Nyu 751 Opublikowano 20 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2022 Zgadzam się. Choć ogólnie uważam, że RE najfajniejsze jest w posiadłościach, komisariatach i ulicach Raccoon City, a to miasto nie było należycie wykorzystane w serii, to nie oszukuję się, że te klimaty stanowią obecnie mniejszość tej serii, która obecnie jawi się bardziej jako antologia różnych motywów horrorowych. Wolałbym nową grę w stylu RE2make w jakiejś lokacji typu stadionczy centrum handlowe, ale nie obraziłbym się na Egipt czy bazy na Antarktydzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2022 Egipskie straszydła. W sumie to ciekawy pomysł. Od RE4 zespoły naprzemiennie stosują mieszanki settingów, więc i ten się sprawdzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sven Froost 486 Opublikowano 20 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2022 (edytowane) 7 hours ago, Wojtq said: Pogadam z Capcomem i się odezwę. Wrzuciłem też temat na 4chana i wytłumaczono mnie, że w RE nigdy nie było "supernatural bullshit" i temat nie chwycił. W sumie nie wiem czego się spodziewałem. Po VILLAGE uważam jednak, że seria jest bardzo pojemna i wszystko można wytłumaczyć jako bio-weapon. W końcu wampiry i wilkołaki jakoś wytłumaczono, więc dlaczego nie mumie i ludzi ze zwierzęcymi głowami? Mam nadzieję, że cokolwiek tam Capcom pichci to będzie miało równie wyjątkowy setting jak RE7/8. A remake Dino Crisis też bym chętnie przyjął. Te animacje welociraptorów mogłyby pozamiatać na nowo panującej generacji. Przeciez to jest do zrobienia, wystarczy zarazic Kleopatre T-Virusem i mamy mumie-zombie a nawet bossa. Juz gorsze rzeczy byly w RE Edytowane 20 lutego 2022 przez Sven Froost 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 786 Opublikowano 20 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 lutego 2022 8 godzin temu, Nyu napisał: Choć ogólnie uważam, że RE najfajniejsze jest w posiadłościach, komisariatach i ulicach Raccoon City, a to miasto nie było należycie wykorzystane w serii, to nie oszukuję się, że te klimaty stanowią obecnie mniejszość tej serii, która obecnie jawi się bardziej jako antologia różnych motywów horrorowych. Wolałbym nową grę w stylu RE2make w jakiejś lokacji typu stadionczy centrum handlowe, ale nie obraziłbym się na Egipt czy bazy na Antarktydzie. Jestem dość świeżym fanem RE, bo w zasadzie polubiłem go tak bardzo po dwóch ostatnich częściach, które ograłem w zeszłym roku prawie jedna po drugiej, więc nie czuję się przywiązany do korzeni serii (no dobra, w RE4 też grałem sto lat temu), chociaż horror w nowoczesnym Raccoon City też mógłby być fajny, jeśli by zamknąć obszar działań na stosunkowo niewielkim terenie i kierować gracza na liniowe poziomy niczym w RE8. Myślałem też o usytuowaniu akcji w mieście typu Prypeć, chociaż gier w Czarnobylu było już trochę, więc mogłoby to zalatywać odtwórczością. Nie sądzę, żeby Capcom chciał wrócić w kolejnych grach do czegoś w rodzaju RE2, bo w końcu niedawno odnowili tę grę. Baza na Antarktydzie też ma potencjał. Zrobić ją odpowiednio ciekawą architektonicznie, żeby nie przypominała żadnej innej bazy z The Thing czy innych horrorów i dałoby radę. 1 godzinę temu, Sven Froost napisał: Przeciez to jest do zrobienia, wystarczy zarazic Kleopatre T-Virusem i mamy mumie-zombie a nawet bossa. Juz gorsze rzeczy byly w RE No właśnie! Przecież te ostatnie gry są pełne niedorzeczności, które wcale a wcale mi nie przeszkadzały, bo gameplay był tak dobry i byłem w stanie przyjąć każdy absurd. Ogólnie podoba mi się, że Capcom zdaje sobie sprawę z tego, że aby seria żyła i miała się dobrze, to potrzebuje świeżości, schodzenia z utartych szlaków. Monetyzują sobie nostalgię za pomocą rimejków, ale jednocześnie dbają o rozwój franczyzy. Chciałbym, żeby Konami też poszło tą drogą i żeby rewitalizacja Silent Hilla też zaczęła się od zupełnie nowego podejścia, jakim dla RE była siódemka. Dopiero potem niech robią jakieś rimejki. No ale i tak to złudne marzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soyokaze 75 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2022 Nie grałem ,ale tylko oglądałem gameplay i powiem... słabizna dla mnie, który wychował się na klasykach na PSX. Jakieś podzielone lokację, gdzie każda inna i na końcu boss. Można powiedzieć, że wioska wspólna i mamy odnogi do każdej lokacji... Słabe to. Same walki, też niezbyt ekscytujące. W ogóle poziom to trzymam w zamczysku z Wampirzyc, potem ten domek i to duze dziecko... To jakieś przegięcie niż horror... A kolejne z jakąś rybą? Masakra jakaś. C oto było, jakieś wiatraki i potem ta walka Dalej to nawet oglądanie z wilkołakami odpuściłem, bo to juz była męczarnia, nawet w patrzeniu. Czasami dobrze, że coś oglądam, niż kupuję i gram 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 082 Opublikowano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2022 Godzinę temu, Soyokaze napisał: Nie grałem ,ale tylko oglądałem gameplay i powiem... słabizna dla mnie, który wychował się na klasykach na PSX. Jakieś podzielone lokację, gdzie każda inna i na końcu boss. Można powiedzieć, że wioska wspólna i mamy odnogi do każdej lokacji... Słabe to. Same walki, też niezbyt ekscytujące. W ogóle poziom to trzymam w zamczysku z Wampirzyc, potem ten domek i to duze dziecko... To jakieś przegięcie niż horror... A kolejne z jakąś rybą? Masakra jakaś. C oto było, jakieś wiatraki i potem ta walka Dalej to nawet oglądanie z wilkołakami odpuściłem, bo to juz była męczarnia, nawet w patrzeniu. Czasami dobrze, że coś oglądam, niż kupuję i gram A mi grało się zajebiście, pomijając słabe sterowanie oczywiście. Był to mój pierwszy resident evil od czasu jak zacząłem grać w gry i bawiłem się przednio. Jak kiedyś patrzyłem jak kumpel gra w drugą część Halo też wyglądało to słabo, ale jak zagrałem, to było już bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 6 godzin temu, Soyokaze napisał: Nie grałem ,ale tylko oglądałem XD 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 Ale te DLC-ki to mogli by już pokazać, no ile można czekać? Za niecały miesiąc będzie już rok od premiery. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 Platynka wejszła jak zuoto Świetna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 6 godzin temu, messer88 napisał: XD Z przytupem rozpoczyna się kariera kolejnego jutubko zagrajmera z forum psxextreme.info 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soyokaze 75 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 (edytowane) 15 minut temu, Pupcio napisał: Z przytupem rozpoczyna się kariera kolejnego jutubko zagrajmera z forum psxextreme.info Kwestia jest taka, że przed kupnem danej gry, jeśli oglądałeś coś i ci się podobało, to masz powód do kupna. Tak np zakupiłem Until Dawn, cały w dniu premiery obejrzałem i mimo że coś nie co pamiętam, to jednak teraz szczątkowe. Ale mam powód by zagrać, tak samo Detroid. Z racji, że obie gry były Eksy wtedy i nie było mowy by ograć na PC, a tu tylko jedna wyszła z tej dwójki, to i tak CHCĘ zagrać. Tak samo było beyond two souls. Ograłem mimo obejrzenia całego lets pleya. Jesli mówimy już o serii gier, w tym takiej serii, która przez lata każdych części coraz bardziej upadała, a ostatnią dobrą częścią była część 4 i ktoś grał aż do 6 części, która była jedną z gorszych w całym uniwersum, pomijam oczywiscie reeboty, bo to są reeboty, czyli odnawianie znanych części, kontynuacji, a następne 7, 8 czy 9 i 10 odbiegaja jeszcze bardziej ze wszystkim co znane i lubiane i stworzona jest zupełnie inna gra to oglądanie jest jak najbardziej dobrym wyznacznikiem, czy kupisz czy nie. Bo ja nie po to gram w RE by sobie postrzelać do monstrów. Od tego są inne gry strzelankowe a nawet Devil my Cry mogę postrzelać i pociachać monstra, ale po to by poczuć zaszczucie, poczuć jakiś klimat horroru, osamotnienia, a nie wyskakujących coraz bardziej koślawych kreatur, które wylewają się tonami.... Jak kogoś kręci rozwałka wilkołaków i wampirków to proszę bardzo, ale nie za to uwielbiam RE a najbardziej te stare części. Tutaj twórcy poszli drogą o 180 stopni odmienną od tego za co bym brał w Ciemno, bez recenzji i oglądania. Cytat 12 godzin temu, McDrive napisał: A mi grało się za(pipi)iście, pomijając słabe sterowanie oczywiście. Był to mój pierwszy resident evil od czasu jak zacząłem grać w gry i bawiłem się przednio. Jak kiedyś patrzyłem jak kumpel gra w drugą część Halo też wyglądało to słabo, ale jak zagrałem, to było już bardzo fajnie. Jeśli Horror zamienia się w Halo to nawet jak była miodna to strzelenka i jak wysokie noty, to ja w to nie zagram. A RE jest tak dla mnie upadłą serią, która mnie nie kupuje by wydawać teraz hajs, że wolę obejrzeć, co ten Capcom stworzył, niż im dawać hajs w ciemno. Przykro mi. Wiele tytułów, nawet specjalnie po obejrzeniu 1 góra 2 odcinków mają Pleyaka pomijam z oglądaniem by uskładać kase, widząc jakie jest fajne. RE jest jedyną z paru serii, które nie wiem co by musieli skośnoocy zrobić, bym znów kupił od nich daną część. Edytowane 10 kwietnia 2022 przez Soyokaze 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 czyj to alter z tym oglądaniem w dniu premiery? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 Incza, on też oglądacz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 191 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Soyokaze napisał: Detroid = dziecko Metroid i Detroit. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 436 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Soyokaze napisał: Kwestia jest taka, że przed kupnem danej gry, jeśli oglądałeś coś i ci się podobało, to masz powód do kupna. Nie. Oglądanie sobie gierki na youtubku to rak, przez takich jak ty days gone dostalo 79, bo przeszli gre na youtubku i dali OCENE xddddddddddddddddd "yebacz graczy" widać nabiera siły w 2022r. Pamietam jak się śmiałem z rdr jak pupcio chwalił. Teraz się dalej śmieje, ale przynajmniej ograłem i z całym serduszkiem moge dać 8+/10 tej gierce. A Ty? youtubek xddddddddddd Edytowane 10 kwietnia 2022 przez oFi Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 1 minutę temu, oFi napisał: Oglądanie sobie gierki na youtubku to rak, przez takich jak ty days gone dostalo 79, bo przeszli gre na youtubku i dali OCENE xddddddddddddddddd W sensie, recenzenci obejrzeli przed premierą gry letsplaya na YT i dlatego wystawili grze 7/10? Aha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 Ofi przecież ty też oglądasz gierki na jutubie xD A gays done to właśnie osoby które nie grały mogą dac temu śmieciowi tak wysoką ocenę Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 No ale coś tam obejrzeć to se chyba każdy obejrzy a tutaj mamy przechodzenie gry na jutubie Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 436 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 kwietnia 2022 4 godziny temu, Pupcio napisał: Ofi przecież ty też oglądasz gierki na jutubie xD A gays done to właśnie osoby które nie grały mogą dac temu śmieciowi tak wysoką ocenę Nigdy nie wystawiłem ocene gierce, albo ją olałem, bo obejrzałem coś na tubie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 536 Opublikowano 13 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 czerwca 2022 (edytowane) Nadciąga pierwszy dodatek "Shadow of Rose". Tryb "Mercenaries" otrzyma dodatkową zawartość - możliwość gry jako Chris Redfield, Karl Heinsenberg oraz Alcina Dimitrescu. Bonusowo gra otrzyma opcje dzięki, której będzie można śledzić poczynania Ethana z perspektywy trzeciej osoby. Premiera RE 8 Gold Edition została wyznaczona na koniec października bieżącego roku. Edytowane 13 czerwca 2022 przez Sylvan Wielki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 435 Opublikowano 14 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2022 TPP fajnie, a te wszystkie dlc to free dla posiadaczy gry czy za hajs? @Square co sie śmiejesz, podobno miało byc free 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 14 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2022 Będą już polskie napisy i dialogi? Jak tak to biorę. Jeżeli nie, to nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 322 Opublikowano 14 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2022 Niestety jeszcze nie wiemy czy szanują polaka Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 14 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2022 Myślę, że jest to uzależnione od zakupu przez Wezyra remake dwójki. Jeśli weźmie z game passa to lokalizacja polskiej nie będzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 14 czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 czerwca 2022 Podobno będą, ale tylko przy płatności w rublach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi