedy o domowym necie jeszcze nie było u mnie mowy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Btw nie miało być jakiegoś dodatku do 8ki? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 no podobno ma być właśnie, nie znam żadnych detali Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zapowiedzieli tylko że pracują nad jakimś DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Ale długo to robią jeśli utrzymają poziom tych z 7 części to będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Późno zaczęli je robić, bo oficjalnie na początku nie było DLC w planach. Pewnie opóźnienie RE4 (albo CV) Remake i chłodne przyjęcie REVerse zmieniło podejście do rozbudowy RE8. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 3 godziny temu, Faka napisał: No, ale jak RC zostało zniszczone, to gdzie i jak mieli wymyślić nowe fabuły i wątki? Fabuła w 4-ce jeszcze jako tako w miarę trzymała poziom, że już nie wspomnę o mistrzowskim gameplay'u. Kwestia dyskusyjna. Każdy miał różne odczucia po wyjściu z wioski. Co do Village myślę, że nienajgorzej to rozegrali i dali Spoiler odpocząć Ethanowi. Ciareczki teraz tylko idą co dalej wymyślą z jego córką. Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 To kto jeszcze obstawia, że w DLC będzie Spoiler Chris of Duty atakujący BSAA Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 Ja myślałem, że to będzie cała 9tka Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Fajna gra. Ogólnie był to pierwszy resident w jakiego grałem, ale znałem już te wszystkie głupotki fabularne znane w serii(macki z tyłka, małe potworki nagle powiększające się do wielkości budynku itp.) i nie bardzo mi to przeszkadzało. Fabuła była prosta, a takie historie lubię. Fakt, że główny bohater sypie głupimi tekstami trochę przeszkadzało, ale co tam, bo klimat gry był ZARĄBISTY. Lubię motywy wampirów i wilkołaków, a tutaj design był kapitalny. Mam, "ale" do człowieka Spoiler ryby, bo pasował do tej rodzinki jak pięść do oka oraz Spoiler modyfikowanych zombiaków w fabryce, ale miejscówki rekompensowały te zgrzyty. Ostatni etap też był mega. Problemem moim zdaniem jest gunplay. Nawet po wyłączeniu tego wspomagania, sterowanie jest tak drewniane, że w tartaku nie zabrakłoby im materiału przez kilka lat. Do tego walki z głównymi kierownikami w tych wąskich lokacjach to moim zdaniem zbrodnia przy tym sterowaniu. Wioska i zamek fajne, ale mogłyby być trochę większe. No ku.rwa chciałbym całe Call of Duty w takim klimacie. Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zaciągam właśnie wioskę. Po siódemce mam spore oczekiwania. Mam nadzieję ze się nie zawiodę. Mam pytanie ograłem właśnie 2 i 3 remake. Nie gralem w 6 i te revelationy. Warto w to grać czy kanciasta grafa będzie kula w oczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 Revelations oba są fajne i wg mnie warto.1 część fajny singiel klimat łodzi itd.2 bardziej pod co op ale też fajna z fajnymi lokacjami jak więzienie czy las.Wkręciłem się na tyle że aż czelendze robiłem na poszczególnych mapach.6 tylko kampanię Leona zrobiłem i tylko dzieki temu że gra ma co op i z kumplem gralem.Ogólnie to 6 lipa jakieś takie adhd i lipny feeling broni, nie polecam a dalem 3 dychy w promo.Graficznie wiadomo że gry z ery PS3 ale to sa gierki korytarzowe wiec nadal jest ok, mnie by teraz bardziej kłuło w oczy 30 fps pewnie bo na ps5 wszystko w 60 gram jak można.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Graficznie RE6 dobrze się trzyma tylko pod względem gameplayu to całkiem co innego. To jest strzelanina z masą ruchów, praktycznie non stop akcją i wybuchami. Jeśli podejść do tego jak nie do Residenta to można zagrać ale feelingu starych RE tu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgadzam się. Mnie ta część mocno wymęczyła, przyznam. W ogóle niemal nie czułem, że grałem w residenta. Rozumiem, że twórcy pchają się w kierunku akcji, ale szóstka, to było wręcz Call of Duty w TPP z ładną, ale mało czytelną grafiką. Sam tytuł chronicznie cierpiał na brak amunicji z tego co pamiętam, choć postawiono mocno na akcje. Jak już wspominałem w ubiegłym roku, to jedna z najlepiej sprzedających się odsłon, choć nieco brakło do fenomenu VIIlage, które rozbiło bank i jest numero uno serii o zombiakach, wampirach, czy co oni tam przedstawiają obecnie. Ciekawy jestem, jak ósmy RE poradzi sobie w głosowaniu na Grę Roku forumka. Chciałbym aby kolejna odsłona postawiła na bardziej poważny, mroczniejszy ton. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 012 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Jestem po sześciu godzinach w Village i nasuwa się pytanie - czy w grze jest skrzynia albo jej odpowiednik? Nie powiem, ilość broni w ekwipunku zaczyna już ciążyć pomimo jego powiększenia. Ogólnie gra jest przewspaniała, demko mnie odrzuciło ze względu na małe zmiany względem 7 i śmieszne kapiszony, ale pełniak to już zupełnie co innego Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Brońki maja swoje lepsze wersje także możesz sprzedawać spokojnie starsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 012 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 1 minute ago, messer88 said: Brońki maja swoje lepsze wersje także możesz sprzedawać spokojnie starsze. Ale już władowałem kupę hajsu w rozbudowę pistoletu, zanim znalazłem inny ;( Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 Ale ten nowy to chyba nawet bez upgrade jest lepszy od pierwszego? Sprzedaj i będziesz nowy ulepszał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 742 Opublikowano 21 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2022 No to działa dokładnie jak w RE4. Albo się męczymy bez ulepszania słabego pistoletu, żeby potem ładnie i szybko dopakować podstawowy, albo kompromis. Albo wszystko, bo przy dobrej eksploracji chyba mamony braknie na niewiele z całego arsenału. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi